Forum towarzyskie »

Samolot z prezydentem rozbił się!!!

W gównie, tam gdzie jesteś.!!!
Co jak co, ale na PiSlamistów można liczyć zawsze, jeżeli chodzi o poziom dyskusji. 🙂

w sprawach rurociągu Który powstanie mimo jego starań, bo Szwedzi i Finowie zaaprobowali budowę. Za czasów prezydentury Kaczyńskiego. 😁 Planował zrobić patent płetwonurka i "stanąć im na drodze" w sensie dosłownym? Rurociąg nie biegnie przecież naszym terytorium...

gazu łupkowegoYhy, Kaczyński powiedział: "Będziemy wydobywać gaz!". I mamy gaz. 🙄

,i pewnie,innych, mniej wygodnych spraw.Bycie jednym z głównych sojuszników małego, agresywnego państewka, rządzonego metodami dziwnie podobnymi do "rosyjskiej demokracji", któremu nie spędza snu z powiek walenie artylerią rakietową bez naprowadzanej amunicji w gęsto zamieszkane miasto, to faktycznie "mniej wygodna sprawa".
Nie jestem tylko pewny dla kogo.
Nasze rakiety przeciwlotnicze, wysłane do Gruzji przy wielkim wsparciu Kaczyńskiego, też mają się u Rosjan świetnie.

Dążył do utworzenia sojuszu państw graniczących z Rosją w celu zmniejszenia jej ekonomicznej i politycznej hegemonii. Gdzie poniósł kolejną porażkę - Białoruś wykorzystuje UE do wewnętrznych rozgrywek z Moskwą, Ukraińcy zmęczeni "Pomarańczową Rewolucją" wybrali Janukowycza, a Litwini chcą nas wywalić z Możejek.
Pasmo sukcesów. 🙂

No i jeszcze ta nieszczęsna harda postawa, brak ukorzenia się przed wielkim władcą, tego Wielki Brat ze Wschodu  nie mógł wybaczyć, bo nie ma tego w naturze.Polityk nie ma sobie dodawać wzrostu "hardą postawą", a działać w racjonalnym interesie swojego państwa.
Dlatego Amerykanie ściskają się z Pakistańczykami i Saudami, nie zaś prezentują "hardą postawę" - cokolwiek to oznacza.

Mylisz się ,nie należę do żadnej partii, ale myślę, że kiedyś przyjdą czasy, że  będzie ludziom  wstyd się przyznać ,iż głosowali na PO.

Podobnie jest teraz , gdy się pytasz, tego ,lub owego czy głosował za UE, prawie każdy spotkany, mówi NIE...

Bardzo ciekawe zjawisko, i strasznie krótka pamięć..
Podobnie jest teraz , gdy się pytasz, tego ,lub owego czy głosował za UE, prawie każdy spotkany, mówi NIE...

😲 Titina Ty jesteś normalnie UFO, albo nie mieszkasz w Polsce.
To przyjedź i popytaj ludzi, ja sam na wyborach do UE nie byłam, ale bardzo żałuję, bo na pewno głosowała bym na NIE.
nie sądzę żeby mnie ktoś przebił...w czasach LO na szybie mojego Fiata 600 była naklejka "No Maastricht" NF Le Pena  🏇
Chciałam Wszystkich zainteresowanych tym tematem poinformować, że dostałam ostrzeżenie( co widać-oczywiście), za niby obrażanie forumowego Grzesia. Wszystko było by ok., gdyby moderatorzy byli fer, i karali równo, a tak nie jest, ponieważ gdy mnie obrażano(co oczywiście zgłosiłam), żaden moderator nie zareagował. Widać są równi i równiejsi na tym forum, a komuś bardzo zależy, by ten temat popadł w zapomnienie.
Tak często używane słowo na tym forum- demokracja- zdewaluowało się, więc proszę go nie nad używać.
Dziecko, przeczytaj w encyklopedii, lub słowniku, co oznacza słowo szacunek. 😉

a ja przypominam Pani Obrażonej że nadal nie pocałowałaś mnie w d...ecko 😎  :kwiatek: no i to bardzo fajnie że tak szybko lecisz do moderacji w sprawie obrażania Ciebie 😉
Myślisz ,że to Ciebie zgłosiłam? Schlebiasz sobie. 😁 😁 😁

Co do zgłaszania, to szybko się nauczyłam, od Grzesia. 👍
Myślisz ,że to Ciebie zgłosiłam? Schlebiasz sobie. 😁 😁 😁

Co do zgłaszania, to szybko się nauczyłam, od Grzesia. 👍

Jejku! To MNIE? Za karzełka?  🙇
Już przepraszałam -zawistnik wysoki jest jak ta sosna!!!
chyba nie, karzełka to ja uparłam się wszystkim wytykać  😁
Dziewczyny, przecież ja Was lubię, i za byle co nie zgłaszam do moda. 🤣
To nie chodzi o to ,że mnie zgłoszono, to się zdarza, tylko, że jak ja w podobnej( chyba nawet mocniejszej) sprawie poszłam do moda, to nawet nie odpowiedział. Wniosek nasuwa się jeden, i tu proszę dokładnie przeczytać mój post z godziny 10.26.32
Nie chce mi się tego w kółko powtarzać
Pozdrawiam Wszystkich prócz Grzesia 👿
Aha, zmiana tematu.
Temat dalej jest ten sam, czyli 'Krzyż a Sprawa Polska'. Jaka ulga. Ja już mam dosyć wiecznego przechodzenia na drugą stronę ulicy, bo chodnik blokuje 7 pierścieni zasieków, i przeciskania się przez tłum wyjących frustratów.
titina, tak zmiana, bo jestem ciekawa co macie do powiedzienia na ten temat, w przeciwienstwie do przydlugich tyrad i obrazania sie w poprzednim temacie. ja nie bede z toba dyskutowac bo w ogole nie widze w tym sensu. jestes tak zapatrzona w swoj jedyny i sluszny poglad, ze nie widze mozliwosci dotarcia do ciebie. poglady, ktore glosisz sa dla mnie tak dalece absurdalne, ze nawet nie probuje ich zrozumiec.
Temat dalej jest ten sam, czyli 'Krzyż a Sprawa Polska'
jesli już to : czy katastrofa tupolewa wymaga szczegolnego upamiętnienia w formie pomnika a jesli tak to gdzie.
Jak to gdzie? W miejscu katastrofy. Już to było mówione- po śmierci Kennedy'ego nie postawili pomnika przed Białym Domem. Gdy ktoś ginie w wypadku, to symbole stawia się w miejscu nieszczęścia/ na cmentarzu. Grobowiec na Wawelu to zbyt małe upamiętnienie heroicznego żywota naszego Prezydenta?
uściślę: czy wymaga upamiętnienia pomnikiem na terenie naszego ojczystego kraju. o to chodziło tzw. zwolennikom krzyża
Ja jestem za Powązkami. To jest odpowiednie miejsce.
A ja jestem za tym, żeby dali sobie spokój. Tablica jest? jest.
Krzyż w kościele to dobra decyzja, przynajmniej obrońcy krzyża nie będą zimą siedzieli na dworze, teraz przynajmniej mają dach nad głową  😁
a ja np za przestrzenią miejską publiczną. codziennie umierają ludzie,  lecz nie co dzień prezydenci i świta spadają sobie w samolotach
<czekam na obelgi 😉 >
I co w związku z tym?
ale o co pytasz?
dempsey, że spadł prezydent i jego świta?
no troszkę to wpłynęło na życie kraju a także było zdarzeniem raczej bez precedensu w naszej historii
pomijam wątek także ważny dla niektórych - całą tę symbolikę zw. z Katyniem itp
Pokazało masę, masę nieładnych rzeczy, które wychodzą z ludzi. Jeej, jest się z czego cieszyć.
Grobowiec na Wawelu to zbyt małe upamiętnienie heroicznego żywota naszego Prezydenta?
Ależ oczywiście. Powinni go kanonizować!
Prezydenta, którego poparcie przed 10 kwietnia było jednym z niższych.
Pokazało masę, masę nieładnych rzeczy, które wychodzą z ludzi. Jeej, jest się z czego cieszyć.

eeee? kto sie cieszy?
ja raczej wskazuję, że zdarzenie które zaowocowało m.in. tygodniową żalobą narodową nie jest czymś porównywalnym z powiedzmy wypadkiem drogowym limuzyny w której jechalaby sobie głowa państwa
to było coś większego - choćby rozmiar tego wątku tego dowodzi

sądzę również że za kilka kilkanaście lat to zdarzenie jednak będzie postrzegane jako bardzo istotne dla polityki kraju. dystans czasowy daje inny ogląd.

moon kanonizować? skąd to wytrzasnełaś?
dempsey, po wypadku autobusu w Grenoble też była żałoba narodowa. Pamiętasz tym, chcesz ich pomnika w centrum stolicy?

nienie
podałam żałobę jako przykład - katastrofa smoleńska spowodowała przecież wiele innych implikacji, łącznie z wyborami prezydenckimi. po prostu suma tych wszystkich efektów stanowi o wyjątkowości tego zdarzenia. także skład wycieczki był - nie ujmując nic turystom z Grenoble - dosyć znaczący.

poza tym czy ja wiem czy w centrum. to własnie należaloby na spokojnie przedyskutować. czy i gdzie a ew. jakby on miał wyglądać

Dempsey, nie pamiętam skąd, całkiem możliwe, że spod krzyża. (Gdy stał jeszcze przed pałacem)

Btw. Z tego co słyszałam w tvn24, to przed pałacem tak czy siak nie będzie żadnego pomnika - Konserwator zabytków się nie zgodził na postawienie przed pałacem czegokolwiek. - Tym bardziej nie rozumiem o co te całe szopki PISu i babć przeklinających szatany.  🤔wirek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się