Forum konie »

Pensjonaty w Poznaniu i okolicach

ajć ja zapomniałam , że on jest teraz tam gdzie wy 🙂

A może Daszewice właśnie,  jak z Wildy chcesz jeździć. Jakas hala tam chyba jest?
Lider, skarogniady sierakowski? Pamietam, jak w latach ledwie 'dwutysiecznych' startowal na ZOO pod zawodnikiem-masztalerzem z Sierakowa, Krzysztof Schroeter o ile mnie moja doskonala pamiec nie myli 😉
Piekny ogier, cudenko!

Nie,nie.To nie ten Lider.
Na tym Rogalinkowym startował Z.Wozniczko a potem przez jakiś czas Dawid Rakoczy,bo był na dzierżawie w Agro-Handlu.

A może Daszewice właśnie,  jak z Wildy chcesz jeździć. Jakas hala tam chyba jest?

Jest "kryty" lonzownik.Niestety hali niet  🙁.No ale coś za coś.Piękne tereny,padoki,świetna stajnia.Ale zimą mała bida,niestety!
a tak ogólnie znajdę stajnie z halą za mniej niż 700 zl czy to już taka średnia?
A Kociałkowa Górka? Tam mają halę. Tylko to już Pobiedziska.
No 30 km na północ... 🙁
Kociałkowa Górka -  pensjonat 550zł. Padoki są, ale w trakcie budowy i napraw ogrodzenia z pastuchem, bo wcześniej była tylko siatka + miejscami taśma bez pastucha i konie często zwiewały. W dni powszednie konie wypuszczane są też na kilka godzin na piaszczysty maneż ogrodzony rurami (wielkość około 60x30m?). Jest też mały wybieg na który wypuszczane są konie, które muszą chodzić same. Są piękne tereny (Park Krajobrazowy Promno) i bardzo fajna duża murowana hala ze skośnymi bandami. Przedzielona jest na 2 ujeżdżalnie (dzielone bandą), tak więc nawet jeśli na dużej odbywa się akurat jazda szkółkowa, można pojedzić na tej mniejszej części (no, może bez skoków). Kilka razy w tygodniu + w każdą sobotę i niedzielę przyjeżdżają z Poznania instruktorzy, więc pewnie można się dogadać na wspólny transport. Jest też wielu klientów z miasta, którzy często zabierają się 1 autem, więc jest wiele rozwiązań dojazdowych. Dojazd z Wildy przez Swarzędz-Iwno zajmuje przy dobrych wiatrach autem 30 minut (oczywiście nie mówię o godzinach szczytu, kiedy dojazd z każdego miejsca w Poznaniu może to zająć nawet 1,5h...  :icon_mad🙂
A co z Abakusem ? 😀 http://www.abakuskaczyna.pl/
Byłam tam w marcu.
Hala fajna, pełnowymiarowa, podłoże dobre, zestaw przeszkód.
Satjnie ok.
Tylko najgorsze dojście na halę ale trzeba się przyzwyczaić. 🙂
Fajne tereny wokółi oczywiście pastwiska też sa :]

A co do Gruszczyna to podobno zazwyczaj hala pełna..

Dominanta... Nie jestem pewna co do tek dopłaty 500zł ale zdaje mi się że nie ma takiego czegoś.
Wiem w zależności w której stajni masz konie to płacsz mniej jub więcej ( drewniak/murowana)
Jak się dowiem to dam znać.. 🙂
Te info o stajniach które zamieściłam sprawdziłam osobiście bedąc tam, chyba,że ktoś mnie źle poinformował.

Kenna dojazdy z kimś pewnie są fajnym rozwiązaniem, ale jako pracująca,dzienna studentka podejrzewam,że będę jeździć do konia w godzinach ekstremalnych- albo bardzo wcześnie albo bardzo poźno...

Czyli mówicie,że na południu nie mam już czego szukać?
Ja bym zaproponowała Zamysłowo no ale na razie jest komplet.
Podobno w Taniborzu jest hala. Z Rataj jedziedzie autobus do Kleszczewa.
Weerka- Abakus Kaczyna to dokładnie ta sama odległość od Poznania jak Zbierkowo, Borówko, Kociałkowa górka. Czyli 30 km i jeszcze trzeba doliczyć przedostanie się z Wildy przez całe miasto bo to nie ten kierunek
a Trzebaw? Fajne warunki, hala bomba i atmosfera super.Tylko nie wiem czy mają boksy wolne.
Trzebaw- odleglośc spoko. Już szukałam namiaru na tę stajnię i nie znalazłam. Macie ich stronę albo numer kontaktowy?
Wyśle Ci zaraz tel na PW.
a Trzebaw? Fajne warunki, hala bomba i atmosfera super.Tylko nie wiem czy mają boksy wolne.

Nie ma chwilowo miejsc  😉
Oj ja w Rogalinku już z 3 lata nie byłam. Ciekawe co sie stało z wszystkimi ich końmi? Szczególnie z moim ulubieńcem Kubusiem.

Pegasos- ale Mutek szuka stajni blisko Poznania, aby nie wydała 400-500 zł msc na paliwo. A Podgaj to dobre 30 km od granic Poznania. Dodatkowo z Wildy musiałaby doliczyc jeszcze jakieś 7-8 km na wydostanie się z miasta w tamtym kierunku. To już bardziej by się jej opłacało wstawić do Gruszczyna. Zapłaciłaby wprawdzie 150 zł więcej za boks, ale zaoszczędziłaby tyle na paliwie i nie spędzałaby tyle czasu w samochodzie

racja. wszystko zalezy jednak od tego czy lepiej i wygodniej ma miec wlasciciel czy kon 😉
No i ode tego,że muszę sama za tę benzynę płacić.
Dobro konia- najważniejsze, ale patrzmy realnie ;p
Dobra dziewczyny, a co powiecie o tych stajniach?

Mieczewo (jest tam hala?)

Jeziorki

Hipodrom Wola  (czy w ogóle warto tam zaglądać?)

Hubertus Lusowo (i tu nie mam kontaktu ani strony... )

Idmar Krajkowo (tu tez nie mam kontaktu, na str jest tylko adres mailowy - wyslalam im juz  i nic... )
Jeśli Mieczewo u Jacka Kuśnierczaka to nie ma wolnych miejsc.

Jeśli Jeziorki Osieczna to to prawie Leszno wiec kawał drogi

Na Woli bida z padokami i raczej jak nikomu w łapę nie dasz to Ci konia nie wypuści.

Do Krajkowa lepiej się przejedź bo głowni zawodnicy co obsługiwali stronę wzięli rozbrat z jeździectwem
CIACH

[center]Proponuję zapoznać się z regulaminem, zanim zacznie się go łamać.

Pozdrawiam,
Dworcika
[/center]
Wiecie moze czy jezdzi jakis autobus z petli na sobieskiego w rejony stajni w Biedrusku? Bo cos mi sie obilo o uszy ale nie wiem dokladnie, wiem tez ze 918 ze Śródka- na ktorym przystanku nalezy wysiasc? Niestety net mi baaaardzo muli i nie mam za bardzo jak sie rozeznac :/
Tu masz bezpośredni link: http://biedrusko.com/content/view/52/34/ tylko, że to 918 jedzie na Śródkę (przez Naramowicką), a ten z Pestki tylko nocą 😉
A tu jeszcze drugi sposób - komunikacja gminy Murowana Goślina, ale jedzie z Jana III Sobieskiego przez Biedrusko: http://www.murowana-goslina.pl/images/stories/pliki/200905-348.pdf

No zdołało sie załadowac nawet na moim necie  😀
Dziękuję Ci ślicznie  :kwiatek:
a proszę bardzo 😉

Wiesz, jakby co - to na stopa! z takim wyglądem nie będzie problemu (-> awatar)  😁
🚫
10 km od Poznania znajduję się stajnia  w Wirach - po generalnym remoncie, oświetlony plac do jazdy z dobrym przepuszczalnym podłożem, wybiegi na których konie spędzają całe dnie jeśli pogoda na to pozwala dodatkowo w sezonie trawiaste padoki, dodatkowo pomieszczenie socjalne, stajnia położona w otulinie Wielkopolskiego Parku Narodowego z pięknymi terenami do jazdy.
Kontakt - www.kapada.pl
kapada-jaka cena za pensjonat?
Szkoda,że nie macie hali,bo miałabym do Was od siebie 5 minut...  😉
W Wirach jest jakaś stajnia której większość nie poleca, ale nie wiem czy to ta.Nie moja strona Poznania to mnie to mało interere😉
W Swadzimiu zwolniło się miejsce. Hala jest, myjka wewnętrzna i zewnętrzna jest, na zimę padoki, na lato pastwiska oraz dwa place do jazdy ( jeden z kompletem przeszkód ). Trener też jest na miejscu. pozdrawiam.
kontakt i dojazd: http://www.stajniaswadzim.pl/
arma, z tego co ja wiem, w Wirach są dwie stajnia. Ta wspomniana powyżej oraz jakaś mniejsza, ale głowy nie daję. Melduję za to, że w Podkowie postawili nam halę nr 2  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się