Pracowałam w miejscowości 8km od Wacken i zawsze było słychać całą impreze,ale niestety nigdy tam nie byłam 🙁Chociaż słyszałam,że super impra :pijacy: :emota2006094: pod każdym względem
1349 Alice Cooper Amorphis Arch Enemy Astral Doors Atrocity Broilers By The Patient Caliban Candlemass Cannibal Corpse Corvus Corax Crucified Barbara Crysys Dead Means Nothing Debauchery Degradead Delain Despised Icon Devour the Masses Die Apokalyptischen Reiter Die Kassierer Edguy Ektomorf Endstille End of Green Equilibrium Eternal Legacy Evile Fear Factory Fiddler's Green Facinora Ghost Brigade Gojira Grave Digger Hackneyed Hanggai Hells Belles Holy Grail Ihsahn Ill Niño Immortal Imperium Dekadenz Iron Maiden 💘 Job For a Cowboy Kampfar Kataklysm Killing Machine Lake of Tears Lizzy Borden Letzte Instanz Lock Up Mad Max Maroon Metsatöll Mötley Crüe Nightmare Nephilim Orden Ogan Orphaned Land Overkill Raven Schelmish Secrets of the Moon Skanners Slayer Smoke Blow Snakebite Solstafir Stratovarius Suicidal Angels Tarja Turunen The Devil's Blood The New Black The Other Tiamat Torfrock Týr U.D.O. Unleashed Varg Voivod W.A.S.P.
dla mnie to przede wszystkim Maideni, zwlaszcza, ze nie wybaczylabym sobie, gdybym nie zobaczyla ich jeszcze raz przed koncem ich kariery, ktora jest bliska ( 😕 ), bardzo chcialabym tez jechac dla Týr'a i Metsatöll'a i jeszcze paru innych 🙂
Ale ogolnie to wiadomo, koncerty super, ale caly klimat takiej imprezy, mozliwosc poznania wielu ciekawych ludzi w 'swoich' klimatach, to jest fantastyczne 🙂
W tym roku mieli wydac ostatnia plyte i zrobic trase koncertowa, promujaca plyte i zegnajaca fanow, a potem zawiesic dzialalnosc. Ale nie ma ogloszonych zadnych terminow na trasy, poza kilkoma koncertami na festiwalach typu Wacken czy szwedzki Sonisphere, wiec sadze, ze wszystko sie opozni i trasa bedzie w przyszlym roku. Bo nie wierze, ze nie zrobia pozegnalnej trasy, tego by nam nie zrobili 😉