Forum konie »

Oficerki

Zastanawia mnie czy da się doszyć mankiet albo kawałek skóry do oficerek? Dużo chodziłam w moich hippikach i niestety opadły. W jeździe to nie przeszkadza, ale wizualnie wole kiedy są wyższe.
kittajka , myślę, że jak wyślesz do hippiki to na pewno coś z tym zrobią  😉
czyli co? myślicie, że te koenigi po prostu przepastować zwykłą pastą do butów i jazda?
gajowa,
ja swoje od nowości pastuję tarrago i wyglądają świetnie.
Brudne przecieram gąbeczką z mikroilością mydełka do skór, zostawiam do wyschnięcia i na to pasta.
oo no to super, mam właśnie taką pastę, tzn nie tarrago tylko jakąś no name, ale pachnie i działa identycznie jak tarrago.

Ostatnie koenigi kupowałam z 6 lat temu i już dokładnie nie pamiętam czym je potraktowałam przed pierwszym użyciem 🙂. Tak czy inaczej dzięki 🙂
Dziewczyny, muszę oddać oficerki do szewca, żeby wstawił do nich zamek - nie jestem w stanie wepchnąć w nie mojej potrzaskanej kostki, no i przydałoby się z 2 cm więcej w łydce 🤔 Jakieś rady, sugestie? Jaki zamek lepszy? Gdzie najlepiej wszyć - wzdłuż sztywnika, a może łukiem/skosem/???
A może suwak z grubą gumą??
Łiii, byłam dziś w Arpavie, powiedzieli że uszyją mi Hippici na me chude patyki!  😅
W czwartek idę się wymierzyć, jaaaaraaam siię i ofc mam dylemat czy chcę brązowe czy klasyczne czarne... 🤣
Jaką masz łydkę?
Niecałe 30cm w skarpetach i bryckach i całe 24cm nad kostką, ale muszę się do nich przejść w końskim wdzianku, żeby same panie pomierzyły.

[img]http://sklep.hippica.pl/media/products/ff0873ee7e265a635713fd58d5f402a5/images/thumbnail/big_oficerki_paris_czarne_lamowka.jpg?updated_at=1364493453[/img]
Jak to nie pic na wodę i kolorowanka, to chcę takie!  😜
Mam podobne wymiary i hippici 😉
Naprawdę, jak sobie policzyłam, ze nowy komplet sztyblety + sztylpy to pi razy oko 3/4 ceny za oficerki, to postanowiłam zaszaleć, zwłaszcza, że moje Romy zrobiły się znów za szerokie i puściły szwy na dole przy pięcie - a kolejne oddawanie ich do szewca w przeciągu 4 miesięcy to już naprawdę przewyższa ich wartość...  🤣
Ja dlatego oddałam swoje romy do rymarza  😉
Zamówiłam drugie oficerki  🙄 Padło na anky elegane, bo jednak Sublimy to nie moja bajka....
I nie będą w standardowym czarnym kolorze 😎
Petit pewnie różowe w rąby 😀
A ja mam problem. Mam dwa tygodnie na zaprojektowanie swoich oficerek 🙁 Jest tylko kolorów,różnych bajerów, skóra krokodyla,strusia i pewnie nawet skóra z kota t....  🤣 🤣 🤣
Chcę czarne klasyczny krój,sznurowane z wysokim łukiem,no ale musi być coś O !

np. te 3 od lewej oficerki w kolorze czarnym a czubek,pięta i łuk w kolorze fioletowym takim jak na 2 zdjęciu ?  🙄 🙄 🙄
Agaleon jak wygląda skóra z kota? 🤣
haha nie wiem, tak napisałąm,że pewnie nawet i taka jest xp
Bo kurcze tam wszystko mają i to jest złe 🙁
czarne z lakierowanym czubkiem i paskiem na górze 🙂
Agaleon, mnie się podobają te z fioletowym lakierowanym mankietem.
A może suwak z grubą gumą??

Też nad tym myślałam, tylko nie wiem czy plastikowy czy metalowy będzie lepszy? 🤔
W sztylpach mam plastiki, które wymieniam średnio raz do roku, metalowe na pewno będą trwalsze ale mniej ładne i pewnie bardziej upierdliwe w użytkowaniu?
Czarny metalowy suwak i czarna guma i będzie git, przy czarnych butach nie widać takiego suwaka.
Ja mam koniakowe petrie i też mam czarny metalowy suwak.
hej dziewczyny, jestem laikiem odnośnie oficerek i postanowiłam się Was poradzić.
Chciałabym kupić  moje PIERWSZE oficerki. Zależy mi (pewnie jak każdemu) aby najlepsze, najtrwalsze i najtańsze 😉
Co możecie polecić na pierwszy raz ?  :kwiatek:
Czytałam już na re volcie żeby unikać ze skóry syntetycznej.
Co jeszcze jest istotne?
Może jakieś konkretne są w miarę tanie i godne polecenia ?

Proszę o porady.  :kwiatek:
Nie kupuj Hippici- zupełnie odradzam! Ja lubię swoje Cavallo junior jump 🙂.
Petit., dzięki :kwiatek:
A jak myślicie - kazać doszyć ten pasek na zatrzask na górze, żeby zamek się nie rozpinał? Czy obejdzie się?

Agaleon, Noski, pięta i łuk w innym kolorze niż reszta będą imo wyglądały za pstrokato. Koleżanka szyła kiedyś takie buty na zamówienie - co prawda glany, ale mniejsza o to  - właśnie z noskiem i piętą i sztywnikiem w kolorze bordo, reszta czarna i nie wyglądało to dobrze, przypominało buty clowna 😉 Popieram wniosek o lakierowanym łuku i nosku 😉
Naovika - polecam Koenigsy🙂 nie do zdarcia, cena przyzwoita, skokowe, ujezdzeniowe, wszechstronne, do wyboru🙂
Faith a gdzie można kupić Koenigsy?
http://www.sprzetjezdziecki.com/oficerki-c-43_101_140.html?page=4
Tu np🙂
Ale ja tam wole rynek wtorny, albo ebay🙂
Wow ale cena też niezła.... a coś taniej ? czy już ponizej tysiąca to nie warto kupować?

Bo np. znalazłąm coś takiego  http://allegro.pl/oficerki-skorzane-hkm-r-38-sklep-jezdziecki-elias-i3207424674.html
Mi tam Hippici się bardzo dobrze sprawdzają, ja szczerze polecam.
Naovika klik . 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się