Horciakowa, w grę wchodzi odebranie i wysłanie do mnie Ekwadora. Oczywiście pokrywam wszelakie koszty. Wiem, że to bardzo dużo zachodu, ale strasznie mi na tym zależy.
co to jest Ekwador?? ja to mogę uczynić, ale niestety raczej nie w tym tygodniu - dziecko chore, a poza tym Poznań sparaliżowany... komunikacyjnie - sypie śnieg
Julie, ale powiem Ci, ze nie jestes pierwszym voltopirem, ktory wstawil do mnie syncia nie ogladajac stajni 🙂. Chlopaczek ciagle u nas jest, wiec chyba wybor nie byl najgorszy 😉
Mam ogromną prośbę czy ktoś mógłby mi wymienić ok. 10 stajni w Poznaniu i okolicach, pensjonatowych, takich najbardziej nastawionych na sport, takich najlepszych, najbardziej że tak to napisze "prestiżowych". Wskazane żeby były to większe ośrodki. Nie znam Poznania kompletnie, a potrzebuje takich informacji. Z góry dziękuje :kwiatek: aha może być na pw 🙂
Gru takich naj w samym poznaniu i okolicach? Hipodrom Wola P-ń u Krygiera P-ń Stajnia Swadzim obrzeża Idmar Krajkowo obrzeża Bogdanowo (oborniki) obrzeża Wechta Rosnówko obrzeża KJ Lotus P-ń KJ Atrium (swarzędz) obrzeża Podkowa Gruszczyn obrzeża KJ fer więckowice obrzeża KJ agro-handel śrem Jaszkowo KJ Gołębin Stary i jest jakaś podobno fajna sportowa stajenka u Patrycji Dziewolskiej w Pobiedziskach ale szczegolow nie znam pozdr 😉
Ale Zamyslowo to sie chyba pod obie kategorie nie lapie 😉 Niwka tez nie baldzo
Basznia zalezy co oznacza stajnia sportowa? bo jeżeli duza hala(20/50) zewnętrzny plac do jazdy oraz komplet przeszkód to mało to faktycznie nie pasuje[chodzi o Zamysłowo), a prestiż to słowo jeszcze bardziej kontrowersyjne...sama nie wiem którą bym podpięła pod prestiżową tam gdzie są sławni jeźdźcy z wynikami? czy tam gdzie konie i jeźdźcy maja zapewnione pełne luksusy typu karuzela,solarium,basen i dywany na ganku 😂 ciężko mi wskazać stajnię sportową z dużym prestiżem tak aby nikogo nie zawieść 😉
no to wechta i agro, ale jak tam wygląda z trzymaniem konia, ?czy w ogole można? ja wypisalam te gdzie są zawodnicy start. w ogólnopolskich, i ewent. w reg.
Pensjonat w wechcie?? Może być ciężko... W stajni dla "zwyłych ludzi" nie zawsze się znajdzie boks - sama tam stoję, a stajnia sportowa (3-4 k dalej) jest tak strzeżona że stopy tam nie postawisz (ochrona), nie mówiąc już o pensjonacie...
Prestiż - autorytet, poważanie, szacunek innych osób do danej osoby. żródło wikipedia Myślę, że nie ma stajni idealnej w Poznaniu i okolicach z której można by brać przykład, każda ma coś do czego można się przyczepić. Gru pewnie chodziło o to, że jest znana wśród ludzi na zawodach jest rozpoznawalna 🙂 Ktoś powie Agro Handel to większość ludzi w Polsce wie co to za klub.
Tak wechta sportowa, jest dla kadry polskiej oraz dla reszty sportowców którzy mają odpowiednie konie i wyniki, jak byś chciała tam wsadzić konia za 15 000zł to by cię wyśmiali, że im będziesz statystyki zaniżać i prestiż podupadnie i ta stajnia znajduje się kawałek za Delicjuszem. Natomiast stajnia dla "ZWYKŁYCH LUDZI" jest 3km dalej, jest to całkiem dobrze wyposażona i bardzo sympatyczna stajnia pensjonatowa i jeśli wystarczy mieć trenera, halę i komplet przeszkód to my też jesteśmy sportowi xD
stajnia dziewolskich???? to już nie jest stajnia dziewolskich z moich źródełek wiem że dziewolscy sprzedali stajnie nowy właściciel wchodzi od 15 stycznia