Dopóki Ci ludzie nie wymrą, nie zostanie opatentowana wymiana mózgów zawsze się znajdzie banda kretynów i idiotów, którzy się tak będą zachowywać 😵 Cholera wymrzeć nigdy nie wymrą 😵
I pewnie zostanę tu "zjedzona", ale uważam, że ta katastrofa to był ewidentny zamach!!! Rosjanie kręcą wały jakich świat nie widział. Obecni rządzący to krętacze i sprzedawczki, którzy liżą du...ę Ruską, a w efekcie dojdzie do tego, że któregoś dnia obudzimy "NADZY" ( nie chodzi tu tylko o materializm, pozbawią nas własnej suwerenności oraz tożsamości!!!)
ciekawe jaki interes Rosja miałaby w zamachu na Polskę 😎 niekończące się kopalnie mocherów?
nie rozumiesz 🤬
Ruscy marzyli żeby w tivi puścić Katyń Wajdy. Musieli zrobić COŚ, żeby miec do tego pretekst. Zupełnie jak małe dziecko. Duszy radzieckiego człowieka nie qmasz 🤦
I pewnie zostanę tu "zjedzona", ale uważam, że ta katastrofa to był ewidentny zamach!!! Rosjanie kręcą wały jakich świat nie widział. Obecni rządzący to krętacze i sprzedawczki, którzy liżą du...ę Ruską, a w efekcie dojdzie do tego, że któregoś dnia obudzimy "NADZY" ( nie chodzi tu tylko o materializm, pozbawią nas własnej suwerenności oraz tożsamości!!!)
te, patriotka... "RuskOM". nie zwracajac juz uwagi na interpunkcje i literowki... 😵
[quote author=EnSzeretem link=topic=20738.msg680256#msg680256 date=1282168110] I pewnie zostanę tu "zjedzona", ale uważam, że ta katastrofa to był ewidentny zamach!!! Rosjanie kręcą wały jakich świat nie widział. Obecni rządzący to krętacze i sprzedawczki, którzy liżą du...ę Ruską, a w efekcie dojdzie do tego, że któregoś dnia obudzimy "NADZY" ( nie chodzi tu tylko o materializm, pozbawią nas własnej suwerenności oraz tożsamości!!!)
te, patriotka... "RuskOM". nie zwracajac juz uwagi na interpunkcje i literowki... 😵 [/quote]
Hm, ja skłaniałam się ku interpretacji "d...ę ruską", tylko przymiotnik pisany małą literą. Skoro jest d... zimna, d... blada, to może być i d... ruska 😁
EnSzeretem - Nasłuchałaś się za dużo RM albo upał Ci mózg wypalił, jak czytam takie brednie to nie wiem czy płakać czy się śmiać. Może powinnam jedno i drugie.
EnSzeretem bryluje niewiedzą i ignorancją nie tylko w tym wątku, poczytajcie sobie wątek na koniach o odrobaczniu. Ona ma takie teorie życiowe, że cud, że jeszcze żyje.
Gada jakby zginęli tam tylko PIS-owcy 🙄 Dla mnie zginęło tam wielu wartościowych ludzi z każdej partii. A to Jaruś non stop korzystał na śmierci brata. Jakoś strasznie szybko się podniósł po śmierci brata i bratowej. A miało dla niego nie być już życia. PO nie zależy na upamiętnieniu swoich kolegów? Jaruś nie może przeżyć, że przegrał wybory. I chwała panie, że przegrał. Po trupach (dosłownie) do celu czytaj władzy. Spotkałam dzisiaj świadków Jehowy- oni się całkowicie odcinają od tego burdelu związanego z krzyżem i tych "katolików".
Akurat równanie nie jest tutaj takie proste - zakręcenie kurków z gazem, będzie wielkim kryzysem dla Europy... i Rosji. Bez dodatku naszych (europejskich znaczy się) miliardów, budżet Federacji Rosyjskiej leży i kwiczy, a to oznacza cięcia budżetowe, zwolnienia, niepokoje społeczne, powtórnie gotujący się Kaukaz, koniec końców naprawdę solidny ból głowy dla rządzących. Żadna ze stron nie może sobie pozwolić na otwartą konfrontacje. Europa nie wytrzyma bez gazu, a społeczeństwa nie będą chciały ponosić kosztów dywersyfikacji (bo oznacza ona znaczne podwyżki, o czym jakoś jej entuzjaści głośno nie mówią), z drugiej mamy Rosję, która nie poradzi sobie bez naszych pieniędzy.
Tak kończąc, to podziwiam geo-polityczne ograniczenie "prawdziwych Polaków". 🙂 Brak dobrych stosunków Rzeczpospolitej z F.R działa na korzyść Niemiec i Francji, osłabia naszą pozycję w EU. Rosja potrzebuje Europy bardziej niż my ich, zaś jej osłabienie skończy się chaosem na naszych wschodnich granicach, co nie jest dla nas rzeczą dobrą. Prawdziwymi rywalami są Indie i Chiny, nie "odwieczny wróg ze wschodu".
Brak mi słów, tak to jest jak się ogląda i słucha bredni podawanych przez komercyjne media... Nie będę tu nic tłumaczyć... Nie ma komu. A za błędy ort. bardzo przepraszam.
Jak powiedział kiedyś Piłsudski: "Naród wspaniały, tylko ludzie ch#@$%je"
EnSzeretem ma prawo tak myśleć. Tak samo jak ja mam prawo myśleć, że ten "zamach" to raczej bzdura.
Wypadki lotnicze zdarzały się, zdarzają i zdarzać będą. Gdyby rozbił się samolot z Obamą - zastanawiałabym się czy ktoś łapy nie przyłożył. Ale Kaczyński ? - naprawdę ani ta Polska nie jest potęgą gospodarczą, militarną czy jakąkolwiek inną. Ani TEN prezydent nie był KIMŚ tak istotnym, kogo należy zlikwidować.
Polska - kraik jakich wiele, niczym szczególnie nie wyróżniający się na tle innych krajów. Naprawdę nie jesteśmy wybrańcami. Trudno mi uwierzyć, żeby ktokolwiek chciał zabić Lecha. Zbyt mały był na takie "akcje" Rosji.
Jest dla mnie kompletną bzdurą zamach Rosji na polski samolot. Równie kompletną bzdurą jest to, za zamachem stoi Jarosław - jedyna osoba, która na śmierci Lecha mogła skorzystać biorąc pod uwagę zbliżające się wtedy wybory prezydenckie. 😀iabeł:
EnSzerem - zawsze tak jest, spodziewałam sie, że nie wyjaśnisz i nie rozwiniesz myśli tak jak poprosiła Cię o to duunia. Pisowcy, tudzież wyznawcy Pislamu tak mają. Wymyślą sobie jakąś teorie i sie jej trzymają, a jak ktoś poprosi o wyjaśnienia, argumenty, szczegóły i fakty, to mówią, że szkoda gadać i się zmywają... Coś tu nie tak 🤔wirek: .
eh... z Wami szkoda gadać... Bo czego bym nie napisała to i tak będzie źle. Media wypruły Wam mózgi. Rosja ma ambicje imperialistyczne. Bardzo chętnie podporządkowałaby sobie nasz kraj. "Bracia Rosjanie" nie istnieją!!!
Apeluję po raz kolejny- szanujmy polskie związki frazeologiczne. Wyprać mózg, nie wypruć.
A skoro negujesz informacje podawane w mediach, to skąd bierzesz wiedzę na temat katastrofy? Masz znajomych na najwyższych stanowiskach w państwie? Byłaś na miejscu podczas katastrofy? Kontaktujesz się z medium? Twój światopogląd też kształtuje kultura masowa, tylko innego typu. Bo politycy, działacze i cała reszta w jakiś sposób do ciebie docierają, prawda?
"Historia" dzieje się na Waszych oczach, a Wy to macie gdzieś!!! "No... była katastrofa, rozbił się samolot, zginął prezydent i najważniejsi ludzie w państwie... zawinili piloci... w sumie to nic się wielkiego nie stało. Wybierze się nowych."
A ofiarom katastrofy najlepiej nie stawiać żadnego pomnika... no bo niby po co... lepiej postawić w Ossowie Bolszewikom... Naszym "wspaniałomyślnym braciom Rosjanom"
EnSzeretem, dalej nie wiem skąd bierzesz swoją pewność, że to był zamach. Jeżeli ludzi, którzy nie gonią obsesyjnie za sensacją i nie są rusofobami określasz jako grupę, która ma gdzieś historię, to trudno. Pomnik powinien być, ale na miejscu katastrofy. Widziałaś może pomnik J.F Kennedy'ego przed Białym Domem? A poza tym, halo. Kaczyński leży na Wawelu. Rozumiem, że to za mało, by upamiętnić jego wspaniałą prezydenturę i jego samego?