efka, jesli byloby to na poczatku pazdziernika to ja bede! 😀 tylko ze niestety jesli o nas chodzi to szalu nie ma - L, moze jakies prostsze P, zobaczymy jak bedzie z powrotem do roboty po przerwie 😉
Powtórzę za krakowskim wątkiem 😉 KS BÓR Toporzysko
Zapraszamy zawodników i wszystkich zainteresowanych jeździectwem i sportowymi zmaganiami na towarzyskie zawody w ujeżdżeniu i skokach, które odbędą się w Toporzysku w dniach 29-30 sierpnia 2009.
Efka nie lepiej na zawody towarzyskie dać jakąś łatwiejszą Nkę niż N1? N1 to bardzo trudny konkurs, nawet na regionalkach mało kto się na niego porywa, także nie wiem czy znajdziecie kogokolwiek przy towarzyskich. Ja bym proponowała zrobić N6 albo N7.
Może by też jako nowość w Polsce (nowością nie jest w krajach przodujących w jeździectwie) zrobienie konkursu naj, naj, najłatwiejszego dla naprawdę początkujących par.
Mozna go nazwać roboczo L 0
Polega on na tym że konkurs odbywa się w grupie 3 osobowej która jednocześnie jedzie. Narrator czyta program. No i jedzie się wyłącznie stępem i kłusem. Bez galopów.
Wiesz N klasa a N klasa to jest różnica 😉 w N1 masz 8metrowe wolty w kłusie i galopie, ciągi w kłusie, zwykłe zmiany, dość trudne kontrgalopy. To jest program kucowy, także naprawdę nie jest łatwo go dużym koniem wymanewrować. Także ja bym nie dawała takiego programu na zawody towarzyskie, prędzej właśnie banalne N7 czy nieznacznie trudniejsze N6.
Wiesz N klasa a N klasa to jest różnica 😉 w N1 masz 8metrowe wolty w kłusie i galopie, ciągi w kłusie, zwykłe zmiany, dość trudne kontrgalopy. To jest program kucowy, także naprawdę nie jest łatwo go dużym koniem wymanewrować. Także ja bym nie dawała takiego programu na zawody towarzyskie, prędzej właśnie banalne N7 czy nieznacznie trudniejsze N6.
Jakoś zawody towarzyskie nigdy w kręgu moich zainteresowań nie leżały, zwłaszcza że nie mając własnego transportu wyjazd na zawody jest naprawdę dużym wydatkiem.