Forum konie »

Pensjonaty w Poznaniu i okolicach

Mony dokładnie, ja mówię o Trzebawiu, który jest przynależnością wechty.
Zbierkowo będzie miało nowego właściciela.

Jako, że ostatnio nie jestem na bieżąco z tematem poznańskich pensjonatów - jest coś nowego, w planach albo działającego?

PS 10-ciu prestiżowych się w okolicy nie uzbiera. 10 to pewnie jest, ale w skali całego kraju  🤣
galantowa coś tam w planie by się znalazło, ale jeszcze troszkę za wcześnie by o tym mówić... może na jesień jak dobrze pójdzie

a powiedzcie mi kochani poznaniacy, czy w ogóle jest zapotrzebowanie na nową stajnię pensjonatową? i jaka według Was byłaby dobra cena za boks przy założeniu, że stajnia jest ok 50km od Poznania, dojazd bardzo dobry, boksy przestronne, karmienie 3 razy dziennie, trawiaste wybiegi, codzienne padokowanie, codzienne sprzątanie boksów, zakładanie derek, ochraniaczy itp bez dodatkowych opłat, na miejscu plac do jazdy, komplet przeszkód, czworobok, hala i całkiem niezłe tereny, instruktor cały czas dostępny, przez 24h co najmniej jedna osoba w ośrodku mająca na wszystko oko, oczywiście zaplecze socjalne pod postacią szafek, siodlarni, jakiegoś pokoju "rekreacyjnego", kuchni, prysznica itp.
belle, poprosimy taką bliżej ! 😉
bliżej nie ma szans na taką ilość ziemi, żeby trawa przeżyła
ja mówię o 14 hektarach, oglądałam naprawdę dużo miejsc i jeśli coś jest bliżej to nie ma ziemi niestety, a dla mnie padokowanie to podstawa
galantowa coś tam w planie by się znalazło, ale jeszcze troszkę za wcześnie by o tym mówić... może na jesień jak dobrze pójdzie

a powiedzcie mi kochani poznaniacy, czy w ogóle jest zapotrzebowanie na nową stajnię pensjonatową? i jaka według Was byłaby dobra cena za boks przy założeniu, że stajnia jest ok 50km od Poznania, dojazd bardzo dobry, boksy przestronne, karmienie 3 razy dziennie, trawiaste wybiegi, codzienne padokowanie, codzienne sprzątanie boksów, zakładanie derek, ochraniaczy itp bez dodatkowych opłat, na miejscu plac do jazdy, komplet przeszkód, czworobok, hala i całkiem niezłe tereny, instruktor cały czas dostępny, przez 24h co najmniej jedna osoba w ośrodku mająca na wszystko oko, oczywiście zaplecze socjalne pod postacią szafek, siodlarni, jakiegoś pokoju "rekreacyjnego", kuchni, prysznica itp.

prawda taka... co znaczy dobry dojazd??
50 km to już np. za Wrześnią....
albo koło Leszna, albo za Pniewami... = raczej żaden "obsłuży" to lokalny rynek, a nie Poznań, chociaż kto wie...
50km to za Środą Wlkp, trasą krajową nr 11, jedzie się szybko
50km to za Środą Wlkp, trasą krajową nr 11, jedzie się szybko

z rogatek Poznania ;-)
no nie zakładamy tu przebijania się przez cały Poznań bo w takim wypadku droga do każdej jednej stajni wydłuża się co najmniej dwukrotnie
Możesz zdradzić więcej danych, bo to pewnie moje okolice 🙂

W sumie ok 50km od Poznania trasą nr 11 to Hermanów jest.
więcej na razie nie ma co mówić, bo wszystko jest w fazie przemyśleń
póki co jestem zupełnie gdzieś indziej ;-) drobne 170km od Poznania ;-)

a to co mam na myśli to owszem niedaleko Hermanowa, okolice Winnej Góry konkretniej
50km na północ to trochę inne 50 km niż w strone Wrześni, 11 nie znam.
belle pod Lesznem - Jeziorki, mnóstwo hektarów, do padokowania miejsce idealne
50km na północ to trochę inne 50 km niż w strone Wrześni, 11 nie znam.

o totototo. Polnoc-najpiekniejszy rejon, najgorszy dojazd 😉
no dobra, trzebaw ale cena?
belle zaje*iście by bylo gdyby byl dojazd dla osob, bez auta  :kwiatek:
cena w Trzebawiu to 600 lub 650zł
galantova jeżeli chodzi o cos nowego to "robi sie" nowy pensjonat z pastwiskami i fajna hala 🙂 kierunek północny-zachód
armaquesse a można wiedzieć gdzie? i jest dojazd mpk?
okolice Kiekrza 🙂 Dojazdu mpk nie ma ale jezdza linie podmiejskie i PKS mniej więcej co półgodzinki 🙂
armaquesse a co znaczy robi się? znaczy jest w planach, jest w trakcie budowy czy lada chwila będzie otwarty?
znasz jeszcze jakieś szczegóły?
dawaj dawaj arma!!
czy to rozbudowa czegoś co jest??
dołączam się do pytania Cenciakos  😅
Dodofon, dokładnie przebudowa albo raczej mały remoncik. Wszystko ogólnie już stoi (łacznie z bardzo jasną murowaną hala) , ale to raczej stajnia w pełni prywatna a czesc pensjonatowa "sie robi" ale kiedy sie zrobi to nie wiadomo bo nikomu nie spieszno 🙂 Także zobaczymy może w tym roku coś ruszy dla pensjonariuszy.
W każdym razie jak właścicielka udostępni część pensjonatową to na pewno poinformuje o tym fakcie osobiście 🙂
arma - to się chwali  😉 czekamy zatem na wiadomości!

Jeśli chodzi o odległość - niestety cena ziemi dookoła Poznania robi swoje. Trudno coś zacząć od 0 jeśli za samą działkę przyszłoby zapłacić miliony. A z kolei dalej od miasta ciężej się rozkręca, bo wiele osób ma własne, przydomowe stajnie, a z dojazdami ciężko. I 50 km nie w każdą stronę = ta sama ilość czasu. 

Dobrze pamiętam, że nad Jeziorem Maltańskim była kiedyś stajnia?
Przy Obornickiej ziemi na sprzedaż bardzo dużo tylko kto normalny ja tam kupi i za taka cenę 😉

Co do dojazdów to dla mnie 50 km to juz nie Poznań, 30 km to już dla mnie nie Poznań ale miło wspominam te czasy jak pks-em, pkp jezdziłam na różne zadupia 🙂 Przy tylu km to nawet po kosztach nie opłaca sie konia wstawic pod warunkiem ze bywa się często, niestety.
arma,gdzie terazmaszkonia?? tam gdzie miałaś?
Moja znajomą dajeżdżała po pracy do Mieczownicy, pracowała na końcu Bukowskiej. Podziwiałem, ale nie rozumiałem
armaquesse  a jaka cena tak +/-  by się ta kroila?
Sluchajcie, na prosbe znajomej chcialabym zapytac czy ktos kojarzy moze konia z tego ogloszenia? Soi gdzies w okolicach Poznania.
http://allegro.pl/walach-4-letni-sp-o-jasnej-grzywie-i-ogonie-i1401413370.html
Jesli ktos bylby w stanie cokolwiek o nim powiedziec to bardzo prosze o info na PW :kwiatek:
Witam .;] Czy jest tu ktoś kto jeździł albo jeździ w stajni w Marzeninie .? Jeśli tak proszę pisać na gg 1622837 . ;] Dzięki Bardzo i miłego wieczorku.😉😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się