Ja piorę w 30 stopniach, ale to pranie najdłuższe na pralce z praniem wstępnym i z wirowaniem. Do tego używam tylko płynów i duej ilości vanisha - tak pół na pół z jakimś perwollem. I dopiero w tej kompilacji pady mi się dopierają i nic się z nimi nie dzieje. Nawet zaczęłam ostatnio prać w 32 😁 stopniach.
Hmmm to może też spróbuję prać z wirowaniem tak jak wszystkie inne czapraki.A nie skurczyły Wam się trochę w praniu?Ja mam wrażenie jakby były minimalnie mniejsze.
No nie wiem.. chyba przez desperatów, bo ja np nie wydam na szmatę więcej niż jest warta choćby przez czas używania.. ale na zdrowie 🙂
ja też nie, ale miałam cobalta i nici lemon i sprzedałam, jak bym miała jeszcze jakieś ze starszych kolekcji to 2 razy szybciej zebra łabym kase na siodło 😁
a co do prania do ja nastawiam na ok 35 stopni, wsześniej czasami jakiś odplamiacz na pare minut zostawiam jak są większe zabrudzenia, no i normalnie wiruję
Wy chyba przekombinowujecie z nimi 😉 Ja mam starą pralkę bez żadnych programów wstępnych czy innych pierdół, w zwykłym proszku i wszystko mi się dopiera. Tylko zwykle staram się je prać oddzielnie.
Fantazja Ja daję odplamiacz Vanisha, trochę się to moczy, a dalej z proszkiem szoruję miękką szczotką. Trochę sie boję, że w pralce mi się zmiętosi, ale juz mam dość cackania się z nim i dużo wody na te moje zabiegi idzie... 🙄
D&A, cieńsze z czasem może i są, ale mniejsze nie 🙂
Raven, chyba żartujesz? Ja raz w życiu prałam ręcznie czaprak 4 lata temu i nie mogłam go wyjąć z wanny jak nasiąknął a co dopiero wyżąć.. nigdy więcej!
korsik, teraz się niezły interes zbija na starszych modelach jak widać, nie tylko Anky 🙂
Ja ponieważ mam sporą pralkę wrzucam zazwyczaj dwa komplety (pady+owijki), do małej pralki wrzucam jeden komplet. Z ciemnymi (czarny czekolada itp) nie robię nic, jasne (krem, pebble, biały) jeśli są mocno przepocone (pot i czarne wybarwienia od siodła) polewam ACE do kolorów lub nakładam papkę z Vanisha a po 15-30min - jak mi się przypomni - sruu do pralki 😉
Zazwyczaj wstawiam na jedno krótkie pranie (takie 40min), na 40 stopni, na 1000 obrotów i zawsze z podwójnym płukaniem. Jeśli jakiś jest naprawdę brudny brudas to wrzucam go po prostu na dłuższe (90min) pranie. Reszta bez zmian 😉
ja kupiłam jakiś miesiąc temu czekoladę i jak się dzisiaj jej przyjrzałam to wychodzi na to, że jest ona już z tego nowego materiału, cieńszego i bardziej miękkiego...także wypełnienie jest cieńsze wychodzi więc na to, że nie tylko pady kolekcyjne ale też standardy z nowych partii produkcyjnych będą w tym nowym typie...
sillke Kiedy wstawisz focie Derwiszka w Anky pea? 🙂 Widziałam go wczoraj w stajni jest piękny 💘 Nie przypuszczałam, że tak ładnie prezentuje się na żywo, a na moim Kasztaniaku to już w ogóle byłby szał! 😜
Nasturcja-Renata- to jest profil ujeżdżeniowy pod siodłem wszechstronnym, dobrze widzę? Mi się madeira podoba bardzo, bardzo, bardzo. Kolor ma taki ni to fiolet, ni to ciemny róż. Zależy jak padnie światło. Bardziej fiolet niż róż, ale na Twojej fotce zbyt dużo chyba tego fioletu. Ja już se nawet polar na allegro wyczaiłam do kompletu na wiosnę. Śliczny jest. 😜 ( PAD nie polar)
łooo to widzę że jutro seszyn szykuje się w stajni 🙂 Ja też dzisiaj chciałam obfocic Derwiego w Ance tyle ze w grafitowej, niestety mój aparat wymięka w naszej ciemnej hali🙁