Forum towarzyskie »

Samolot z prezydentem rozbił się!!!

Ok, może za mocne słowo. Do szału doprowadzają mnie jego wyskoki, powinien na zbity pysk z partii dawno wylecieć. Nie rozumiem jego idiotycznego zachowania i tej całej błazenady. I nie rozumiem, czemu wciąż w PO jest, kiedy inna partia takiego błazna by dawno wywaliła. Pisanie na swoim pożal się boże blogu, że Gosiewski żyje 🤔
palikot jest jednym z wybitniejszych politykow, i jako jeden z niewielu mowi glosno to co mysli spolecznstwo.
bisha to moze jego dzialan nie powinnas odbierac tak doslownie?
No właśnie, ja polityką się zajmuje minimalnie, ale Palikota oglądałam u Wojewódzkiego i mi się podobał, a jego sposób, cóż jest sporo  mądrości w tym co robi.  Obrał taki a nie inny sposób wyrażania swoich poglądów i zwracania na siebie uwagi  ale sporo racji ma.
Być może 😉 Niestety skojarzenie mam jak z Dodą- niby IQ genialne, a robi z siebie idiotkę. Tak mi się to niestety kojarzy. Tu niby inteligentny facet, a robi z siebie błazna. Pisanie o kimś kto zginął, że żyje jest dla mnie jednakże brakiem poszanowania tej osoby, nie ważne czy pisane dla nabijania się/żartu czy na poważnie.
A może to tylko takie nasze małe, lokalne "Elvis żyje"...  😉
Być może 😉 Niestety skojarzenie mam jak z Dodą- niby IQ genialne, a robi z siebie idiotkę. Tak mi się to niestety kojarzy. Tu niby inteligentny facet, a robi z siebie błazna. Pisanie o kimś kto zginął, że żyje jest dla mnie jednakże brakiem poszanowania tej osoby, nie ważne czy pisane dla nabijania się/żartu czy na poważnie.

No cóż, brak szacunku, dla nie żyjących, jest na tym forum normalką, zresztą, do żyjących również, więc  czemu sie dziwisz. 🤣
Mi osobiście się podoba w nim to że potrafi się mocno przeciwstawiać PIS i Kaczyńskim i o tematach o których większość boi się mówić on  mówi głośno - np jego występy przed wyborami 🙂  Jego sposób pewnie wynika z tego że dzięki temu media bardziej się nim interesują. Taki Wojewódzki - zjedzie ludzi i się go boją ale i tak go uwielbiam 😍
Taki Wojewódzki - zjedzie ludzi i się go boją

Nie, no bez jaj, postrachem to on może być na "pudelku"🙂

Kuba Wojewódzki potrafi się wkurzyć. Szczególnie na ulicy. Łatwo go wtedy rozdrażnić i sprowokować.
http://www.pudelek.pl/artykul/13368/wojewodzki_zarysowal_porsche/27/
No cóż, brak szacunku, dla nie żyjących, jest na tym forum normalką, zresztą, do żyjących również, więc  czemu sie dziwisz. 🤣

Ale o braku szacunku do zmarłych nie mówiłam w kontekście naszego forum. Chodziło mi o wpis Palikota na jego blogu o tym, że poseł Gosiewski żyje i we Włoszczowej widziano go jak próbował uciec Ruskim.
Tak, ale ktoś wcześniej nazwał nie żyjącego już prezydenta, bądź, co bądź ,porządnego człowieka, kurduplem, to poniżej pasa, a nawet powiem więcej, chamstwo, i wiechcie słomy wystające z butów. Raczej, chodziło mi o to ,że się dziwisz, czemuś tam na zewnątrz forum, gdy u nas, jest tego pełno. Może źle to ujęłam, teraz powinno być dobrze. 😎
To, że zginął nie zmienia faktu, że był głąbem i kurduplem. Śmierć człowieka nie czyni go natychmiast świętym.
Może w myśl zasady, że o zmarłych nie mówi się źle, to nie mówmy o Hitlerze, Husajnie i im podobnym, że byli mordercami, bo przecież nie wypada.
Bo w myśl pislamistów o byłym marnym prezydencie należy teraz mówić Święty Człowiek, który Zrównał się z Królami i Leży na Wawelu, a ponadto Dokonał Wielu Cudów nad Wisłą(to i tak kiepskie miejsce, ale nie było wyjścia).
Wystarczy?
Dla mnie chamstwo i wiechcie słomy to był właśnie Kaczyński i jego braciszek.
titina, bo kaczynski BYL kurduplem. fizycznie, ale i mentalnie. i to ze zginal tego nie zmieni.
hah.. kurduplem?.. mentalnie też..? jacie.. chamstwo..? <przepraszam za dużą ilość kropek>
Heh, to jest niezłe:

Grzesiu, sam to rysujesz?
wersja SF:
[url=http://antydziad.salon24.pl/209803,tragedia-smolenska-zbudowala-zgode-narodowa#comment_2971387] Tragedia Smoleńska zbudowała zgodę narodową [/url]

edit: co do epitetów dotyczących wzrostu i wyglądu człowieka - nigdy nie zrozumiem jaki to ma cel? ktoś, kto ich używa w stosunku do osób publicznych (już mniejsza, że nieżyjących - wychowanie wynosi się z domu, widocznie nie wszystkim wpojono te same reguły) poprawia sobie własne kompleksy?
No właśnie, ten sam temat jest wałkowany na wątku politycznym, ale niektórzy nie rozumieja, że źle sie nie mowi o umarłych.!!!
w takim razie prosze przestac zle mowic o hitlerze i stalinie.
katija, Jakbyś zaczęła mówić same dobre rzeczy publicznie o Stalinie i ruskach na Litwie, to wierzaj mi nie wyszłabyś stamtąd żywa 😁
Notarialna, ale ja nie mam zamiaru. tylko co to za pitolenie, ze o zmarlych sie nie mowi zle. mowi sie o nich tak jak na to zasluzyli.
mowi sie o nich tak jak na to zasluzyli. ano właśnie 🙂 śmierć nie zmazuje win ani nie wybiela nikogo i niczego

była nawet taka anegdota o tym, jak mały chłopiec po wizycie na cmentarzu oświadczył mamie że zostanie pijakiem i złodziejem, uzasadnił to tym, że na żadnej z tabliczek nagrobnych nie znalazł dowodu że tacy umierają; za to cmentarz jest pełen "najukochańszych" i" niezastąpionych"  🤔
,,[quote]w takim razie prosze przestac zle mowic o hitlerze i stalinie.[quote]
🤔

[quote author=Notarialna link=topic=20738.msg683781#msg683781 date=1282496023]
katija, Jakbyś zaczęła mówić same dobre rzeczy publicznie o Stalinie i ruskach na Litwie, to wierzaj mi nie wyszłabyś stamtąd żywa 😁[quote]

Co to za porównanie ? Jak można porównać, prawego człowieka, z takimi ludźmi!!!! Świat stanął do góry nogami, albo raczej do góry dnem.
😕
titina, ja go nie porownuje, nie mam po prostu nic dobrego do powiedzenia na jego temat. choc, w sumie mam- byl mniej obsysajacy niz jego brat. czy to ze zginal tragicznie w katastrofie samolotu czyni go wielkim prezydentem i daje pochowek na wawelu? nie. jak rowniez nie czyni go to wysokim na ten przyklad.
ach, nigdy nie zapomnę jak zadzowniła ciocia z Niemiec, i przy okazji składa kondolencje. Babcia pół godziny nadawała na Kaczyńskich i PiS.  🥂
widać nie skrzywiło jej RM

edit: co do epitetów dotyczących wzrostu i wyglądu człowieka - nigdy nie zrozumiem jaki to ma cel? ktoś, kto ich używa w stosunku do osób publicznych (już mniejsza, że nieżyjących - wychowanie wynosi się z domu, widocznie nie wszystkim wpojono te same reguły) poprawia sobie własne kompleksy?

A ja nigdy nie zrozumiem, jaki ma cel obrażanie np przez Ciebie?  Przecież w tym momencie zachowujesz się dokładnie w ten sam sposób obrażając, że ktoś jest burakiem z pochodzenia, rodzinę ma niewychowaną i jest zakompleksiony  😲
Przecież dokonujecie razem z titiną takiej samej subiektywnej oceny czyichś poczynań.
Więc skoro obie jesteście takie wychowane i bez kompleksów, to nie powinnyście używać takiej argumentacji.
Ot co.
Czymże różni się nazwanie Kaczyńskiego kurduplem od nazwania mnie zakompleksioną? Bo nie jestem osobą publiczną? To tym bardziej Kaczyński zasługuje na ocenę. I tym bardziej na negatywną, bo mi się kojarzy tylko ze "spieprzaj dziadu" (uh! ależ to musiało być wielopokoleniowe wychowanie, żeby takimi słowami taki zacny prezydent...)
mój wpis nie był skierowany osobiście do zadnego dyskutanta, po prostu mnie to zaintrygowało, abstrahując
po co w ogóle odnosić się do cech zewnętrznych kogokolwiek?

jeśli czujesz się obrażona to bardzo przepraszam

hm czy nikt nie zajrzał w mój link do wpisu na salon24? ciekawa jestem merytorycznych komentarzy (ale takich bez komentarzy nt. wzrostu, nr buta, kształtu uszu  :hihi🙂
dempsey, ale chodziło Ci , żeby przeczytać te komentarze, do których zlinkowałaś, czy do tego tekstu na maxa daleko na górze?
eee chodziło mi o tekst  😡 widocznie źle zalinkowawszy
Zabawny tekst.
"Godne zachowanie" według PiSlamisty obejmuje mianowanie Jarosława Kaczyńskiego przedstawicielem rodzin ofiar, pochówek na Wawelu z inicjatywy Komorowskiego, natychmiastowe dymisje w MONie, MSZcie, ABW, KPRM... i oczywiście dymisje w SKW na żądanie opozycji (WTF?!). 🤣 To nie koniec - Rosjanie cofnęli certyfikat zakładom remontującym Tupolewa. Na pogrzeb ś.p prezydenta przybył Obama, bo osobiście zadzwonił do niego Tusk. Kwiatków jest mnóstwo.

A i najważniejsze - ów słynny krzyż oczywiście wmurowano przed Pałacem Prezydenckim. Jakżeby inaczej.

Ale czego się spodziewać po tekście kończącym się:
Tak by mogło być, gdyby politycy PO mieli klasę, Rosjanie dobre intencje, a to była tylko katastrofa.

Swoją drogą, to cóż za ironia losu... PiSowiec parafrazuje wiersz Tuwima. Poeta się chyba w grobie przewraca. Próbka "twórczości":
I ty półhrabku z Ruskiej Budy
co Putinowi liżesz zadek,
sprzedajesz Polskę – tobie kudy
patriotyzmu trzymać spadek.
I europejscy marzyciele,
zebrani w malowniczą trupę
Z ryżym i miernym kpem na czele,
Całujcie wy mnie wszyscy w dupę.

Grzesiu, sam to rysujesz? Nie, to wspólne dzieło Sary z Ambasady Izraela i Tatiany z Ambasady Federacji Rosyjskiej. 😉 Dostałem na maila od koleżanki, prawdopodobnie skan z czasopisma, albo skopiowane z bloga jakiegoś rysownika.
oooo, to jest grube przegiecie, i tuwim na pewno sie w grobie przewraca, bo jego tekst skierowny byl wlasnie przeciwko takim postawom. chociaz... on byl skierowany chyba do wszystkich 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się