Demonowa, Swadzim poszedł tak mocno w górę od zeszłego roku. Miały być pastwiska wielkie, druga hala, i dupa. Ja się niesamowicie cieszę, że już nie mam tam konia 😉 zresztą, stajnia pustoszeje i została tylko kilka koni.
Demonowa, na stronie jest dużo rzeczy ;] odchodzą głównie ze względu na atmosferę, zarządzanie stajnią i ogólnie warunki- kiepskie siano, syf w boksach. A na zdjeciach jest tylko nasza 'stara' hala 😉
W Swadzimiu jest dosłownie kilka osób i nadal się wynoszą.Hala jest jedna i druga raczej nie powstanie już..Od poczatku budowa szła ciężko a teraz nie ma dla kogo jej budować 😁
W Swadzimiu jest dosłownie kilka osób i nadal się wynoszą.Hala jest jedna i druga raczej nie powstanie już..Od poczatku budowa szła ciężko a teraz nie ma dla kogo jej budować 😁
co sie dzieje? za duża cana za takie warunki? czy coś innego, że ludzie uciekają?
a co sie stało z halami? pamiętam, że była taka stara mała-kwadratowa, a później zaadoptowana taka wąska kiszka ale obie były "si" - bo jakakolwiek hala jest lepsza od żadnej 🏇
Ta wąska kiszka jest zamiast kwadratowej,ta jest teraz jakimś magazynem a do użytku została wąska.Ogólnie ja na nią nie narzekam ale zimą potrafiło wejść na nią 10 osób i ląża z czego 4 osoby skakały na przykład(były takie rekordy :hihi🙂 i w efekcie nikt nie był zadowolony z jazdy.
Dodofon, no właśnie, wąska kiszka z hali jak było tyle koni to od 15 był taki tłok, że koniowi trudno było ogonem machnąć. Ograniczenia typu szkółka i studenci- nie można wtedy było wejść. Obiecywane nowe pastwiska, z których nic nie było. Stare otwierane gdzieś w lipcu, jak dobrze poszło. Kurz na placu przy stajni, a na drugim placu przy drodze grząsko. Jakiś czas temu zabrany został ten plac przy stajni. Problemy z jedzeniem- często brzydkie siano, syf w boksach, spleśniała słoma. Oszustwa przy karmieniu. A przede wszystkim atmosfera, która w pewnym momencie stała się gęsta jak ropa. Stosunek dzierżawcy stajni do pensjonariuszy był taki, że "jak ci się nie podoba, to wypierd*laj". Chyb a wystarczy, ale przykładów mam mnóstwo 😉
kurcze jeszcze pół roku temu swadzim był prawie pełen z tego co widziałam... ale faktycznie syf to tam był zawsze, kiedy sie nie było, a na "hali" podłoże do d... człowiek wychodził zakurzony cały 🤔
Wpadnę na pewno,jeszcze będziecie mnie wyganiać 😀 Z koniem póki co nie ma opcji,bez auta nie da rady za nic.Poza tym koszta mnie zeżrą 🙄 pensjonat ma podrożeć do tego paliwo.. Ale myślę czy by nie przyjechać w teren 😁
Tak ale to nie jest wyjście na stałe,nie da rady się codziennie umawiać,czasem coś wypadnie.Ale ta jednorazowo bardzo chętnie :kwiatek: myślę,że w przyszłym tygd bym się wybrała.zresztą nie tylko Ty przejeżdżasz obok mojego domu 😉
Hej, sorki, że się tak wbijam tu do Was, na dodatek średnio na temat, ale mam problem i liczę na lokalsów z okolic Poznania. W weekend wiozę konia do kliniki w Szczytnikach i chcę z nim zostać parę dni na miejscu. Doktor z kliniki nie potrafił mnie skierować na lokalny nocleg, znalazłam dwie kwatery w okolicy przez gugla, ale w obu nie ma miejsc w weekend. Kojarzycie miejsce niedaleko kliniki, w którym można by się przespać w miarę bezpiecznie? Nie potrzebuję TV, wyżywienia, miejsca na grilla, nic, poza kawałkiem łóżka polowego, może być nawet siano w stajni, jeśli ktoś z Was przypadkowo w okolicy stoi i może zaoferować, że nikt mnie nie wyrzuci. Może być nawet podłoga w siodlarni :P nie potrzebuję luksusów naprawdę i mogę wziąć śpiwór.
wrzucam te spóźnione fotki ze stajni w której mam konia-Zielątkowo. Na zdjęciach stajnia (może nie ma luksusów ale konie mają dobrze), boksy angielskie, roundpen oraz pastwisko. a kryta ujeżdżalnia będzie miała 13,5x20m.
a ktoś mi wytłumaczy jak to jest z trzymaniem konia/stawki koni na woli? wiem że są tam 3 stajnie, gł. by mnie interesowało trzymanie w tej przy hali, ale wtedy chyba cena inna?