Klami - tak to MH , model interceptor..... są w fajnej cenie w Horse-House.... i mają długa cholewkę (49 cm) więc zamówiłam .... ale szukam opinii bo w necie tylko superlatywy producenta 😉
Hej, zastanawiam się z jakiej firmy zamówić oficerki. Dodam, że byłyby to moje pierwsze więc jestem totalnie zielona w firmach i tym, na co zwracać uwagę. Nawet nie do końca wiem jak zmierzyć wysokość łydki... 😵 Czy znalazłaby się jakaś życzliwa duszyczka, która podpowiedziałaby mi coś odnośnie firmy itd? :kwiatek:
Miał ktos doczynienia z oficerkami B Vertigo ?? Warto, czy nie warto ? Takie cos mi własnie w oko wpadło: [[a]]http://www.horze.com/boots/b-vertigo-jessie-croco-%26-glossy-boots/39044.html[[a]]
edit.... drugie pytanko. Gdzieś od kogoś słyszałam, że można sobie zamówić oficerki Hippicy w modelu zmodyfikowanym wedle swojej inwencji. Prawda to ?
drabcio, zalezy ile to te "pare centymetrow". Ja bym na poczatek sprobowala inaczej - kup sobie wkladki pod piety (takie kliny) i zobacz jak wtedy bedzie sie ukladac noga. Moze to wystarczy i nie trzeba bedzie skracac? Ja, jak kupilam swoje oficerki, mialam je tak wysokie, ze bylam natawiona na skrocenie o jakis centymetr, jak juz siada w kostce. Cale szczescie,ze tego nie zrobilam! Teraz leza dobrze, a na poczatku nie szlo chodzic, bo probowaly podnosic mi rzepke 😉
Uuuu... to dużo. Ja bym jednak mimo wszystko spróbowała z tym klinem. Jak je skrócisz o taką długość, to może wyjść lipnie - jak wypada Ci to wybrzuszenie na łydce? Możesz zrobić zdjęcie jak wyglądają na nodze?
jagoda1966, rzecz w tym, że po wypruciu suwaka tworzywo może być poprzerywane - i nie będzie jak wszyć nowego. Nie bardzo też jest jak wszyć maszynowo - bo nowe dziurki bardzo osłabią, a ręcznie - nieopłacalna, żmudna robota. Krawiec odpada na pewno, bo trzeba mieć maszynę "sięgającą w piętę".