Forum konie »

Pensjonaty w Poznaniu i okolicach

Horciakowa, w grę wchodzi odebranie i wysłanie do mnie Ekwadora. Oczywiście pokrywam wszelakie koszty.
Wiem, że to bardzo dużo zachodu, ale strasznie mi na tym zależy.

co to jest Ekwador??
ja to mogę uczynić, ale niestety raczej nie w tym tygodniu - dziecko chore, a poza tym Poznań sparaliżowany... komunikacyjnie - sypie śnieg
Dodofon,  to zdjęcie Ekwadora mojego autorstwa, które było na wystawie na Cavaliadzie.
Julie, ale powiem Ci, ze nie jestes pierwszym voltopirem, ktory wstawil do mnie syncia nie ogladajac stajni 🙂. Chlopaczek ciagle u nas jest, wiec chyba wybor nie byl najgorszy  😉

Bo ma się w życiu ten instynkt 😉
Laguna,  wypada mi sie tylko zgodzic z powyzszym, hihihihi 😉. OT: czekamy w sobote 😉.
Oj nie wiem, bo mam zajęcia w szkole do 20.45
Ale mam nadzieję że to błąd w planie 😁
....
orepi 750zł
Słuchajcie, mam do was pytanie. Co możecie mi powiedzieć o stajni / hodowli koni Kolanowski i oczywiście tamtejszych koniach ?
Mam ogromną prośbę czy ktoś mógłby mi wymienić ok. 10 stajni w Poznaniu i okolicach, pensjonatowych, takich najbardziej nastawionych na sport, takich najlepszych, najbardziej że tak to napisze "prestiżowych".  Wskazane żeby były to większe ośrodki. Nie znam Poznania kompletnie, a potrzebuje takich informacji. Z góry dziękuje :kwiatek: aha może być na pw 🙂
Witam
Zwolnił mi się boks w stajni, 80 km od Poznania, chętnych zapraszam. Więcej informacji na PW.
Gru
takich naj w samym poznaniu i okolicach?
Hipodrom Wola P-ń
u Krygiera P-ń
Stajnia Swadzim obrzeża
Idmar Krajkowo obrzeża
Bogdanowo (oborniki) obrzeża
Wechta Rosnówko obrzeża
KJ Lotus P-ń
KJ Atrium (swarzędz) obrzeża
Podkowa Gruszczyn obrzeża
KJ fer więckowice obrzeża
KJ agro-handel śrem
Jaszkowo
KJ Gołębin Stary
i jest jakaś podobno fajna sportowa stajenka u Patrycji Dziewolskiej w Pobiedziskach ale szczegolow nie znam
pozdr  😉
Stajnia Dziewolskich o ile się nie mylę jest w Zbierkowie
jeszcze skoro dajemy większość stajni to:

Rancho Samum http://www.ranchosamum.pl/
Delicjusz Rosnówko,
Niwka Puszczykówko http://www.niwka.poznan.pl/
Stajnia Zamysłowo k/Stęszewa
Stajnia Swadzim http://www.stajniaswadzim.pl/
Delta Biedrusko http://www.delta-biedrusko.pl/
Gru prosiła o prestizowe-sportowe stajnie a nie o wszystkie 😁
Gru prosiła o prestizowe-sportowe stajnie a nie o wszystkie 😁

tia... a jaka jest definicja PREZTIŻOWEJ-SPORTOWEJ stajni??
Wola np. jest "sportowa"... ale czy "prestiżowa"??

Ale Zamyslowo to sie chyba pod obie kategorie nie lapie 😉 Niwka tez nie baldzo
Dodofon, tak jak podała zainteresowana. I chodziło o stajnie pensjonatowe a nie we wszystkich wymienionych przyjmuja konie ot tak.
Ale Zamyslowo to sie chyba pod obie kategorie nie lapie 😉 Niwka tez nie baldzo

Basznia zalezy co oznacza stajnia sportowa? bo jeżeli duza hala(20/50) zewnętrzny plac do jazdy oraz komplet przeszkód to mało to faktycznie nie pasuje[chodzi o Zamysłowo), a prestiż to słowo jeszcze bardziej kontrowersyjne...sama nie wiem którą bym podpięła pod prestiżową tam gdzie są sławni jeźdźcy z wynikami? czy tam gdzie konie i jeźdźcy maja zapewnione pełne luksusy typu karuzela,solarium,basen i dywany na ganku 😂 ciężko mi wskazać stajnię sportową z dużym prestiżem tak aby nikogo nie zawieść 😉
madzixx, stajnia sportowa to taka w której są czynni zawodnicy, trenerzy i klub sportowy 😉
madzixx, mialam na mysli te kryteria, o ktorych napisala Monny 😉.
no to wechta i agro, ale jak tam wygląda z trzymaniem konia, ?czy w ogole można?
ja wypisalam te gdzie są zawodnicy start. w ogólnopolskich, i ewent. w reg.
Gru to sportowe są na pewno wśród wymienionych bo zaowdników czynnych oraz trenerów troszku jest ale co z tym prestiżem? 😁
no 2 hale są  😁 byłam tam tylko raz, oglądać jedną kobyłkę, i nie rozglądałam się za solariami i karuzelami.
Pensjonat w wechcie?? Może być ciężko... W stajni dla "zwyłych ludzi" nie zawsze się znajdzie boks - sama tam stoję, a stajnia sportowa (3-4 k dalej) jest tak strzeżona że stopy tam nie postawisz (ochrona), nie mówiąc już o pensjonacie...
to jak to tam wygląda?
wechta dzieli się na stajnie dla "zwyklych ludzi" i "sportowców" ?
Prestiż - autorytet, poważanie, szacunek innych osób do danej osoby.
żródło wikipedia
Myślę, że nie ma stajni idealnej w Poznaniu i okolicach z której można by brać przykład, każda ma coś do czego można się przyczepić.
Gru pewnie chodziło o to, że jest znana wśród ludzi na zawodach  jest rozpoznawalna 🙂
Ktoś powie Agro Handel to większość ludzi w Polsce wie co to za klub.
Tak wechta sportowa, jest dla kadry polskiej oraz dla reszty sportowców którzy mają odpowiednie konie i wyniki, jak byś chciała tam wsadzić konia za 15 000zł to by cię wyśmiali, że im będziesz statystyki zaniżać i prestiż podupadnie i ta stajnia znajduje się kawałek za Delicjuszem. Natomiast stajnia dla "ZWYKŁYCH LUDZI" jest 3km dalej, jest to całkiem dobrze wyposażona i bardzo sympatyczna stajnia pensjonatowa i jeśli wystarczy mieć trenera, halę i komplet przeszkód to my też jesteśmy sportowi xD
florcia9 no to piszesz o jakims innym pensjonacie -myslalam ze piszesz o wechcie 😉
a gdzie Ty trzymasz konia? i ile za pensjonat?
stajnia dziewolskich???? to już nie jest stajnia dziewolskich z moich źródełek wiem że dziewolscy sprzedali stajnie
nowy właściciel wchodzi od 15 stycznia
orepi, florcia chyba pisze o stajni w Trzebawiu 🙂
To należy do Wechty i kiedyś trzymali tam źrebne kobyły 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się