Forum towarzyskie »

Samolot z prezydentem rozbił się!!!

Czyli co konkretnie zostało zmiecione pod dywan?
chociazby sprawa lamp naprowadzajacych na pas do ladowania. Sa przeslanki (zdjecia i opinie swiadkow), ze 3 pierwsze rzedy byby niesprawne, na tym lotnisku i przy tamtych warunkach pogodowych wydaje sie to istotny szczegol. Ja nie jestem zwolenniczka teorii spiskowych, ale jesli mamy wypadek, nalezy sprawdzic wszystkie okolicznosci. Jesli znajduje sie  cialo np. w zamknietym pomieszczenu tez bierze sie pod uwage dzialanie osob trzecich zanim  oglosi sie ze to samobojstwo. Po prostu jestem za wyjasnianiem wszystkich watpliwosci :-)
To nie był ustępujący prezydent. To był urzędujący prezydent. Takie parę liter różnicy.
Miał też ogromne szanse na drugą kadencję - co może się podobać albo nie.
Naprawdę, nie wszyscy w tym kraju mają poglądy a la TVN.

Wydaje mi się, że w przypadku każdej dużej katastrofy trzeba najpierw wykluczyć hipotezę o zamachu - zdobyć dowody, że to nie był zamach. Nie widzę w tym nic absurdalnego. Po prostu - procedura.
Popieram to w 100%  🙇
Pisałam nawet o tym samym kilka stron wcześniej, tylko inaczej to ujęłam

Wyjeto mi to z ust !
Ja jestem przekonana, że gdyby ten samolot rozwalił się gdziekolwiek indziej niż w Rosji to ludzie dużo odważniej pytali by o to czemu nikt nie probuje wykluczyć zamachu. A tak każdy się boi żeby zaraz nie zostać okrzykniętym pisowskim oszołomem z moherowym beretem na głowie. Uważam podobnie jak halo i sanna - czemu wszyscy tak unikają tego tematu. W każdym innym kraju gdy wydarzy się katastrofa jako jednym z pierwszych pytań jest to czy był to zamach i jest to jak najbardziej normalną koleją rzeczy...
Co do śledztwa - ja w tym nie widzę nic dziwnego, że badają je specjaliści. Nie znam się dokładnie, ale osobiście wydaje mi się, że "człowiek z ulicy", jakim w tym przypadku jest premier Tusk, nie zrozumiałby zbyt dużo z nagrania z czarnej skrzynki.
A wszystkim, którzy uważają, że jest zbyt wiele niedomówień w kwestii katastrofy, polecam trochę zorientować się w tej tematyce - takie śledztwa trwają długo, koniec i kropka. Na katastrofę lotniczą często składa się tak wiele drobnych szczegółów, że aż ciężko uwierzyć.

W wypowiedzi Halo jest sporo racji.. Wypadek.. czy cos wiecej? sporo niewyjasnionych, kontorowersyjnych spraw nazbieralo sie wokol tej katastrofy ktore sa zamiatane pod dywan. Nie wiem czy jakiekolwiek inne panstwo nie podjeloby watku enentualnego zamachu, chociazby dla spokoju sumienia, u nas od poczatku wiadomo ze wine za upadek Tupolewa zgodnie ponosza piloci i zla pogoda..

Bo u nas zawsze pełno takich, co wiedzą lepiej. Kolejna narodowa przypadłość  😎
Z informacji, jakie przekazują śledczy wynika, że nie odrzucili żadnej hipotezy, także i tej o zamachu, prawda?
Powtarzam raz jeszcze - to nie jest kradzież jabłka ze straganu, żeby po krótkim czasie rozwiać wszystkie wątpliwości.
No wszystko pięknie, ale kto zamiata to pod dywan? Kto powiedział, że nie będzie badać tego wypadku w kontekście wykluczenia zamachu? Nie dalej jak w minionym tygodniu w Radio Zet (niestety jedna z niewielu stacji jaką łapie moje cud techniczne amerykańskie firmowe radio samochodowe) była długa audycja poświęcona tej katastrofie, wszelkim teoriom spiskowym etc. Wyraźnie powiedziano tam m.in., że prokuratura (polska! nie 'ruska' 😉 ) bada film ze strzałami w dalszym ciągu. I co, to jest to zmiatanie pod dywan?

A po zamachach przecież znajduje się któreś ugrupowanie, które przyznaje się do czynu-  frakcja Massamad al Katira rozpyliło sztuczną mgłę, nasadziło drzew? Czy może samolot porwano? Zestrzelono?

Czyli co, komu zależało na ukatrupieniu prezydenta? Może któremuś z obecnych kandydatów na to stanowisko? Komu tak poparcie diametralnie skoczyło? 👀 😉 A jak nie kandydaci, to kto?

Chociaż nie wiem tak do końca, czy czasem podejmując polemikę z takimi bzdurnymi teoriami nie przyczyniam się do tego, że poniekąd w ogóle biorę pod rozwagę taki obrót sprawy, że był to zamach 🙄

Zen, my mowimy o 2 roznych rzeczach, obawiam sie.. Ja pisalam o koniecznosci wyjasnienia wszystkich watpliwosci, Ty sadzisz joki o sztucznej mgle i terrorystach ktorzy nawet nie wiedza gdzie polska lezy..
No to się wyjaśnią, ale litości, czasu!!! To nie jest hop siup, siada kilku panów przy kawce i zaraz wiedzą, co się stało
Szepcik, ale Ty w ogole czytasz prase ?? I wszystko toczy sie tak jak nalezy w Twojej opinii? no to super, juz czuje sie spokojniejsza  🤣
Słucham/czytam tylko oficjalne informacje, wydawanych przez ograny śledcze. Na resztę nie mam czas ostatnio 😉
oh.. tym bardziej mnie uspokoilas skoro Twoje opinie sa fromuowane na podstawie tak powaznych zrodel  🤣 ale, jak znajdziesz chwilke aby przesledzic temat troszke bardziej samodzielnie, z roznych zrodel, moze zauwazysz pewne niedociagniecia..  😉
Wszelkiego rodzaju spekulacje tylko przyprawiają mnie o niesmak. Rodzi się ich tyle, bo ludzie znający się na temacie lotnictwa po prostu milczą - i tak być powinno.
Sanna, sama insynuujesz zamach, więc się pytam, kto według Ciebie jest tym zamachowcem? 😉 I jeszcze jedno- które źródło informacji w tej sprawie jest według Ciebie wiarygodne?
Zen, przytocz moje slowa insynuujace zamach. Czytaj uwaznie i ze zrozumieniem moje wypowiedzi  :kwiatek:.
Tyle na temat. Milego rozwazania o warunkach atmosferycznych i zamachowcach z krainy Ozz :-). Ide cieszyc sie dlugim weekendem :-)
Nie wiem czy jakiekolwiek inne panstwo nie podjeloby watku enentualnego zamachu, chociazby dla spokoju sumienia, u nas od poczatku wiadomo ze wine za upadek Tupolewa zgodnie ponosza piloci i zla pogoda..

Miłego weekendu, oby nie był taki deszczowy jak w Warszawie :kwiatek:
Zen, ale to chyba logiczne w przypadku katastrofy takiego kalibru ?? branie WSZYSTKICH mozliwosci pod uwage i kolejne wykluczanie czy tyz potwierdzanie kolejnych hipotez ??? Tu nie ma mowy o moich wizjach, tylko o procedurch ktore tocza sie w takich przypadkach :-) albo powinny sie toczyc ..
Milego weekendu  :kwiatek:

Szepcik, czy w ogole czytalas moje wypowiedzi w tym watku ? Jesli nie, to nie mieszaj mnie do swoich gornolotnych stwierdzen :-) 

Bye-bye  🙂
Ja już mam trzech hipotetycznych sprawców zamachu:

1. Dwóch Duńczyków. Niewykluczone, że zamieszana jest w to Małgorzata II we własnej osobie!
Tylko spójrzcie na ten pasek:

A teraz zobaczcie, kiedy został dodany:
http://wulffmorgenthaler.com/strip.aspx?id=43b905ad-f4dc-44ea-898c-f9c1ddbc6e4c
Biało-czerwony samolot: chyba nikomu nie muszę tłumaczyć tej symboliki. Tuż przed zamachem!!! Przypadek? Nie sądzę.
I spójrzcie jeszcze na długość tego paska - to Znak.

2. Anonimowy wysłannik Złych Ludzi z Polskiej Polityki. W internecie kryje się za sprytnie wybranym, bo niekojarzonym z niczym złym, nickiem "Procek"
Tylko spójrzcie na jego wypowiedź, przytoczoną przez wiarygodne źródło informacji:

<Procek> Droga Kostucho...
<Procek> W tym roku zabrałaś mi mojego ulubionego tancerza Michaela Jacksona, ulubionego aktora Patricka Swayze, mojego ulubionego piosenkarza Stephena Gately i moją ulubioną aktorkę Farę Fawcett.
<Procek> Jak wiesz, moimi ulubinymi politykami są Jarosław oraz Lech Kaczyńscy.
<Procek> Pozdrawiam

Niewykluczone, że miał związek także ze śmiercią Michaela Jacksona, Patricka Swayze i Fary Fawcett.

3. Najbardziej prawdopodobny:

Chyba nikomu nie muszę tłumaczyć, dlaczego to najpewniejsza opcja - a jeśli nie wiecie, to pewnie dlatego, że łże media wam wypaliły wszystkie szare komórki  🙄

busch, uwielbiam Cię  🤣
ja jeszcze bardziej  😁
chyba i ja Cię polubiłam jeszcze bardziej 🙂
.
Lotnaa, szepcik, szemrana - śmiejcie się, a żydokomuna korzystając z waszej nieuwagi zakradnie się do waszych lodówek i naszcza wam do mleka  :emota2006097:
Tomek_J, to poszukiwanie PRAWDY, zgodnie z zasadą: "Nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne". 🙂

Ja jestem przekonana, że gdyby ten samolot rozwalił się gdziekolwiek indziej niż w Rosji to ludzie dużo odważniej pytali by o to czemu nikt nie probuje wykluczyć zamachu. A tak każdy się boi żeby zaraz nie zostać okrzykniętym pisowskim oszołomem z moherowym beretem na głowie. Jasneeee... Już widzę te wszystkie posty o zbrojnym (bo jak inaczej?) zabezpieczaniu czarnych skrzynek, rzeczy osobistych i miejsca wypadku do czasu przybycia "polskich obserwatorów", gdyby Tupolew nie trafił w amerykańskie lotnisko. O czarnoskórych amerykańskich zabójcach, władających polskim, ściągniętych w celu dobicia rannych już nie wspomnę.  😁

"Po co?" pytasz? Powiedzmy: "jeśli zgrabnie sprzątniecie naszych przeciwników politycznych, to my przestaniemy mieć jakiekolwiek wąty w sprawie bezpieczeństwa energetycznego - będzie miodzio". Fakt, Kaczyński był niesamowitą zawadą na drodze rosyjskiej dominacji energetycznej w Europie... Mam nawet kilka narzędzi nacisku, których tak bardzo obawiał się z jego strony Putin:
-przykucie się do wajchy rurociągu na Syberii
-nieprzyjmowanie pokarmów przygotowanych za pomocą rosyjskiego gazu
-codzienne dzwonienie o 4.45 na Kreml, w celu "przedyskutowania stanowiska"
-bojkot rosyjskich produktów alkoholowych
-zakaz eksportu polskiego mięsa do Rosji
-spalenie wszelkich kopii "Nu, pogadi!"

Nie twierdzę tak - ale przedstawiam jedną z możliwych hipotez. Hipotez możliwe są setki. Nie ma żadnych danych, żeby którąkolwiek odrzucić. Także hipotezę o zamachu. Moim zdaniem katastrofę spowodował kosmita latający na dziecięcym rowerku, któremu prezydencki samolotu wymusił pierwszeństwo, uniemożliwiając w ten sposób powrót do domu. To, że nikt takowego nie widział, nie oznacza przecież, iż możemy taką możliwość pochopnie odrzucić bo jest bez sensu, nieprawdaż?

W tym kraju jest bardzo dużo osób, którym zniknięcie "zawartości samolotu" z życia politycznego jest bardzo na rękę - temu nie da się zaprzeczyć. Cholera, w takim razie ja też to mogłem zrobić. 😲

I są w bardzo komfortowej sytuacji - gdyby dociekali aktywnie co się stało - mogliby jeszcze zostać oskarżeni o hipokryzję. I tak zostaną i to o wiele gorszych rzeczy - jak dobitnie pokazuje ten temat.

Lotnaa, szepcik, szemrana - śmiejcie się, a żydokomuna korzystając z waszej nieuwagi zakradnie się do waszych lodówek i naszcza wam do mleka  emota2006097 A tabletki antykoncepcyjne zamienią na witaminy!
Putin jeszcze bał się zakazu emisji serialu "Czterej Pancerni i Pies" 😉
Lotnaa, szepcik, szemrana - śmiejcie się, a żydokomuna korzystając z waszej nieuwagi zakradnie się do waszych lodówek i naszcza wam do mleka  emota2006097 A tabletki antykoncepcyjne zamienią na witaminy!

O fuc*! To ja już się nie odzywam  :bum:

😉
Tomek, nie o to mi chodziło.
raczej o to, że za 50 lat w podręcznikach historii współczesnej ta data nie będzie tylko datą katastrofy samolotu.
ale to tylko prywatne moje przeczucia

a że odcinam się od modnego i lubianego tonu żenujących żarcików i podkpiwań - cóż, pewnie dlatego trzeba kpić z moich wypowiedzi. z czegoś trzeba..  nie przeszkadza mi to, jakby kto się pytał  😉

ps. niewykluczone, że moje podejście do sprawy ma coś wspólnego z faktem, że nie mam telewizora i mój kontakt z mediami ogranicza się do słowa pisanego....i to dosyc starannie selekcjonowanego  😀
dempsey, od zamachu na Sikorskiego minęło więcej czasu, a dalej nie wiadomo kto i czy w ogóle ktokolwiek za tym stał.
dempsey, od zamachu na Sikorskiego minęło więcej czasu, a dalej nie wiadomo kto i czy w ogóle ktokolwiek za tym stał.

Hmm, ale zobacz jak językowo to ujęłaś: 'od zamachu'- to jednak był to zamach czy też nie? Podświadomie napisałaś 'od zamachu'? 😉 Bardziej by pasowało napisać 'w katastrofie lotniczej, w której zginął..'. Ale nie piszę tego tylko po to, żeby wytknąć błąd logiczny- raczej zastanawia mnie przeniknięcie do świadomości ludzi, że katastrofa na Gibraltarze to jednak był zamach. Oby tak się nie stało w przypadku tragedii pod Smoleńskiem.
dempsey, prawda, że bardzo trudno tutaj pisać? i bardzo smutno - czytać.
Ale na poziom czyjejś zdolności do refleksji - nic się nie poradzi.
Znowu ujadanie zawściekniętych kundli - sory, ale takie mam przemożne wrażenie. Nieważny - zdrowy rozsądek, nieważne - wyważone zdania. Ważne - ujadanie. Drwiny z faktów, drwiny z uczuć.
Żebyż to jeszcze były autonomiczne poglądy... Ale to okaże się za kilkadziesiąt lat.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się