Szukałam w wyszukiwarce, ale coś mi słabo poszło. 😡 Czym czyścicie.pastujecie swoje brązowe oficerki? Lecą do mnie Hippici i przydałoby się zaopatrzyć w jakieś naprawdę dobre preparaty, bo w sumie takich butów byle czym czyścić i pastować nie chcę.
Ja swoje brązowe raz tknęłam brązową pastą i to był ostatni raz-bardzo ciężko jest dobrać pastę do odcienia brązu,którego są buty. W związku z tym ja swoje pastuję nabłyszczającą pastą w płynie KIWI (takie kremowe opakowanie) albo express shine KIWI (taka gąbeczka). Jeden warunek: buty muszą być czyste.
Ja od DeNiro dostałam balsam, ma lekko rudy odcień ale po nałożeniu na oficerki jest bezbarwny mimo to bardzo rozświetla kolor inadaje błysk 🙂 wiec moje brązowe DeN są cały czas takiego samego koloru 😎 Ale używałam tez do nic tego zestawu od petrie i było bardzo na + 🙂 Żadnymi brązowymi pastami ich nie ruszam, bo trudno dobrać idealny odcień brązu.. A tak to pózniej robia sie smugi..
Szukałam w wyszukiwarce, ale coś mi słabo poszło. 😡 Czym czyścicie.pastujecie swoje brązowe oficerki? Lecą do mnie Hippici i przydałoby się zaopatrzyć w jakieś naprawdę dobre preparaty, bo w sumie takich butów byle czym czyścić i pastować nie chcę.
Do mojego brązowego kompletu czapsy + sztyblety Hippici idealnie pasuje kremdo obuwia Ryłko, kolor nr 6. Na zdjęciu jak wyglądają po pastowaiu (buty mają już 2 lata, więc widać na nich znak czasu i użycia)
Kurcze a tak mi się spodobały 🙁 Ciężko dobrać jakieś tańsze oficerki skórzane na moją niewymiarową łydkę 🙄 Może ktoś widział o takich wymiarach: wys około 43/ obwód 33?
To najlepiej uda sie do szewca i kupic dobra paste , np biala, albo bezbarwna i po klopocie, Ja uzywam do hippiki brazowej basty , nie pamietam nazwy ale w tubce kupionej u szewca i wrecz robi mi sie ladniejszy kolor. Albo smaruje smarem do skor
Cieszę się bardzo czytając, czego używacie do pielęgnacji butów. Moja poprzednia szefowa wciąż mi wmawiała, że trzeba używać tylko wilgotnej gąbki/ szmatki, absolutnie niczego więcej 🤔wirek:
Podsyłam wam kilka oficerkowych ciekawostek z targów Fiera Cavalli w Weronie. Czego to Włosi nie wymyślą! O gustach się nie dyskutuje, więc wam pozostawiam ocenę wyrobów firm Romitelli, Tuccini, Parlanti i De Niro. Ceny: od skromnych 190 euro, poprzez gotowe do założenia modele De Niro za 250-600 euro aż po Tuccini: tylko na zamówienie, więc o cenę aż strach było zapytać... Na początek: znany już w Polsce De Niro:
Są moje Hippici. 😀 Są przepiękne, mają śliczny wiśniowy odcień, uszyte są idealnie. Jak wrócę z zawodów pokażę zdjęcia, bo dzisiejsze wyszło marnie - za oknem ciemno, to i światło nie te. Mam nadzieję, że będą się dobrze nosiły. 😀 Tak informacyjnie, zamawiałam 13 października, do sklepu doszły dzisiaj.
Mam oficerki Koenigs ze skórzaną podeszwą . Strasznie się ona , ślizga w strzemieniu . Dziewczyny jak wy ,dajecie radę w czymś takim jeżdzić 😁 ? Jakieś rady :kwiatek:? Dodam tylko że wcześniej ,z innymi podeszwami , nigdy tego problemu nie miałam .