Forum konie »

Zawody towarzyskie - propozycje

Patyczaq ja niestety nie  🙁 Jestem strasznie zła bo nie mamy czym jechać. Znaczy... przyczepa jest, ale nie ma kierowcy  wolnego 😵 

Chyba że wierzchem pojade te 15 kilometrów  😁 tiaaa
Pomocy! Gdzie znajdę listy startowe Royal Cup w Łazienkach Królewskich jutrzejszych?  😵
[s]Nie ma nic bardziej precyzyjnego?
Bo jest mała różnica jeżeli mam wystartować o 13.50 a o 15.55.  😵 W Łazienkach nie ma boksów, a jeśli przyjadę o 12.30 z myślą o starcie na 13.50 to nie będę przecież trzymała konia w przyczepie do 15.30  😵  😜[/s]

JUŻ WSZYSTKO MAM. Głupi komputer nie chciał otworzyć tego co trzeba 🙂
2 września towarzyskie w Damasławku ( wielkopolskie )  🏇
Propozycje: http://swiatkoni.pl/events-display/4091.html
Dzień Otwarty Sawanki
30 września w naszej stajni odbędzie się Dzień Otwarty Sawanki. Zapraszamy wszystkich chętnych do pomocy w organizacji święta promującego jazdę konną. Szukamy osób zainteresowanych udziałem w konkursach (o różnym poziomie trudności m.in. test Caprillego, skoki 70-80 cm) oraz grach i zabawach końskich. Osoby, które nie mają w sobie chęci rywalizacji, mogą zostać „jednodniowym opiekunem” wybranego konia — ich zadaniem będzie zaprezentowanie go z jak najlepszej strony i opowiedzenie ciekawostek na jego temat. Liczymy na wasze zaangażowanie i pomysły! Chętni proszeni są o zgłoszenie się do instruktorki Kasi.

takie tam informacje ze strony sawanki

http://www.sawanka.pl/ (maz)
Stowarzyszenie Centrum Integracji Młodziezy Stajnia Agmaja zaprasza 2.IX.12r. na
ZAWODY JEŹDZIECKIE

W programie:

1.   godz. 14 – konkurs ujeżdżenia konia – program srebrnej odznaki jeździeckiej 2012r. ujeżdżalnia piaszczysta , 20×40 m

2.  godz. 15 – konkurs skoków klasa LL – 6 przeszkód wys. 50-70 cm bez szeregu.
3.  godz. 16 – konkurs skoków przez przeszkody klasa L – 7 przeszkód (1 szereg) wys.70-90 cm

Zapisy do 1.IX.12r. aga.cupryjak@wp.pl (606-839-212)

KOSZT WYSTĘPU 40 ZŁ ( dla członków Stowarzyszenia 30 zł) Do wygrania puchary,
nagrody rzeczowe, dla każdego uczestnika flots.

ZAPRASZAMY

http://agmaja.pl (maz)
Chciałam się dowiedzieć czy na zawodach towarzyskich można zażądać pokazania licencji czy nie ma nawet takiej opcji?  :kwiatek:
na towarzyskich można wszystkiego żądać.święte prawo organizatora chcieć potwierdzić poziom uczestników dopuszczając ich do konkursu.nie musi,ale może. może chcieć nawet świadectwa z czerwonym paskiem,albo tylko dla rudych,albo tylko dla Agnieszek,albo tylko dla amazonek z biustem większym niż 75B...ale wszystko to powinno być zawarte w propozycjach albo regulaminie dołączonym do propozycji,aby chętni mieli szansę zapoznać się z warunkami startu.
Nie wiem czy dobrze myślę , ale od L wzwyż chyba mogą wymagać licencji. 👀
Teoretycznie można sobie wyobrazić, że w "propozycjach" ZT jest np. taki zapis "do startu w P,N wymagana licencja III, niekoniecznie aktualna, do startu w C - II" ale nie sądzę, aby ktokolwiek się z tym spotkał. Zasadniczo towarzyskie = bez licencji. Ale czasem zdarza się, że ZT są takimi ze względów proceduralnych i in.  i może pojawić się zapis: "dokumentacja zawodnika i konia wg przepisów PZJ".
Jest taki zapis.. Więc chyba lipa..  🙁
...ale zaraz,zaraz,jaki dokładnie jest zapis?

bo o dokumentacji może chodzić też o to,że obowiązują badania lekarskie,a u konia szczepienia.nawet jak ZT są rozgrywane w ramach ZR (te niższe klasy,często do L włącznie),to widnieje taki zapis,ale obowiązują na ZT szczepienia,badania i ew.zgoda rodziców a nie rodzaj posiadanej licencji...chyba,że wprost napisali o konieczności posiadania licencji przez konia i zawodnika....

edit: chyba,że faktycznie robią kropka w kropkę zgodnie z zasadami PZJ ale nie płacą haraczu za organizację na rzecz WZJ/PZJ i dlatego są to zawody towarzyskie - wtedy chyba tylko pulą nagród mogą skusić,bo wypacz się trochę sens towarzyskich,jeżeli trzeba mieć to samo,co na "normalnych"ZR.
dar, ale ujeżdżenie na srebrną to jest na dużym czworoboku (20x60m) z tego co się orientuję.
"Zawodników i konie obowiązuje dokumentacja zgodna z przepisami PZJ, wymagane aktualne badania zawodników."

To są takie zawody jak napisałaś w edicie.  😀 Mnie kuszą przede wszystkim tym, że mam tam 4km.. Myslałam, że pojadę sobie P-tkę, bo u nas licencja organizowana raz na wieki a pierwsze podejście umiejętnie skopałam.  😵
kaszmirowa2302, już nie, po zmianach jest 20x40
Sonkowa, zadzwoń,zapytaj... 😉
Wiem właśnie. Poprostu najpierw chciałam sie upewnić czy tak może być..  👀
dar, ale ujeżdżenie na srebrną to jest na dużym czworoboku (20x60m) z tego co się orientuję.

skopiowałam dane ze strony Agmaji
Ahawa będziemy będziemy  😅 transport już zamówiony. Przeraża mnie tylko ta L-ka na styl  😁
baffinka, obstawiam, że wygrasz  😀
Do P, każdy konkurs jest zaniżony, tylko N jest wymiarowe
jakies towarzyskie w najbliższym czasie na śląsku?
dar, a to przepraszam. Stare dane mam 😡
Ahawa jeżeli poziom będzie taki jak zawsze i ja nic nie sknoce to myślę, że mogę mieć dobre miejsce  😁
Zapisze się chyba na L i P, to wtedy to P będzie pewnie koło metra, a mam ogromną ochotę sprawdzić się razem z kobyłą. Najwyżej nie pójdzie  😀
A Ty P-tke?
baffinka, raczej tak 🙂 Chociaż na 31 zapowiadał się Przewoźny, więc może wyjść jak zawsze w tym roku, czyli kicha z zawodów  😉
Ja jestem ciekawa tych zadowów w Agmaji. Nie ma tam żadnego info czy można startować na ich koniach czy trzeba przyjechać na swoim.

Ja swojego rumaka nie mam, to bym chętnie na jakimś klubowym LL-kę pojechała. Tak dla przyjemności, w końcu po coś te skoki trenuję... 🙂
Ciekawe co powiedzą.

Ktoś z was się tam wybiera?
Tęcza, agmaja zawsze była otwarta na użyczanie koni, ale... nie radzę 😁
Tęcza, agmaja zawsze była otwarta na użyczanie koni, ale... nie radzę 😁

A tak szczerze o czemu? Chciałabym wiedzieć czego mogę się spodziewać 😉
[center]Klub Sportowy "Śląsk" w Machnicach zaprasza na Mistrzostwa Dolnego Śląska w Skokach przez Przeszkody oraz zawody regionalne.
Mistrzostwa Dolnego Śląska obejmują również AMATORÓW stąd ogłoszenie właśnie w tym wątku.
[/center]

Miejsce rozgrywania zawodów: Machnice k/o Trzebnicy
Kategoria: Mistrzostwa Dolnego Śląska w Skokach przez Przeszkody
Termin: 31.08-02.09-2012r.
Organizator: „Śląsk”, Pan Edward Ptak
55-114 Wisznia Mała
Machnie
fax 71 3124598
e-mail:zawodywks-ptak@wp.pl

1.4 Gospodarz toru: Paweł Gołygowski

Sędziowie: sędzia główny - Piotr Krysman

Wiktoria Strzeszewska
Zofia Falińska
Grzegorz Jasiczek
sędzia stylu: Jacek Pękalski
Piotr Krysman

WARUNKI TECHNICZNE

4.1. Zawody otwarte podłoże piasek kwarcowy
4.2. Rozprężalnia: podłoże piasek kwarcowy

WARUNKI UDZIAŁU:

zawodnicy – na koszt własny,
luzacy – na koszt własny,
konie – koszt transportu pokrywają delegujący.

ZGŁOSZENIA

Zgłoszenia zawodników i koni należy przesyłać w terminie do dnia 29.08.2012r. na adres organizatora.
Opłata organizacyjna 70.00 zł od zawodnika za udział w mistrzostwach.

Wpisowe do Mistrzostw:

Amatorzy-30 zł. od konia za dzień startów

PROGRAM ZAWODÓW
:rozpoczęcie konkursów o godzinie 9.00

Piątek 31.08.2012r.
Konkurs dodatkowy nr 1 – LL(do 60cm.) I półfinał AMATORSKIE MISTRZOSTWA DOLNEGO ŚLĄSKA dokładność bez rozgrywki art. 238.1.1
Tylko badania lekarskie zawodnika

SOBOTA 01.09.2012r.
Konkurs dodatkowy nr 7 – LL(do 65cm.) II półfinał AMATORSKIE MISTRZOSTWA DOLNEGO ŚLĄSKA dokładność bez rozgrywki art. 238.1.1

NIEDZIELA 02.09.2012
Konkurs nr 12 – LL (do 70 cm) zwykły art.238.2.1 FINAŁ AMATORSKIE MISTRZOSTWA DOLNEGO ŚLĄSKA
[b]
NAGROD
Y:[/b]
MEDALE,PUCHARY,NAGRODY RZECZOWE

Szczegółowe informacje są podane na stronie:https://www.facebook.com/ptakmachnice
Po zawodach organizator przewidział dodatkowe atrakcje takie jak ognisko i zabawa taneczna 🙂
[center]SERDECZNIE ZAPRASZAMY![/center]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się