Forum konie »

Oficerki

Klami od razu wstawiaj zdjęcia!! ciekawe czy dasz radę w nich pojechać na zawody (oczywiście zakładam, że z kowalem coś wymyślisz) , bo przez pierwsze kilka dni nie są idealne  😉
Forta, wlasnie szkoda, ze nie beda choc kilka dni wczesniej...... No, ale nie mam wyjscia, musze w nich jechac, najwyzej mi nogi odpadna. 😉 Aktualnie pomykam w rozwalonych sztybletach i podkolanowkach, bo nie mam w czym jezdzic.
Oczywiscie wrzuce fotki!!
w stopie powinno Ci być wygodnie, tylko trochę czasu zajmuje zanim usiąda pod kolanem. Najwyżej będziesz skakać w nieco ujeżdżeniowych strzemionach  🙂
Nom, niestety beda pic pod kolanem niemilosiernie. Jakos przezyjemy. Te oficerki byly tak na szybko, bo wlasnie nagle zostalam z jakimis starymi mozno zmeczonymi sztybletami i podkolanowkami... :/  Grunt, ze zdarza na zawody i nie bede musiala sie bawic w pozyczanie czegos od kogos.
Najwyzej, jak piszesz, pojade w dlugich strzemionach. Jedziemy LL, bo tylko tyle kon na razie moze, to nic mi sie nie stanie w dlugich. Cavaletki nie raz sie jezdzi w zupelnie ujezdzeniowych, nawet siedzac...  wiec spoko. Dam rade. 😉
Klami, rozwalily ci sie te buty Sergio Grasso o ktore zima pytalam i byly nowiutenkie?  🤔
Sigma, nie nie..... Te sie maja bardzo dobrze. Tylko kupilam je troszke male jednak.... :/ Aktualnie dzielnie probuje troche poszerzyc.
No i nie mam zadnych sztylp.....
Klami dla pociechy:
moje dwie pary oficerek rozbijalam m.in. w skokowym siodle, wiec da sie przezyc. Co prawda pija, ale cos poskakac tez sie da, a ja i tak zwyczajowo w oficerkach nawet parkur skakalam, wiec DASZ RADE.  😀  Witamy w klubie drewnonogich  😁
Anka, dzieki. 😉
Jedziemy tylko LL, wiec az tak sie nie martwie. Gorzej jakbym jechala wyzej.
Klami, luz, ja na ostatniego hubertusa zostalam nagle bez sztylp i pojechalam w oficerkach za wysokich na mnie o dobre pare centymetrow - tez mialam mocno ujezdzeniowe pusliska i nawet mi sciegien pod kolanami nie ucielo 😉
Ja dostałam swoje w czw, pojezdziłam w pt i sob nd startowałam😉
I w niedziele już nic nie czułam,żeby mnie uwierało z teraz to już wogóle cud miód orzechy;D
ushia, dzieki za pocieszenie. Dam rade. 😉
Wazne, ze mam w czym jechac.

ponia, ja niestety zaloze je dopiero na zawody... :/
Dobra słowo się rzekło, byłam w Pasi-koniku i zamówiłam oficerki Hippica Hanower dłuuugie i dopasowane, ze sztywniejszej skóry, głównym pytaniem było: czy jestem przygotowana na poświęcenie na początku  😁

no i teraz gdzieś tak 5 tyg. oczekiwania...  🙄  👀
gratulacje, koniecznie zdaj relacje!
aż nie czuję, że rymuję   👀
efka, a ile Cię to zakosztuje?
Na pewno uraczę Was zdjęciami - całą massąąąą zdjęęęęć  😀iabeł: 😁 😁

Dla zainteresowanych - można wybrać nie tylko długość (notabene ciekawe rozwiązanie z użyciem klocka do ujeżdżeniowych, wysokich, który na początku pomaga nie podciąć sobie ścięgien - póki oficerka nie siądzie) ale też rodzaj podeszwy (chyba trzy możliwości są: zwykła z gumą pod spodem jak w sztybletach, skórzana - za dopłatą i taka niby bardziej elegancka, gumowana pod spodem, najniżej wykończona jakby - nie wiem jak to opisać - ja się właśnie na nią zdecydowałam - można je obejrzeć w sztybletach na miejscu. Na skórzaną się nie zdecydowałam bo ponoć jest śliska mocno). Zdecydowanie minusem jest brak egzemplarza pokazowego na miejscu, więc kupuje się w sumie w ciemno, łącząc w głowie opis ustny z wyglądem hippicowych sztybletów  🙄.

Na miejscu obejrzałam Petrie Anky i cholercia nooo jakoś mnie nie przekonały tak z bliska.. Jeśli będę się decydować na Petrie to tylko Anky Elegance - ale na nie na razie nie mam funduszy.

K_cianku - cena standard 825 zł za oficerki na miarę - zaliczkę wpłaciłam w wys. 30% ceny
[quote author=Poniuś link=topic=211.msg251728#msg251728 date=1242154609]
I w niedziele już nic nie czułam,żeby mnie uwierało z teraz to już wogóle cud miód orzechy;D
[/quote]
będę chciała Cię jutro pomolestować i obmacać Twoje buciki...
czy rozmiar stopy jest standardowy?
[quote author=Ktoś link=topic=211.msg253619#msg253619 date=1242369708]
[quote author=Poniuś link=topic=211.msg251728#msg251728 date=1242154609]
[/quote]
będę chciała Cię jutro pomolestować i obmacać Twoje buciki...
czy rozmiar stopy jest standardowy?
[/quote]

Ktoś nie będzie mnie w Sopocie, bedziesz musiała poczekac jeszcze trochę😉
wybaczcie jesli ktos o to pytal wczesniej. czy ktos z was ma/ widzial te:

http://allegro.pl/item638246928_buty_oficerki_cavalliero_jedyne_na_allegro.html
czy to wyglada jak skora czy jak gumiaki? i jak z wytrzymaloscia? i wygoda? i poceniem?
niby materialy syntetyczne sa coraz lepszej jakosci, ale ja ciagle mam w glowie syntetyczna skora= skaj a to byla masakra...
Według mnie wyglądają na gumowe, oprócz tego nie dopasujesz do łydki.
A co Wy na to? Ktoś by się odważył i zamówił? 😁
choleeeeera nooo że też ja już zamówiłam  🤬

hehe a tak serio: obrzydliwe są  🤔
Pewnie tak, ale widziałam wielkie stoisko niemieckiego szewca z przeróżnymi wersjami oficerek, miał też takie "z krokodyla" czarne i wcale aż tak źle nie wyglądały 😉
paa, wersja a' la biale kozaczki de best 😀
no i dwa kolory niezgodne z przepisami wiec sie nie postartuje w tych bialych...
p.s. ohyda...ale coz niektorzy pewnie by zalozyli,a rozowe to juz wogole 😁
Karla🙂, no coś Ty, nie założyłabyś różowych? przecież to szczyt lansu takie oficerki 😉
Karla, na ostatnim szkoleniu z nowych przepisów mowiono również o dowolności w kolorze oficerek, zatem... ró-żo-we! ró-żo-we!
paa, co mi tam FEI,  juz widzę minę trenera jakbym takie założyła.. ledwo przeżył różowy czaprak i różowe owijki 😉
Deb nie rób nam tego. Nie chcemy stracić wybitnego szkoleniowca w wyniku zejścia na zawał w trakcie Twojego treningu  😁
Lena ale ta mina - bezcenna, za wszystko inne zapłacę mastercard 😀😀

na różowy komplecik zacisnął zęby ale w takich butach wywaliłby mnie do stajni .
Choć przełknął bez narzekania ostrogi z cyrkoniami 😀
ale takie nudne- tylko kolorowe.. a gdyby tak w kwiatki....?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się