Grzesiu, sam to rysujesz? Nie, to wspólne dzieło Sary z Ambasady Izraela i Tatiany z Ambasady Federacji Rosyjskiej. 😉 Dostałem na maila od koleżanki, prawdopodobnie skan z czasopisma, albo skopiowane z bloga jakiegoś rysownika.
A imię jego Artur Krynicki 🙂
edit: Co jest, co tu tak cicho? Samolot nadal rozbity, Elvis i Edgar nadal nie żyją, trzeba więc dyskutować dalej! No dalej, row must go on!
Zabawny tekst. "Godne zachowanie" według PiSlamisty obejmuje mianowanie Jarosława Kaczyńskiego przedstawicielem rodzin ofiar, pochówek na Wawelu z inicjatywy Komorowskiego, natychmiastowe dymisje w MONie, MSZcie, ABW, KPRM... i oczywiście dymisje w SKW na żądanie opozycji (WTF?!). 🤣 To nie koniec - Rosjanie cofnęli certyfikat zakładom remontującym Tupolewa. Na pogrzeb ś.p prezydenta przybył Obama, bo osobiście zadzwonił do niego Tusk. Kwiatków jest mnóstwo.
A i najważniejsze - ów słynny krzyż oczywiście wmurowano przed Pałacem Prezydenckim. Jakżeby inaczej.
Ale czego się spodziewać po tekście kończącym się: Tak by mogło być, gdyby politycy PO mieli klasę, Rosjanie dobre intencje, a to była tylko katastrofa.
Swoją drogą, to cóż za ironia losu... PiSowiec parafrazuje wiersz Tuwima. Poeta się chyba w grobie przewraca. Próbka "twórczości": I ty półhrabku z Ruskiej Budy co Putinowi liżesz zadek, sprzedajesz Polskę – tobie kudy patriotyzmu trzymać spadek. I europejscy marzyciele, zebrani w malowniczą trupę Z ryżym i miernym kpem na czele, Całujcie wy mnie wszyscy w dupę.
Grzesiu, sam to rysujesz? Nie, to wspólne dzieło Sary z Ambasady Izraela i Tatiany z Ambasady Federacji Rosyjskiej. 😉 Dostałem na maila od koleżanki, prawdopodobnie skan z czasopisma, albo skopiowane z bloga jakiegoś rysownika.
Znaczy się, nie jestem fascynująco nieodgadnionym mężczyzną-zagadką? 🙁 Miałem jeszcze zmieścić "spontanicznym" i "tajemniczym", ale nie mam pomysłu. Tak czy siak, jest mi przykro...
A Żydówki są śliczne! (chociaż zaraz pewnie ktoś uruchomi google i wklei zdjęcie pani, która urzędując przy granicy trzyma Egipcjan/Jordańczyków na zdrowy dystans...)
EDIT:Co jest, co tu tak cicho? Samolot nadal rozbity, Elvis i Edgar nadal nie żyją, trzeba więc dyskutować dalej! No dalej, row must go on! A o czym tu rozmawiać? Jedna trzecia społeczeństwa czeka, aż Lech Aleksander odsunie płytę nagrobną i razem z bratem poprowadzą "Prawdziwy Naród Polski" na Pałac Prezydencki, zaprowadzając sprawiedliwe rządy PiSlamu. Kolejna jedna trzecia ostrzy kołki osinowe i na potęgę zbiera czosnek, byle do tego nie dopuścić. A reszta ma to w d**ie.
Parafrazując Remarque'a - W Rzeczpospolitej bez zmian. 🙂
No, no, dobrze ci idzie, jak też się staram choćby część przemilczeć: <niemy wyrzut pod adresem autora mizoginicznych niemych aluzji> <milcząca prośba o wydzielenie na forum wątku dla tajemniczo lub znacząco milczących> <myśl, że reszta jest milczeniem> .............................................................................. 🙂
<Niemy protest przeciwko posądzeniu o mizoginizm - cichuteńkie rżnięcie głupa...> <Cicha ciekawość, czy z moderacją da się rozumieć bez słów> ............................. .............................
Podbijam : awaryjne lądowanie TU-154 w Rosji. Dało się w drzewach wylądować takim samym samolotem. Mimo różnicy gabarytów drzew, myślę, że nasi też mogli tak skończyć, z najwyżej połamanymi skrzydłami (ze względu na gabaryty drzew) i uszkodzonym podwoziem, może nawet uszkodzonym "brzuchem". Nieszczęście naszych polegało na tym, że naszego Tupolewa obróciło po stracie skrzydła do góry kołami...
Bischa L, ale oni przecież wykonywali manewr awaryjnego lądowania, a 10 kwietnia po prostu uderzyli o ziemię z pełną prędkością. Nie ma tu czego porównywać.
Nie doczytałam dokładnie, cóż mój mózg od kilku dni jest już na wsi, gdzie jutro wyjeżdżam 🤣
W przypadku naszych tak czy siak mogło być mniej ofiar, gdyby nawet na takiej prędkości w lesie wylądowali. Mieli wyciągnięte podwozie, stracili by pewnie skrzydła, chyba, że uderzyliby jak w Lesie Kabackim o ziemię, nie wytracając wysokości stopniowo. W "naszym" przypadku wszystko było źle, włącznie z kątem podejścia do pasa startowego- przy tej widoczności zbyt późno by się zorientowali i by pewnie uderzyli w budynki lotniska, lub to co za nim było- niemal prostopadle do pasa lecieli (widać na zdjęciach satelitarnych z katastrofy). A do tego obróciło ich do góry kołami- mnie to śmieszyło, że nie mogło ich obrócić na plecy- nie ważne, że podwozie wystawało do nieba, a powinno znaleźć się pod samolotem, nawet przy takiej katastrofie, gdyby się rozpadł przy uderzeniu o ziemię w normalnej pozycji, inaczej by to wyglądało- skrzydła z podwoziem pozostały "na swoich miejscach" rozpadał się kadłub. Żeby nie było, że się mądrze itp. Naoglądałam się paru setek programów, naczytałam się książek (mój tata interesuje się lotnictwem) o przeróżnych katastrofach. Po prostu ta tematyka mnie interesuje. I wyciągam jedynie swoje wnioski dotyczące tego jak to wyglądać mogło, po zdjęciach z miejsca katastrofy.
Lubię po prostu spekulować na temat katastrof i swoje teorie wypowiadać (dotyczące katastrofy i jej przebiegu, a nie tego czy to był zamach, kto kogo zamordował i czy bombę podłożył ten czy tamten- mówię ogólnie, nie tylko o tej katastrofie), także musicie mi wybaczyć 😁
Było takie zdjęcie zrobione przez Rosjan, pole szczątków i ciała. Ktoś chyba nawet w tym wątku zwrócił uwagę (zresztą ja sama chyba też), że po lewej stronie znajdują się zwłoki w pozycji siedzącej, wygląda jakby ta osoba spała i łudząco "przypomina" z tej odległości twarz prezydenta. Wcześniej w ogóle ponoć było zdjęcie jakiegoś debila, które ktoś mu uśmiechniętemu nad zmasakrowanymi zwłokami zrobił, internauci potwierdzili, że mogą to być zwłoki Prezydenta. I tak pewnie nigdy się nie dowiemy całej prawdy...
"Maludżcy"? To jakieś plemię z południowej Afryki? Wszędzie spisek... poziom twojej wiedzy historycznej to też chyba wynik knowań Wiadomych Sił (Marsz Imperialny w tle) skoro piszesz o "dużym zwrocie w historii".
Miałam bdb oceny z historii. W szkole średniej komunistyczny nauczyciel chciał mi postawić 3 na świadectwie maturalnym, złożyłam podanie o egzamin komisyjny, egzamin się nie odbył, tego samego dnia(złożenia podania), nauczyciel poprosił mnie do swojej klasy, i spytał jaka ocena mnie satysfakcjonuje. Ty się człowieku powinieneś wstydzić, problem jest jednak taki, że ty nie wiesz co to jest wstyd.
To nie ja raczę towarzystwo uroczymi wstawkami o wszechogarniających spiskach, tak więc wstydzić nie mam się czego. To jak, usłyszę cóż to za cudowną woltę nasze dzieje właśnie nam odstawiają? Skrytą przed oczyma maluczkich (bo tak w poprawnej polszczyźnie ów wyraz wygląda), za to wyraźnie widoczną dla osób Twego pokroju? Hm?
Miałam bdb oceny z historii. W szkole średniej komunistyczny nauczyciel chciał mi postawić 3 na świadectwie maturalnym, złożyłam podanie o egzamin komisyjny, egzamin się nie odbył, tego samego dnia(złożenia podania), nauczyciel poprosił mnie do swojej klasy, i spytał jaka ocena mnie satysfakcjonuje. Ty się człowieku powinieneś wstydzić, problem jest jednak taki, że ty nie wiesz co to jest wstyd.
To gratuluję znajomości daty bitwy pod Grunwaldem i może nawet wybuchu I wojny światowej 🙄 Ja bym się tam nie chwaliła oceną szemranie wystawianą, ale każdy orze jak może
Zdrowego rozsądku nie ma się co wstydzić, nawet jeżeli nie jest w modzie i nie pasuje do histerycznych teorii spiskowych
Nie chce sie wdawac tutaj z Wami w jakies dyskusje, tylko napisze swoje zdanie. Mozecie sie z tym zgodzic lub nie 🙂 Faktem jest, ze doszlo do wielkiej tragedii. Nikt temu nie zaprzecza! Tylko po co jest robiony ten cyrk? Co 10 kazdego miesiaca PIS robi sobie "masowke". Pytam sie co oni tym wiencem upamietniaja? Ani to nie jest miejsce tragedii, ani to miejsce spoczynku zadnej osoby, ktora zginela. Oddaja czesc "pamieci" zalobie narodowej? 😀 Dlaczego ani razu nie bylo pokazane, jak JK kleczy na Wawelu przed grobem brata i bratowej? Bo tam JK nie ma przed kim sie popisywac! A w Wawie "obroncy krzyza" traktuja go jak swieta krowe w Indiach. A wystarczyloby jego jedno zdanie, i ta cala checa nie mialaby miejsca. Ale poco? Skoro przynajmniej raz w miesiacu moze byc na czolowkach gazet i w mediach. Mam nadzieje, ze w koncu ten krzyz wyjedzie wraz z rodzinami i upamietni miejsce tragedii w Smolensku. Obawiam sie tylko, ze ta szlachetna inicjatywa nie znajdzie uznania w oczach PISu i "Polskie piekielko" nadal bedzie trwac osmieszajac caly Narod 🙁
Nie chce sie wdawac tutaj z Wami w jakies dyskusje, tylko napisze swoje zdanie. Mozecie sie z tym zgodzic lub nie 🙂 Faktem jest, ze doszlo do wielkiej tragedii. Nikt temu nie zaprzecza! Tylko po co jest robiony ten cyrk? Co 10 kazdego miesiaca PIS robi sobie "masowke". Pytam sie co oni tym wiencem upamietniaja? Ani to nie jest miejsce tragedii, ani to miejsce spoczynku zadnej osoby, ktora zginela. Oddaja czesc "pamieci" zalobie narodowej? 😀 Dlaczego ani razu nie bylo pokazane, jak JK kleczy na Wawelu przed grobem brata i bratowej? Bo tam JK nie ma przed kim sie popisywac! A w Wawie "obroncy krzyza" traktuja go jak swieta krowe w Indiach. A wystarczyloby jego jedno zdanie, i ta cala checa nie mialaby miejsca. Ale poco? Skoro przynajmniej raz w miesiacu moze byc na czolowkach gazet i w mediach. Mam nadzieje, ze w koncu ten krzyz wyjedzie wraz z rodzinami i upamietni miejsce tragedii w Smolensku. Obawiam sie tylko, ze ta szlachetna inicjatywa nie znajdzie uznania w oczach PISu i "Polskie piekielko" nadal bedzie trwac osmieszajac caly Narod 🙁
Załóż sobie oddzielny wątek o krzyżu. Czemu nikt z tych anty PIS-ców nie założy takiego wątku, np.:,,Nie cierpię PIS-ców", i tam wylewaj swoje żale, tylko zaśmiecacie tematy, nie za bardzo, bezpośrednio ,związane z sama partią. Jest to bardzo ciekawe zjawisko, jak tylko ktoś próbuje pogadać na drażliwe tematy(czytaj nie dla wszystkich wygodne), jest od razu szeregowany, w PIS-e 🤔wirek:
Grzesiu, uderz w stół, a nożyce się odezwą.Maludżcy, to krzyżówka słowa mali+Dżyngis Han, fakt, ze może nie dla wszystkich czytelne.
ushia,-można Cię porównać do Kubusia Puchatka. Ocena nie była szemrana, po prostu belfer chciał mi ją zaniżyć, wiedział, że w konfrontacji ,na egzaminie Komisyjnym ,po prostu się skompromituje(podanie złożyłam ,o komis na 5, nie o 3), lub będę za dużo mówiła na temat prawdziwej historii.Co do mojego stanu wiedzy z historii,masz tyle pojęcia co nic.
Grzesiu, uderz w stół, a nożyce się odezwą. Z próżnego i Salomon nie naleje; Kto pod kim dołki kopie, ten sam w nie wpada; Jakie jabłko, taka skórka, jaka matka, taka córka - też znam przysłowia, tylko co po nich w tym temacie. To jakiś szyfr chroniący przed Iluminatami? Przestawię kilka liter miejscami, kilka odejmę, kilka dodam i wyjdzie słowo SZATAN, albo MICHNIK? Rozumiem, iż wyjścia poza ludową sentencję w stronę konkretu (jakaż to wolta ma miejsce?) się nie doczekam. Szkoda, że rzekomo Wielcy, Znający Prawdę nie potrafią się nią podzielić z "maludżkimi".
ushia,-można Cię porównać do Kubusia Puchatka. Ma czerwony sweterek? Lubi bzykanie pszczół? Zna Krzysia? Jest przyjacielem Prosiaczka? Układa mruczanki? Spędza całe dnie z podejrzanym towarzystwem w ciemnym zagajniku?
Ja bym się tam nie chwaliła oceną szemranie wystawianą, ale każdy orze jak może Kiedy Ty tchórzliwie zakuwałaś ze spreparowanych historycznych podręczników, Titina ugryzła komunistyczny system w zadek! I zapędziła go w kozi róg... Trochę szacunku młoda damo. 🙄 😁
Załóż sobie oddzielny wątek o krzyżu. Czemu nikt z tych anty PIS-ców nie założy takiego wątku, np.:,,Nie cierpię PIS-ców", i tam wylewaj swoje żale, tylko zaśmiecacie tematy, nie za bardzo, bezpośrednio ,związane z sama partią. Bo krzyż jest już jak najbardziej sprawą polityczną i Mirmil nigdzie udawać się nie musi. Dzięki działalności niejakiego Jarosława Kaczyńskiego.
Gdybyś czytała Milne'go nie tylko jako "opowiastkę o zwierzątkach dla dzieci", to wiedziałabyś, że "mały rozumek" Kubusia był w istocie darem - pozwalał mu dostrzegać i podziwiać rzeczy, których inni w codziennym znoju w ogóle nie zauważają. Czynił go Specjalnie Usposobionym do Układania Wierszy i Mruczanek. Nie oznaczał istoty głupiej, bądź prostackiej. 🙂
Z Milne jest jak z Carrollem - dużo dzieje się pod powierzchnią i mamy do wyboru multum interpretacji. Chociażby co traktować jako metaforę.
\Tylko po co jest robiony ten cyrk? Co 10 kazdego miesiaca PIS robi sobie "masowke". Pytam sie co oni tym wiencem upamietniaja?
a niech robią sobie, ja na to nie zwracam uwagi. Nawet wczoraj oglądając tv nie zauważyłam wzmianki na ten temat. Dopiero teraz, jak przeczytałam Twój post to zauważyłam, że wczoraj była miesięcznica tej katastrofy. Ci co chcą żyć własnym życiem nie zwracają na to uwagi. Ale to tylko moje skromne zdanie 🙂 😉
Łatwo zamknąć usta każdemu okrzykiem: "idiota, wszędzie widzi spiski!" Bardzo to wygodny okrzyk, i ile załatwia. 😁 Ale poza tym okrzykiem, warto posłuchać ludzi znających Rosję od wewnątrz. Ludzie tacy uważają np. że zdolności Rosjan są niedoceniane.. i że jesteśmy przez nich po prostu ogrywani, ogrywani cały czas, tak łatwo i skutecznie, jak Karpow i Kasparow ogrywają w szachy resztę świata.
Wyobraź sobie, ze w przeciwieństwie do niektórych grup społecznych, radośnie łykających "jedyną słuszną prawdę" z ust pewnego megalomana, ludzie nie wierzący w spiskowa teorię dziejów widzą świat w więcej niż tylko biało-czarnych kolorach. W związku z czym zdają sobie sprawę z nędznej pozycji Polski na arenie międzynarodowej, na której Rosja robi z nami co chce i jak chce. Ale to nie oznacza automatycznie, że postanowila wysadzić polską delegację w powietrze. To dopiero załatwiające wszystko i wygodne założenie - Rosja jest "be" i to wszystko jej wina. Pewnie nawet wulkan jakoś uruchomili, zeby uwłaczyć pamięci ofiar katastrofy i Obamie zaproszenie na golfa wysłali.