Forum konie »

Kącik Seniora - czyli koń na emeryturze

na tyle niezle by sie potem szyc Edytka😀
zdrowia dla Madryta!
Ktoś - wszystkiego naj, naj dla Madryta  🏇 Daj mu wielką marchewę ode mnie 😀 Na prawdę pozazdrościć konia w takim wieku w takiej formie  👍
100 lat 100 lat dla Madryta!!!! Nic tylko pozazdrościć takiej kondycji w tym wieku!  👍 dla właścicieli!
100 lat! super Madyt wygląda  😀 a spojrzenie ma identyczne jak Agr  😉
sto lat dla Madryta!

Sto lat!

Kurczę, jak ja bym chciała, żeby Łoś był ze mną tak długo i żeby cieszył się jako-takim zdrowiem...
stoo lat!! naprawdę szacun za formę tego konia w takim pięknym wieku 🙂
dziękuję w imieniu Madryta  :kwiatek:

ostatnio doszliśy do wniosku,że to nie jest koń...to jest Osobowość  🤣 kto go choć raz spotkał,ten wie o czym mówię  😜 to jeszcze kilka Szczygowych cudów...choć ten koń i tak jest piękny 😅

edit: i łezka mi się w oku kręci jak sobie przypomnę te wszystkie wspaniałe chwile,które dzięki niemu mogłam przeżyć...zarówno w siodle,jak i dopingując jego kolejne amazonki...sentymentalna się chyba robię na starość  😵
Naprawdę piękny koń, nie widać że ma taki wiek, ten błysk w oku i dumnie podniesiona głowa, tylko pozazdrościć .
Extra koń, oby zdrowie i świetna forma służyły mu jak najdłużej.
Extra koń ,marzy mi się żeby moja doczekała takiego wieku ,100 lat dla Madryta  :winko:
Ktoś , wrotki  🤬 jestem święcie oburzona-  takie filuterne motylko-opaski nie przystoją poważnym mężczyznom pokroju Madryta - toż jemu bliżej do końskiego James'a Bonda niż Tomasza Jacykowa  😁 😉
Ktoś
Ale on jest piekny. Mam nadzieje ze mój Rudy będzie w jego wieku równie przystojny 😀  Tylko czemu On jest wróżką? 😉
bjooork, wrotki chciał mu czerwone rękawiczki na uszy załozyć,ale balismy się,że zgubi 😉
Hypnotize, bo to konkurs przebierańców był :P

on chyba przeżywa 15 młodość...i wiecie co?bardzo mnie to cieszy 🙂
Ktoś, to jest chyba jeden z tych koni, które trafiaja sie nam raz w życiu. Wyjątkowy.
Ktosina i tak trzymać !!!!
Może swojemu zrobię jakieś śniego-fotki w weekend bo ostatnio jak zobaczyłam go z boku na lonży to naprawdę stwierdziłam, że starość mu służy  😵 wygląda lepiej niż 2 lata temu.
Azbuka -myślę,że tak...on dla mnie zawsze będzie tym najważniejszym...myślę,że dla wrotka też....

bjooork - bo to wszystko przez tego Dodsona  😉
Sto lat, sto lat, niech żyje Madryt nam!  😅  😍  😅
jest moim ulubionym seniorem  😀 w końcu rudy do rudego ciągnie  😁
[quote author=Złota link=topic=210.msg802232#msg802232 date=1291885047]
sto lat dla Madryta!
[/quote]wielkie dzięki dla wszystkich...szczęśliwie nikt nie zauważył, że biedny Madryt nawet w wigilie swoich 23 urodzin był zmuszony pracować na parkurze...z akcentem na "zmuszony" 😍
🤬 🤬 🤬
wrotki ja mojego OMC 22-latka też zmuszam  - wespół z riderem - więc i tak nie unikniemy ognia piekielnego
To ja też sie dołaczę z moim poopiecznym 20letnim ogierem Haustem (mam nadzieje ,ze własciciel sie nie obrazi) jeżdzonym w stylu west 🙂 Pomimo wieku jest strasznie energiczny 🙂
Po pierwsze, jest kasztanem.. po drugie z łysiną.. to już lepszego uzasadnienia nie potrzeba 🙂 żartuję oczywiście. Gratuluję utrzymania konia w tak dobrej formie i w takim wieku. jak ja bym chciała, by mój trzeszczkowiec (dobrze pamiętam, że Madryt to ten od boso-biegania?) sobie za niebawem też tak dobrze poradził eh może łysina pomoże? 🙂
Cejloniara, nie - bosy jest gniady Integro,poochwatowiec 😉 Madryt ma "tylko" atrofię trzeszczki  😁

nie wiem czy to łysina pomaga,my mamy teorię że żółć,którą sobie wyprodukował będąc podłym ogierem,tak go konserwuje  🤣 a poza tym Aragonity są długowieczne 😅

bjooork - przecież wiadomo,że rider to męczy-konik, jak reszta w tym fachu  👀
...dwa konie a i tak mi się miesza uhm... To Madryt z powodu "tylko" trzeszczki nie jest bosy? I zyje? hmmm 🙂🙂 cud jakiś, czy co 🙂🙂 ja mam słabość do łysin .. u koni 🙂🙂

ps. a co do ridera, a u nas w stajni rośnie sobie braciszek Nila tralala, z dziadkiem Ramiro Z tralala
Ktoś to Gniewko potwierdza Twoją teorię - do 12 roku życia był pierniczonym 'rozpłodowcem' i miłym charakterkiem chłopak nie grzeszy 😉
nie,jeszcze do niedawna kuty na cztery...atrofia to wada fabryczna,był do niej zaadoptowany od urodzenia...

p.s. mamy jeszcze gniadą Dziewczynkę -Viktorynkę z piękną łysinką...ale ona młoda jeszcze...3 razy młodsza prawie od Madryta 😉
[quote author=Karla🙂 link=topic=210.msg802171#msg802171 date=1291879600]
[/quote]
na szczęście większość seniorów jest bardziej wyrozumiała i nie przysparza dodatkowego stresu swoim opiekunom 😉
jak noga Drapcia?
[quote author=Karla🙂 link=topic=210.msg802171#msg802171 date=1291879600]
[/quote]

Ale jak to szyć?
no moj sweet sixteen zrobil impreze na padoku i dostal strzala od jakiegos gowniarza ponizej 12 r.z. w rzepke, jutro ostateczna kontrola seniora, bo juz go spillers w dupsko kluje i heja do pracy🙂 w koncu musi sie wziac do roboty zeby nie dac sie innym seniorom na ME wetow🙂
aa dzis widzialam 30 letniego kuca! normalnie 😲i trzyma sie bosko
a jak tam Zgidziorek Teli?
W porządku, dziękuje.  Czas upływa mu na gonieniu młodszych kolegów, podrywaniu koleżanek, tych młodszych oczywiście (faceci  🙄 ) i żarciu. Czasem tylko sanki nam pociągnie  😀
W paszporcie nie ma dokładnej daty urodzenia, jest tylko rok, dlatego będzie miał imprezkę urodzinową w drugą rocznicę naszego "bycia razem". Tak zupełnie przypadkiem to wypada między moimi urodzinami i imieninami, więc imprezka w stajni będzie cały tydzień 🙂
Rok 2011 przyniesie mu 22 lata. Byleby zdrowy i szczęśliwy był.
A gdzie weci będą się "zawodować"? I kiedy?

Ja to tak czasami mam ochotę stanąć na środku i głośno zapytać: Kto jeszcze zna mojego Zgidziora? 🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się