xxagaxx, ofc, że nie :P Takie seriale - te jednosezonowce mają to do siebie, że w założeniu miały mieć ciąg dalszy, ale nie doczekały się kontynuacji na małą oglądalność zapewne. (W sumie... to 'Trauma' kurdę niezły naprawdę, ale hamerykańce pewnie nie oglądali, woleli Kardashianów w mtv oglądać :P) Większość kończy się wręcz głupio, urywają się wątki, fabuła i ciach... słuch o serialu ginie ;-)
Z medycznych przypomniał mi się jeszcze jeden - 'Three Rivers', ale akurat tu nie dziwię się, że nie było kontynuacji, bo może tematyka i szczytna (transplantologia) ale fabuła i cała reszta - ziew, ziew & nuuuuda...
O nie.... obejrzałam właśnie GA, najpierw w Good wife mi to zrobili a teraz tu... bez sensu 😤 ale i tak będę oglądać dalej, za bardzo się przyzwyczaiłam, ech.
Jest, tym razem szybko poszło. 🙂 Ale jestem zawiedziona potwornie. 😤
Ja też, mam nadzieję, że jeszcze wrócą do tematu. Dla mnie to takie zbyt lakoniczne było, za szybko rozwiązali sprawę, za mało wyjaśnili, niby dużo niejasnych wątków, a tak naprawdę już żadnej tajemnicy... I (uwaga SPOILER) Al-Kaida? Serioooo? O wiele, wiele bardziej podobało mi się rozwiązanie sprawy 3XK.
To był po prostu śmiech na sali i pójście na łatwiznę. Wyjaśnienia powinny być jeszcze ciekawsze i zapierające dech niż sama sprawa, jak w książkach kryminalnych. A tu zero napięcia, jakby na szybko to wymyślali i nic lepszego im do głowy nie przyszło.
Zastanawiam się nad rozpoczęciem Stalker'a albo Gotham 🙂 Czy któraś z Was oglądała i może mi coś więcej powiedzieć, tj. czy warto 😀? Mam straszną zajawkę ostatnio na jakieś kryminalne seriale i ostatnimi czasy skacząc po kanałach bardzo często zatrzymuję się na 13th street 😀 Z tego co widzę to na filmweb oba seriale mają dość dobre opinie, ale jakoś od pewnego czasu nie ufam już tamtejszym opiniom...
xxagaxx - a coś innego jeszcze oglądałaś kryminalnego co możesz polecić? w Klimacie Broadchurch czy True Detective? Cierpie na niedobór fajnych seriali 🙁
Gracepoint jest remake-m Broadchurch, zastanawiam sie wlasnie ktore ogladac... 🙂 A Backstrom ktos ogladal? Taki kryminalny dr House po trailerze mi sie wydaje..
SPOILER!!! Bo oczywiście dzięki fanpage'owi(z którego się dziś wypisałam) już wiem, że w ciągu całego 2h odcinka poświęcili Derekowi... 3 minuty. Że Meredith go ponoć skremowała... i wsio. Żadnego pogrzebu, nic, zero. Nie wiem czy oglądać, czy czekać na napisy...