Forum towarzyskie »

Samolot z prezydentem rozbił się!!!

Huzar ale to akurat było już sto razy omawiane 😉
dzięki badaniom niejakiego [url=http://picasaweb.google.ru/Amlmtr/MWzNeJ#5460505351912437762] Siergieja Amelina [/url] ustalono, że kluczowym czynnikiem było zahaczenie skrzydłem o grubą brzozę, w wyniku czego samolot skręcił z toru lotu, obrócił się o 180stopni i roztrzaskał lądując na grzbiecie. gdyby nie brzoza, to by wylądował na podwoziu i być może skutki byłyby zupełnie inne.

w zacytowanym przez Ciebie artykule znalazłam natomiast wzmiankę o filmie na tvn24, który ponoć był i potem znikł.
TVN w jednym z pierwszych wydań „Faktów” umieścił nagranie uwieczniające zatrzymanie rosyjskich kontrolerów lotu. Uciekali oni przed rosyjską milicją, a po zatrzymaniu się wyrywali. Jeden z nich zbiegł, ale go złapano. Czego się bali?
ktoś widział ten materiał?

Pierwsze słyszę, by kogoś zatrzymano a ten się wyrywał  🤔wirek:
Fragment skrzydła prezydenckiego samolotu, który rozbił się pod Smoleńskiem, zostanie umieszczony w powstającej nowej sukni na obraz Matki Bożej na Jasnej Górze - informuje "Polska The Times".

Chodzi o kawałek metalu pokryty białą farbą i przebity śrubką. Podarowali go ojcom paulinom z Jasnej Góry mieszkańcy Smoleńska.

A wcześniej mówiono,że wszystkie fragmenty wraku będą poskładane do kupy celem analizy przyczyn katastrofy.
👀

Tania, pozwól, że tego nie skomentuję. Proponuję śruby jeszcze wmontować w koronę Matki Boskiej częstochowskiej. Nasz naród ma poważne problemy z psychiką, to jest jakieś masochistyczna wręcz skłonność, do nurzania się w martyrologii. No, ewentualnie w chwale Grunwaldu, ale to tez przecież odpłata za krzywd tysiące nam wyrządzonych. To jest chore.
Tania, pozwól, że tego nie skomentuję. Proponuję śruby jeszcze wmontować w koronę Matki Boskiej częstochowskiej. Nasz naród ma poważne problemy z psychiką, to jest jakieś masochistyczna wręcz skłonność, do nurzania się w martyrologii. No, ewentualnie w chwale Grunwaldu, ale to tez przecież odpłata za krzywd tysiące nam wyrządzonych. To jest chore.

Hi!Hi!  😂
Skomentowałaś jednak. 😁
Mnie bardziej niż przyczepianie śruby do obrazu zastanawia to,czy wolno sobie tak brać na pamiątkę kawałki.
Może dlatego służby porządkowe rozganiały /strzałami / gapiów co usiłowali sobie gadżety pozbierać?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Fragment-Tu-154-na-cudownym-obrazie-Matki-Bozej,wid,12218944,wiadomosc_prasa.html aaaa, widzę, że już to widziałyście! Człowiek chce sobie sprawdzić poranną pocztę, a tu... "Przy budowie nowej sukni, nazywanej też królewskim płaszczem, zostaną wykorzystane meteoryty, brylanty, diamenty, a także wota przynoszone przez ludzi. Z racji dramatu pojawi się także wotum narodu, czyli fragment rozbitego samolotu"... Zgłaszam wotum nieufności wobec narodu!

Z nowości: samolot nadal rozbity.
Tania, fakt 😁 To było silniejsze ode mnie, mea culpa. Choć szczery komentarz zawierałby zbyt wiele słów powszechnie uznanych za obraźliwe.
Aż dziw bierze, że po 39 roku nie wmontowano w tę biedną suknie kawałków armat.
Słynny juz filmik  w zwolnionym tempie z zaznaczonymi miejscami gdzie przechodzą ludzie -

Tania - w mediach nie raz mówili, że teren katastrofy był kiepsko chroniony i ludzie przylazili i zabierali sobie części samolotu. Również pierwszy wyznaczony polski prokurator powiedział, że w całym śledztwie prowadzonym przez rosjan panuje ogromny chaos i bałagan.
I co z tego, że na filmiku "przechodzą ludzie" rzekomo? Skoro znalazł się tam dziarski kamerzysta, to mogli się tam znaleźć i inni "dziarscy" - zbieracze grzybów na ten przykład. Zupełnie nie ogarniam "logiki" poszukiwaczy spiskowych teorii.
Mam rozumieć, że te sylwetki to na przykład ś.p Gosiewski otrzepujący garnitur?  🙄
I co z tego, że na filmiku "przechodzą ludzie" rzekomo? Skoro znalazł się tam dziarski kamerzysta, to mogli się tam znaleźć i inni "dziarscy" - zbieracze grzybów na ten przykład. Zupełnie nie ogarniam "logiki" poszukiwaczy spiskowych teorii.
Mam rozumieć, że te sylwetki to na przykład ś.p Gosiewski otrzepujący garnitur?  🙄

Pan Gosiewski to nie był bo został otruty cyjankiem jak reszta a potem dobity strzałem w głowę .Nie wiesz?
😂
Gdybym wiedział, to już bym nie żył... FSB wysłałoby jakąś "Tanie", tudzież "Swietłanę" i oglądałbym o tej porze napisy końcowe.

Tylko jak mi to teraz powiedziałaś, to przecież poznałem PRAWDĘ. Co teraz ze mną będzie? 😲 
Obym się chociaż jakiejś "Olgi" doczekał, a nie "Iwana" bądź "Władimira". 😉
Podobno wysłano "Nikołaja"

Watch your back  👀
Hm, w Bondzie rosyjskie służby wyglądały inaczej:

🙁
KGB>FSB
Tak, wczoraj TVP1 wyemitował "Misje specjalną" po obejrzeniu tego programu stwierdziłam że Polacy to jednak lubią być ofiarami, znów będą doszukiwać się winnych, i oczekiwać przeprosin przez kolejnych 100 lat do następnej katastrofy. Może niech zadzwonią do Dedektywów z TVN-u żeby wspólnie rozwiązali tą zagadkę  😁
Wiecie co.... to znaczy, że zawsze mamy być cicho i w każdej sytuacji dupy wszystkim lizać?
Potem wszyscy to wykorzystują na naszą niekorzyść...

Ja nie mówie tylko o tej sytuacji, ale co? Mamy przymknąc oko ponieważ się dobrze zachowują i są naszymi sąsiadami?
Guzik prawda! Trzeba zbadać każdą... KAŻDĄ możliwość! Żeby potem nie było niespodzianki. Lepiej się rozczarować niż niemile zaskoczyć...
Z życia wzięte, że nawet sąsiad zza ściany może Ci nogi podkładać, dzwonić na policję i dupe rabać przy innych a do Ciebie się słodko uśmiechać.

Ludzie już przestancie.
Monny - Być może do katastrofy doszło przez jakieś zaniedbania Rosji, źle przygotowany pas, brak systemu naprowadzającego, błąd z wierzy kontrolnej ale czy to wszystko byłby zamierzony cel? To brzmi jak jakiś kosmiczny film. W życiu nie uwierzę że było to niecnie zaplanowane.
Nie chcę dożyć czasów jakiejś kolejnej wojny, bo komuś się wydawało że Rosja spiskuje. TVP1 jest u mnie skreślona, ostatnio sieje taką propagandę że tych wszystkich co snuja takie domysły i karmią nimi ludzi, powinni wystrzelać publicznie.
Przepraszam za OT, ale musiałam  😁
Presja, wojna będzie, czy tego chcesz, czy nie chcesz, nie trzeba być geniuszem, żeby znać prostą zależność, że po każdym większym kryzysie, państwa wkraczają na ścieżkę wojenną. Z resztą i tak już dożyłaś, bo wojny są cały czas, tylko w innych częściach kontynentu, i globu.
widze ze w watku o katastrofie coraz.. weselej  🤔
moze niektorym z Was przypadnie zatem do gustu propozycja artystyczna wiodacych "trend-setterow"
http://www.rp.pl/artykul/468510_Wojewodzki_i_Figurski_szokuja.html

<duzy niesmak. brak odpowiedniej ikonki>
W którym momencie trafne? Może w tym?
Dodał od razu, że Kancelaria Prezydenta jest niewinna. Bo tylko zaprosiła wszystkich dowódców, a organizacja wyjazdu to już sprawa Kancelarii Premiera a Ministerstwem Edukacji Narodowej. - Sprawdzane jest teraz, czy istnieją procedury, które mówią w jaki sposób można transportować ważne osoby w kraju. Sprawą zajmuje się Biuro Bezpieczeństwa Narodowego - mówił w RMF Waszczykowski. "Wszyscy szukają alibi, a zginął prezydent!" 😁 To zadziwiające oświadczenie, patrząc z jakimi sprawami BBN leciał do mediów... a transportowanie w jednym samolocie wszystkich dostojników jakoś się w mediach nie znalazło do czasu katastrofy. Czyżby uznali to za PRowsko nieopłacalne? 😁
Widzę, że dziejowa misja BBNu po śmierci Szczygły będzie kontynuowana.

Wiecie co.... to znaczy, że zawsze mamy być cicho i w każdej sytuacji dupy wszystkim lizać?
Potem wszyscy to wykorzystują na naszą niekorzyść...

Ja nie mówie tylko o tej sytuacji, ale co? Mamy przymknąc oko ponieważ się dobrze zachowują i są naszymi sąsiadami?
Guzik prawda! Trzeba zbadać każdą... KAŻDĄ możliwość! Żeby potem nie było niespodzianki. Lepiej się rozczarować niż niemile zaskoczyć...
Z życia wzięte, że nawet sąsiad zza ściany może Ci nogi podkładać, dzwonić na policję i dupe rabać przy innych a do Ciebie się słodko uśmiechać.

Ludzie już przestancie.
To ty przestań. Od kiedy używanie logiki i orientowanie się w otaczającej nas rzeczywistości to, ekhm: "lizanie dupy"?

Kaczyński nic nie znaczył, nie mógł w żaden sposób Rosji zaszkodzić, nie bronił heroicznie "Polskości" przed rusyfikacją, kończył właśnie swoją kadencję w przy nikłym poparciu społeczeństwa. Nikt go nie musiał otruć cyjankiem, strzelić mu w łeb, a potem zapakować do samolotu i wylądować nim w lesie. A później dobić jeszcze raz, bo po katastrofie powstał, otrzepał się i chciał jechać do Katynia.
A już tym bardziej "nasi bracia ze Wschodu", którzy mają o wiele ważniejsze problemy - Kaukaz, Chiny i złoża naturalne na dalekich północnych morzach.
Skoro są w stanie zabić nic nie znaczącego prezydenta kraju NATO, to dlaczego żyje jeszcze Saakaszwili? 😁

Presja, wojna będzie, czy tego chcesz, czy nie chcesz, nie trzeba być geniuszem, żeby znać prostą zależność, że po każdym większym kryzysie, państwa wkraczają na ścieżkę wojenną. Z resztą i tak już dożyłaś, bo wojny są cały czas, tylko w innych częściach kontynentu. Wyloguj się, a później idź do lekarza. Ta prosta zależność działa co najwyżej w świecie "Naszego Dziennika".

Fascynują mnie ludzie pobrzękujący szabelką, którzy jakoś nie są w stanie ogarnąć, że byłaby to próba przebicia muru za pomocą jajka. Pewnie ma to coś wspólnego z faktem, że w życiu nie znaleźliby się na froncie.

Znamy już takie metody, ktoś mówi prawdę,lub coś niewygodnego, to wariat i trzeba go oddać lekarzowi psych. pod opiekę. Kto ty jesteś Grzegorzu
Znając życie, to pewnie ze mnie żydowski pachołek, operator Ha-Mossad le-Modiin u-le-Tafkidim Mejuchadim, zrzucony w 44-tym z radzieckiego "Kukuruźnika". Przeleżałem w listowiu 66 lat i gdy poczułem wibracje gruntu spowodowane katastrofą, to wylazłem taić przed Polakami PRAWDĘ, mieszać, knuć i doprowadzić do wasalizacji Polski.

widze ze w watku o katastrofie coraz.. weselej  🤔
moze niektorym z Was przypadnie zatem do gustu propozycja artystyczna wiodacych "trend-setterow"
http://www.rp.pl/artykul/468510_Wojewodzki_i_Figurski_szokuja.html

<duzy niesmak. brak odpowiedniej ikonki>
Nie widzę różnicy, między tym wierszem, a tym co wrzuciłaś wcześniej autorstwa Wolskiego. Skąd więc to oburzenie?
Grzegorz - Nie wiem gdzie wyczytałeś, że uważam, iż sa to ludzie z samolotu. Wstawiłam film, na którym widać postacie bo wiele osób nie dowierzało, że ktoś tam sie kręcił i latał w okół wraku. Osobiscie uważam, że są to ruscy bo po takiej katastrofie nie bylo szans żeby ktokolwiek przeżył, ba byłby wstanie chodzić  🙄

I jasne zadawac pytań czemu ze strony rosji jest MASA sprzecznych i kłamliwych informacji to nie możemy, ale stawiać wyrok na pilota samolotu przed rozwiązaniem sprawy to jak najbardziej, wszyscy chętni.
"Ruscy"? Jeżeli już, to Rosjanie. 🙄 I tak sobie przeglądam ten wątek i przeglądam, ale jakoś niedowierzania "wielu osób" nie zauważyłem. Powiedziałbym, że oczywistym była czyjaś obecność w miejscu katastrofy, skoro mamy na YT tyle nagrań "demaskujących" skuteczny zamach na życie naszej elity.

I jasne zadawac pytań czemu ze strony rosji jest MASA sprzecznych i kłamliwych informacji to nie możemy, czemu nie ma polskiego śledztwa, czemu ruscy mają 60 prokuratorów a my jednego, czemu nie chcą nam dac czarnych skrzynek i w końcu czemu Tusk kuli uszka i nie wystąpi o przejęcie śledztwa lub chociażby komisję niezależną, która będzie nadzorować rosjan ale stawiać wyrok na pilota samolotu przed rozwiązaniem sprawy to jak najbardziej, wszyscy chętni. A tę MASĘ sprzecznych informacji, opierasz na doniesieniach mediów. Nie przyszło ci do głowy, że może część z tych informacji to wcale nie oficjalne stanowisko strony rosyjskiej, a zwyczajny medialny bełkot, który zawsze pojawia się w takim przypadku? "Z dobrze poinformowanych źródeł", tudzież "źródeł zbliżonych do oficjalnych" jak to zwykle bywa...  😁
Że część "oficjalnych" doniesień to niezręczność lokalnego rzecznika?
Że oficjalne doniesienia również mogą być zwyczajnie błędne, tak jak to było w przypadku zamachów 11 września, zamachu w Madrycie, Londynie, czy chociażby ostatnich zamachów w moskiewskim metrze?

"Przejąć śledztwo"? 😲 Wskaż mi, na jakim prawie Federacji Rosyjskiej oprzesz jurysdykcję polskich prokuratorów. "Niezależna komisja"? To samo. A Rosjanie mają "60-ciu prokuratorów" chociażby ze względów dyplomatycznych.
Ale jasne, Tusk powinien grzmieć, nawoływać, bić butem w stół, grozić nawet... Brak darcia ryja i pozowania na samca alfa w takich okolicznościach obnaża jego nieudolność. 🙄 
Pytanie o przejęcie śledztwa padło też dziś w sejmie.
Premier w odpowiedzi spytał, czy gdyby śledztwo przejęto to usatysfakjonowałoby to
osoby głuche na argumenty i ślepe na fakty.
Oczywiście Premier powiedział to łagodniej niż ja piszę.
Świetne wystąpienie sejmowe Premiera .Warto posłuchać.
titina - Nie chcę dozyć wojny z udziałem Polski i Rosji. A jeżeli ludzie będą ciagle oczekiwać od nich przeprosin, tłumaczeń a przy okazji snuć teorię spiskowe jak ta  czy USA była na ksieżycu to zyczę zdrowia  😵

Jakim cudem my w UE jesteśmy 🙄
Skąd więc to oburzenie?

nie oburzenie. niesmak.
skąd - z poczucia smaku jak sądzę ...  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się