4 podejścia do lądowania? w takich warunkach? to chyba proszenie się o wypadek..
też tak myślę. samoloty pasażerskie mają bodjaże tylko jedno czy dwa podejścia do lądowania, a następnie zostają przekierowane na inne lotnisko (tak tłumaczył nam kapitan kiedy przekierowano samolot, którym leciałam). więc złe warunki atmosferyczne + 4 podejścia + lotnisko bez odpowiednich systemów=proszenie o kłopoty.
plus z tvn24.pl:" "port lotniczy "Siewiernyj", na którym miał lądować prezydencki minister, został zamknięty z powodu gęstej mgły. Pilot został poproszony o lądowanie w Mińsku lub Moskwie." szkoda, że nie skorzystał z tej prośby
teorie spiskowe mnie po prostu śmieszą. tak samo jak komentarze, 'co będzie z Polską?'. konstutucja mówi, kto zastępuje głowę państwa w takich sytuacjach i o ile się nie mylę, mówi też o wyborach.
Maddie, a Polacy zawsze byli święci...? Każdy kraj, gdyby miał taką moc jak Rosja wykorzystał by ją.. Polska też, nie bój się, podobna mentalnosc narodu.
Każdy naród przeżywa tragedie, trzeba przeżywać to w spokoju, a nie zajmować się wyciaganiem brudów...
Może jeszcze ktoś napisze, że to Tusk wymyślił? =='
Teraz nieważne jest kto jest winny, dlaczego, kto jak się zachowuje. Na razie najważniejsze jest to, że kilkadziesiąt rodzin przeżywa teraz tragedię, a nasze państwo straciło kilkudziesięciu ważnych ludzi!!!
Grzegorz, przepraszam, masz 100% racji. Mimo wszystko jedno z drugim ma wiele wspólnego. Jak można nie uznać za ludobójstwo blisko 15 tysięcy naszych obywateli w jednym miejscu? Na rocznicę, dla ofiar Katynia: [*]
myślałam, że sobie ze mnie jaja robią. Włączam tv i 😲
kurde, wyjątkowo pechowy zbieg okoliczności 🙁 w takim miejscu, w takim czasie, tacy ludzie. Niezależnie od przekonań politycznych jest to ogromna strata 🙁 przede wszystkim żal ludzi, tego co przeżyli, ich rodzin. Mam nadzieję długo nie cierpieli.
Może jeszcze ktoś napisze, że to Tusk wymyślił? =='
Szczerze mówiąc, na to właśnie czekam. Bo miałby w tym na pewno większy interes, niż Rosja..
A wyjeżdżanie z martyrologią to już zdecydowana przesada. No ale nie dość, że wyraźnie mamy to we krwi, to jeszcze uczą tego w szkole. Uwaga: są kraje, nawet w Europie, bardziej "doświadczone przez los" niż Polska.
CuLuLa,Likier, pomijając wymiar tragedii ludzkiej i śmierci, zastąpienie prezydenta, całej jego kancelarii, dowództwa sił zbrojnych naszego kraju, które bez kierownictwa zostało, wszystkich tych stanowisk, wyjdzie o wiele drożej.
Notarialna- Ale Rosja, a Rosja radziecka to obecnie trochę inna bajka. Generalnie Rosja już Rosją Radziecką nie jest >___> Zmieniły się warunki geopolityczne, zmienił się świat. Rosja by w życiu nie zrobiła czegoś takiego na oczach całego świata. Zwłaszcza po wydarzeniach tego tygodnia. I Twoja antypatia nic tu nie zmienia.
no właśnie dajcie spokój...po co doszukiwać się SPISKU podczas gdy to owoc naszego podejścia radosno-beztroskiego do spraw bardzo istotnych; czyli stanu technicznego RZĄDOWEGO SAMOLOTU 😕
wiadomo że nie stać nas na np air force one, ale lepsza maszyne można było załatwić zamiast zajmować się przeróżnymi aferami 🤔 tym bardziej smutne to w kraju, w ktorym ojciec dyrektor rozbija sie maybachem (samo h?) a RZĄD RP leci zabytkowym klekotkiem 😤
Jak zwykle o samej tragedii sie zapomni, natomiast jeszcze dlugo kazdy bedzie staral sie wyszarpnac co sie da z calego wydarzenia. Zwolennicy teorii spiskowych beda chcieli wojny z Rosja, inni beda usilowali przekuc smierc Prezydenta w konkretne polityczne poparcie dla swojej partii. I jeszcze te groteskowe tlumaczenia "Ja juz nie dociekam, nie wypada, ale wiecie, ta czarna skrzynka nie mogla tak zniknac/Rosjan to ogolnie nie lubie/cos mi tu smierdzi. Ale juz siedze cicho, bo nie wypada".
Jak nie wypada i samemu sie to przyznaje to nie lepiej sie zamknac?! Obrzydliwe.
A co ma do tego Rydzyk i to czym jeździ? (i maybach to nie jest 😉 )
Znowu zaczyna się robienie z Polski Winkelrieda Narodów? A to tylko my obrywaliśmy? Nie przesadzajmy... Narazie wiemy, że warunki były niekorzystne, lotnisko nieprzystosowane, sa samolot stary. I spadł. Nikt nie wie dlaczego, skrzynki jeszcze szukają. Poczekajmy aż się cokolwiek wyjaśni, w tej chwili chyba na to za wcześnie?
Dworcika, to, że inni obrywali, chyba nam nie zabrania przeżywania własnych tragedii? Chyba, że ktoś faktycznie zaczął śpiewkę o Polsce jak o Chrystusie Europy- nie czytałam dokładnie wątku.
Nie ważna opcja polityczna i co kto powiedział. Zginęły dziesiątki ludzi a jeszcze więcej przeżywa teraz osobisty dramat i są pogrążeni w rozpaczy po stracie bliskich. Powinniśmy im współczuć a nie wyciągać brudy albo szukać dziury w całym. Ludzie odpuście chociaż dziś.