Huzar ale to akurat było już sto razy omawiane 😉 dzięki badaniom niejakiego [url=http://picasaweb.google.ru/Amlmtr/MWzNeJ#5460505351912437762] Siergieja Amelina [/url] ustalono, że kluczowym czynnikiem było zahaczenie skrzydłem o grubą brzozę, w wyniku czego samolot skręcił z toru lotu, obrócił się o 180stopni i roztrzaskał lądując na grzbiecie. gdyby nie brzoza, to by wylądował na podwoziu i być może skutki byłyby zupełnie inne.
w zacytowanym przez Ciebie artykule znalazłam natomiast wzmiankę o filmie na tvn24, który ponoć był i potem znikł. TVN w jednym z pierwszych wydań „Faktów” umieścił nagranie uwieczniające zatrzymanie rosyjskich kontrolerów lotu. Uciekali oni przed rosyjską milicją, a po zatrzymaniu się wyrywali. Jeden z nich zbiegł, ale go złapano. Czego się bali? ktoś widział ten materiał?
Fragment skrzydła prezydenckiego samolotu, który rozbił się pod Smoleńskiem, zostanie umieszczony w powstającej nowej sukni na obraz Matki Bożej na Jasnej Górze - informuje "Polska The Times".
Chodzi o kawałek metalu pokryty białą farbą i przebity śrubką. Podarowali go ojcom paulinom z Jasnej Góry mieszkańcy Smoleńska. A wcześniej mówiono,że wszystkie fragmenty wraku będą poskładane do kupy celem analizy przyczyn katastrofy. 👀
Tania, pozwól, że tego nie skomentuję. Proponuję śruby jeszcze wmontować w koronę Matki Boskiej częstochowskiej. Nasz naród ma poważne problemy z psychiką, to jest jakieś masochistyczna wręcz skłonność, do nurzania się w martyrologii. No, ewentualnie w chwale Grunwaldu, ale to tez przecież odpłata za krzywd tysiące nam wyrządzonych. To jest chore.
Tania, pozwól, że tego nie skomentuję. Proponuję śruby jeszcze wmontować w koronę Matki Boskiej częstochowskiej. Nasz naród ma poważne problemy z psychiką, to jest jakieś masochistyczna wręcz skłonność, do nurzania się w martyrologii. No, ewentualnie w chwale Grunwaldu, ale to tez przecież odpłata za krzywd tysiące nam wyrządzonych. To jest chore.
Hi!Hi! 😂 Skomentowałaś jednak. 😁 Mnie bardziej niż przyczepianie śruby do obrazu zastanawia to,czy wolno sobie tak brać na pamiątkę kawałki. Może dlatego służby porządkowe rozganiały /strzałami / gapiów co usiłowali sobie gadżety pozbierać?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Fragment-Tu-154-na-cudownym-obrazie-Matki-Bozej,wid,12218944,wiadomosc_prasa.html aaaa, widzę, że już to widziałyście! Człowiek chce sobie sprawdzić poranną pocztę, a tu... "Przy budowie nowej sukni, nazywanej też królewskim płaszczem, zostaną wykorzystane meteoryty, brylanty, diamenty, a także wota przynoszone przez ludzi. Z racji dramatu pojawi się także wotum narodu, czyli fragment rozbitego samolotu"... Zgłaszam wotum nieufności wobec narodu!
Tania, fakt 😁 To było silniejsze ode mnie, mea culpa. Choć szczery komentarz zawierałby zbyt wiele słów powszechnie uznanych za obraźliwe. Aż dziw bierze, że po 39 roku nie wmontowano w tę biedną suknie kawałków armat.
Słynny juz filmik w zwolnionym tempie z zaznaczonymi miejscami gdzie przechodzą ludzie -
Tania - w mediach nie raz mówili, że teren katastrofy był kiepsko chroniony i ludzie przylazili i zabierali sobie części samolotu. Również pierwszy wyznaczony polski prokurator powiedział, że w całym śledztwie prowadzonym przez rosjan panuje ogromny chaos i bałagan.
I co z tego, że na filmiku "przechodzą ludzie" rzekomo? Skoro znalazł się tam dziarski kamerzysta, to mogli się tam znaleźć i inni "dziarscy" - zbieracze grzybów na ten przykład. Zupełnie nie ogarniam "logiki" poszukiwaczy spiskowych teorii. Mam rozumieć, że te sylwetki to na przykład ś.p Gosiewski otrzepujący garnitur? 🙄
I co z tego, że na filmiku "przechodzą ludzie" rzekomo? Skoro znalazł się tam dziarski kamerzysta, to mogli się tam znaleźć i inni "dziarscy" - zbieracze grzybów na ten przykład. Zupełnie nie ogarniam "logiki" poszukiwaczy spiskowych teorii. Mam rozumieć, że te sylwetki to na przykład ś.p Gosiewski otrzepujący garnitur? 🙄
Pan Gosiewski to nie był bo został otruty cyjankiem jak reszta a potem dobity strzałem w głowę .Nie wiesz? 😂
Gdybym wiedział, to już bym nie żył... FSB wysłałoby jakąś "Tanie", tudzież "Swietłanę" i oglądałbym o tej porze napisy końcowe.
Tylko jak mi to teraz powiedziałaś, to przecież poznałem PRAWDĘ. Co teraz ze mną będzie? 😲 Obym się chociaż jakiejś "Olgi" doczekał, a nie "Iwana" bądź "Władimira". 😉
Tak, wczoraj TVP1 wyemitował "Misje specjalną" po obejrzeniu tego programu stwierdziłam że Polacy to jednak lubią być ofiarami, znów będą doszukiwać się winnych, i oczekiwać przeprosin przez kolejnych 100 lat do następnej katastrofy. Może niech zadzwonią do Dedektywów z TVN-u żeby wspólnie rozwiązali tą zagadkę 😁
Wiecie co.... to znaczy, że zawsze mamy być cicho i w każdej sytuacji dupy wszystkim lizać? Potem wszyscy to wykorzystują na naszą niekorzyść...
Ja nie mówie tylko o tej sytuacji, ale co? Mamy przymknąc oko ponieważ się dobrze zachowują i są naszymi sąsiadami? Guzik prawda! Trzeba zbadać każdą... KAŻDĄ możliwość! Żeby potem nie było niespodzianki. Lepiej się rozczarować niż niemile zaskoczyć... Z życia wzięte, że nawet sąsiad zza ściany może Ci nogi podkładać, dzwonić na policję i dupe rabać przy innych a do Ciebie się słodko uśmiechać.
Monny - Być może do katastrofy doszło przez jakieś zaniedbania Rosji, źle przygotowany pas, brak systemu naprowadzającego, błąd z wierzy kontrolnej ale czy to wszystko byłby zamierzony cel? To brzmi jak jakiś kosmiczny film. W życiu nie uwierzę że było to niecnie zaplanowane.
Nie chcę dożyć czasów jakiejś kolejnej wojny, bo komuś się wydawało że Rosja spiskuje. TVP1 jest u mnie skreślona, ostatnio sieje taką propagandę że tych wszystkich co snuja takie domysły i karmią nimi ludzi, powinni wystrzelać publicznie.
Presja, wojna będzie, czy tego chcesz, czy nie chcesz, nie trzeba być geniuszem, żeby znać prostą zależność, że po każdym większym kryzysie, państwa wkraczają na ścieżkę wojenną. Z resztą i tak już dożyłaś, bo wojny są cały czas, tylko w innych częściach kontynentu, i globu.
W którym momencie trafne? Może w tym? Dodał od razu, że Kancelaria Prezydenta jest niewinna. Bo tylko zaprosiła wszystkich dowódców, a organizacja wyjazdu to już sprawa Kancelarii Premiera a Ministerstwem Edukacji Narodowej. - Sprawdzane jest teraz, czy istnieją procedury, które mówią w jaki sposób można transportować ważne osoby w kraju. Sprawą zajmuje się Biuro Bezpieczeństwa Narodowego - mówił w RMF Waszczykowski. "Wszyscy szukają alibi, a zginął prezydent!" 😁 To zadziwiające oświadczenie, patrząc z jakimi sprawami BBN leciał do mediów... a transportowanie w jednym samolocie wszystkich dostojników jakoś się w mediach nie znalazło do czasu katastrofy. Czyżby uznali to za PRowsko nieopłacalne? 😁 Widzę, że dziejowa misja BBNu po śmierci Szczygły będzie kontynuowana.
Wiecie co.... to znaczy, że zawsze mamy być cicho i w każdej sytuacji dupy wszystkim lizać? Potem wszyscy to wykorzystują na naszą niekorzyść...
Ja nie mówie tylko o tej sytuacji, ale co? Mamy przymknąc oko ponieważ się dobrze zachowują i są naszymi sąsiadami? Guzik prawda! Trzeba zbadać każdą... KAŻDĄ możliwość! Żeby potem nie było niespodzianki. Lepiej się rozczarować niż niemile zaskoczyć... Z życia wzięte, że nawet sąsiad zza ściany może Ci nogi podkładać, dzwonić na policję i dupe rabać przy innych a do Ciebie się słodko uśmiechać.
Ludzie już przestancie. To ty przestań. Od kiedy używanie logiki i orientowanie się w otaczającej nas rzeczywistości to, ekhm: "lizanie dupy"?
Kaczyński nic nie znaczył, nie mógł w żaden sposób Rosji zaszkodzić, nie bronił heroicznie "Polskości" przed rusyfikacją, kończył właśnie swoją kadencję w przy nikłym poparciu społeczeństwa. Nikt go nie musiał otruć cyjankiem, strzelić mu w łeb, a potem zapakować do samolotu i wylądować nim w lesie. A później dobić jeszcze raz, bo po katastrofie powstał, otrzepał się i chciał jechać do Katynia. A już tym bardziej "nasi bracia ze Wschodu", którzy mają o wiele ważniejsze problemy - Kaukaz, Chiny i złoża naturalne na dalekich północnych morzach. Skoro są w stanie zabić nic nie znaczącego prezydenta kraju NATO, to dlaczego żyje jeszcze Saakaszwili? 😁
Presja, wojna będzie, czy tego chcesz, czy nie chcesz, nie trzeba być geniuszem, żeby znać prostą zależność, że po każdym większym kryzysie, państwa wkraczają na ścieżkę wojenną. Z resztą i tak już dożyłaś, bo wojny są cały czas, tylko w innych częściach kontynentu. Wyloguj się, a później idź do lekarza. Ta prosta zależność działa co najwyżej w świecie "Naszego Dziennika".
Fascynują mnie ludzie pobrzękujący szabelką, którzy jakoś nie są w stanie ogarnąć, że byłaby to próba przebicia muru za pomocą jajka. Pewnie ma to coś wspólnego z faktem, że w życiu nie znaleźliby się na froncie.
Znając życie, to pewnie ze mnie żydowski pachołek, operator Ha-Mossad le-Modiin u-le-Tafkidim Mejuchadim, zrzucony w 44-tym z radzieckiego "Kukuruźnika". Przeleżałem w listowiu 66 lat i gdy poczułem wibracje gruntu spowodowane katastrofą, to wylazłem taić przed Polakami PRAWDĘ, mieszać, knuć i doprowadzić do wasalizacji Polski.
<duzy niesmak. brak odpowiedniej ikonki> Nie widzę różnicy, między tym wierszem, a tym co wrzuciłaś wcześniej autorstwa Wolskiego. Skąd więc to oburzenie?
Grzegorz - Nie wiem gdzie wyczytałeś, że uważam, iż sa to ludzie z samolotu. Wstawiłam film, na którym widać postacie bo wiele osób nie dowierzało, że ktoś tam sie kręcił i latał w okół wraku. Osobiscie uważam, że są to ruscy bo po takiej katastrofie nie bylo szans żeby ktokolwiek przeżył, ba byłby wstanie chodzić 🙄
I jasne zadawac pytań czemu ze strony rosji jest MASA sprzecznych i kłamliwych informacji to nie możemy, ale stawiać wyrok na pilota samolotu przed rozwiązaniem sprawy to jak najbardziej, wszyscy chętni.
"Ruscy"? Jeżeli już, to Rosjanie. 🙄 I tak sobie przeglądam ten wątek i przeglądam, ale jakoś niedowierzania "wielu osób" nie zauważyłem. Powiedziałbym, że oczywistym była czyjaś obecność w miejscu katastrofy, skoro mamy na YT tyle nagrań "demaskujących" skuteczny zamach na życie naszej elity.
I jasne zadawac pytań czemu ze strony rosji jest MASA sprzecznych i kłamliwych informacji to nie możemy, czemu nie ma polskiego śledztwa, czemu ruscy mają 60 prokuratorów a my jednego, czemu nie chcą nam dac czarnych skrzynek i w końcu czemu Tusk kuli uszka i nie wystąpi o przejęcie śledztwa lub chociażby komisję niezależną, która będzie nadzorować rosjan ale stawiać wyrok na pilota samolotu przed rozwiązaniem sprawy to jak najbardziej, wszyscy chętni. A tę MASĘ sprzecznych informacji, opierasz na doniesieniach mediów. Nie przyszło ci do głowy, że może część z tych informacji to wcale nie oficjalne stanowisko strony rosyjskiej, a zwyczajny medialny bełkot, który zawsze pojawia się w takim przypadku? "Z dobrze poinformowanych źródeł", tudzież "źródeł zbliżonych do oficjalnych" jak to zwykle bywa... 😁 Że część "oficjalnych" doniesień to niezręczność lokalnego rzecznika? Że oficjalne doniesienia również mogą być zwyczajnie błędne, tak jak to było w przypadku zamachów 11 września, zamachu w Madrycie, Londynie, czy chociażby ostatnich zamachów w moskiewskim metrze?
"Przejąć śledztwo"? 😲 Wskaż mi, na jakim prawie Federacji Rosyjskiej oprzesz jurysdykcję polskich prokuratorów. "Niezależna komisja"? To samo. A Rosjanie mają "60-ciu prokuratorów" chociażby ze względów dyplomatycznych. Ale jasne, Tusk powinien grzmieć, nawoływać, bić butem w stół, grozić nawet... Brak darcia ryja i pozowania na samca alfa w takich okolicznościach obnaża jego nieudolność. 🙄
Pytanie o przejęcie śledztwa padło też dziś w sejmie. Premier w odpowiedzi spytał, czy gdyby śledztwo przejęto to usatysfakjonowałoby to osoby głuche na argumenty i ślepe na fakty. Oczywiście Premier powiedział to łagodniej niż ja piszę. Świetne wystąpienie sejmowe Premiera .Warto posłuchać.
titina - Nie chcę dozyć wojny z udziałem Polski i Rosji. A jeżeli ludzie będą ciagle oczekiwać od nich przeprosin, tłumaczeń a przy okazji snuć teorię spiskowe jak ta czy USA była na ksieżycu to zyczę zdrowia 😵