Forum konie »

produkty ANKY

jak nie zapomnę to zrobię jutro zdjęcia  😀
Będę dozgonnie wdzięczna  🙇

Jak nie zapomnisz
  😎
pad Larix na koniu, kolor nieco przyżółcony przez światło, ale wyszło też parę fotek w naturalnym kolorze, tylko że nie mam ich jeszcze. Jak tylko dostanę to wstawię 🙂

Dworcika nie zapomniałam  :emota2006092:
zamiast kurtki mam kamizelkę. na kurtce ten sam wzór znajduje się na kapturze i podszewce. kurtka sama w sobie jest nawet fajna ale te olimpijskie kolorowe smoki i sznurowadła na kieszonkach są wstrętne  😵 ale może tylko dla mnie?  🤔wirek: 😀
daje miniaturki do powiększenia żeby nie straszyć w dużym rozmiarze  😁

Nie widziałam sznurka w tej kurtce...już mi się nie podoba chyba o.0
Była jeszcze druga-tam widziałam, że sznurowadło jest...myślałam, że w tej nieee... 🙁
Dzięki za fotki, ale chyba poszukam czegoś innego :P
Nie widziałam sznurka w tej kurtce...już mi się nie podoba chyba o.0
Była jeszcze druga-tam widziałam, że sznurowadło jest...myślałam, że w tej nieee... 🙁
Dzięki za fotki, ale chyba poszukam czegoś innego :P

ja mam te kurtke w kolorze pebble.
moim zdaniem jest bardzo fajna - to znaczy ladny kolor, staranne wykonanie, fajny material.
podszewki nie ogladam, bo jest od spodu :P
sznuroweczka jest urocza, i ma dwie funkcje - latwo sie dostac do kieszonki a klapka kieszeni nie powiewa, oraz... dzieki temu kurteczka w jednym kolekcyjnym kolorze (pebble) pasuje do dwoch kolekcyjnych padow (bo sznurowka jest w kolorze kobalt) 😉
do tego ma bardzo fajne rekawy - dlugie i z rozpieciami na mankietach - zeby sie nie meczyc ze zdejmowaniem rekawiczek do zdjecia kurtki 🙂
z wad - znam trzy: (1) dwubiegowy zamek - nienawidze tego w kurtkach jezdzieckich, (2) brak przedluzanego tylu (a porzadna kurtka/kamizelka jezdziecka powinny miec dluzszy tyl IMO) oraz (3) to jest leciutka kurteczka na pozna wiosne, wczesna jesien, chlodny letni wieczor. zeby komus nie strzelilo do glowy kupowac jej na zime, bo sie zdziwi  😁
ale ogolnie to calkiem fajna kurteczka
tak wyglada moja:
Ooo...i taki opis dopiero dużo dał 🙂 Ale na minus jednak 😉 Ja bym wolała coś właśnie na wiosnę-jesień, ale po opisie wydumałam sobie, że ona chyba nie spełni moich wymagań 😉
Z największych minusów, jakie mi się rzuciły w oczy, to:
-zamek
-jest chyba zbyt cienka (jestem zmarźlakiem ;p )
-i mimo wszystko ten sznurek :P
-jest chyba zbyt cienka (jestem zmarźlakiem ;p )

to skresla te kurke dla ciebie, wierz mi 🙂
to jest bardzo lekka kurtka. jak sie czlowiek rozgrzeje jazda - to jest nawet akurat, ale np. na stepa ja nie raz zakladalam na nia polarek 😉
pewnie w hali jako kurtka do jazdy (czyli tam gdzie nie wieje i nie jest bardzo zimno) tez by sie dobrze spisala w chlodniejsze dni.
ale absolutnie to nie jest "ciepla" kurtka.
a sznurek to naprawde najmniejszy problem. juz pisalam - na zywo on wcale nie wyglada zle, wrecz przeciwnie - to bardzo ladny dodatek. a upierdliwcy moga go sobie odpruc- to tylko trzy niteczki 😉
no co ty Caro nie lubisz dwukierunkowego zamka?
ja przez to ze kilka moich kurtek nie miało po prostu kucając powyrywałam zamki...
no co ty Caro nie lubisz dwukierunkowego zamka?
ja przez to ze kilka moich kurtek nie miało po prostu kucając powyrywałam zamki...

nienawidze w kurtkach jezdzieckich, bo ta dyndajaca koncowka zawsze rysuje mi siodlo. zeby nie porysowala siodla musze je na dole rozpinac, czego rowniez nie lubie.

moim zdaniem porzadna kurtka do jazdy powinna miec jednokierunkowy zamek i przedluzany tył. i komedia dla mnie jest to, ze kurtki z wielce nie-profi decathlonu wlasnie takie sa, a wielkie "marki" produkuja pseudo-profi badziew (pikeur i anky, na ten przyklad), ktory nie jest dostosowany do dyscypliny sportu, do ktorej jest rzekomo przeznaczony, a jedynie ladnie (kolorki  😍 ) i "markowo" wyglada.

tak samo jak uwazam za porazke nad porazkami, ze najlepsze kurtki do jazdy konnej zimą to kurtki naciarskie/snowboardowe, bo sa i cieple i lekkie i nie krepuja ruchu. w przeciwienstwie do: za drogich, za ciezkich, nieoddychajacych, ciezkich do prania, za krotkich z tylu, z nieprzemyslanymi zamkami i kieszeniami, w ktorych podwiewa nerki, i tak dalej - kurtkach "jezdzieckich". porownanie wypada zalosnie dla kurtek "jezdzieckich".

z reszta to samo jest z wiekszoscia ciuchow do jazdy - nawet glupie polo pikeur szyje "do miasta" zamiast do koni  🙄

normalni ludzie jak chca kupic ciuchy do wspianczki gorskiej czy na rower, to ida do wlasciwego dzialu w sklepie/sklepu i tyle.
a jezdziectwo to chyba nie sport - kurtki - narciarskie, polo - tenisowe, lzejsze kurtki - na rower, bielizna termoaktywna - fitnes, treking... i tak dalej. wg. mnie - zenada.
co do tyłu zgadzam sie zupełnie
co do zamka wcale a wcale
ale moze dlatego ze ja mówię o kurtkach za tyłek a ty chyba o krótszych i na tym chyba polega rożnica
kiwi nie pokaze
zapakowane z powrotem do sklepu
kiwi nie pokaze
zapakowane z powrotem do sklepu

??? co sie stało?
pierwsze pranie mu zaszkodziło
i juz wiem co to znaczy ze pad sie "spruchlił" jak to opisywały dziewczyny z banana
o kurcze, co z tymi padami się porobiło? we wcześniejszych kolekcjach chyba tego niebyło
Fantazja, o to wlasnie jest pytanie
ciekawe jak larixy i oxbloody po praniach
sznurka jak miałam do wyboru Eskadrona aqua i Anky cobalt to wybrałam aqua i był to dobry wybór, teraz się cieszę. Tak jak teraz słyszę, co się dzieje z padami z tamtej kolekcji, to nie żałuję, że nie kupiłam cobalta.
A nowa kolekcja- okaże się wkrótce
Fantazja, o to wlasnie jest pytanie
ciekawe jak larixy i oxbloody po praniach

nie straszcie mnie... mam oba ale jeszcze nie prane...
co do zamka wcale a wcale
ale moze dlatego ze ja mówię o kurtkach za tyłek a ty chyba o krótszych i na tym chyba polega rożnica

sedno sprawy  🤣
ja mam na mysli takie w ktorych jest IMO wygodniej w siodle 🙂
Ja swoje na wszelki wypadek zawsze w łapce piorę. Mam nadzieję, że to kwestia prania w pralce, a nie ogólnie styczności z wodą czy proszkiem  🤔
Pytam tutaj, bo chyba w tym watku udziela sie wiekszość fanow marki ANKY 🤣

Gdzie mozna dostać derki ANKY?
tamtej zimy widzialam pare akucji z derkami na allegro
Mojej trenerce się Terra spurchliła...

ale ja i tak je kocham 😉
czyli pady tak ale tylko standard albo dwie kolekcje wstecz...
mi Banana się spurchliła :/ ma jeszcze china red i ten jest ok, ale ogólnie stwierdzam,że nie są warte swojej ceny
justyna--, to czemu nie reklamujesz?
kupiłam go na allegro w jakiejś promocji i nie wiem czy byłaby taka możliwosc poza tym to więcej zachodu niż to warte ;/
szok...  😲 ciekawe co zmienili w szyciu czy materiałach, ze z fajnych padów robią się szmatławce  🤔 Chyba faktycznie nalezy kupowac ze standartu albo wcale. chyba, ze tez robią go ''na nowo''  🤔
cos musiało sie zmienic
to spruchlenie to nic innego jak mam wrazenie ze odklejenie się materiału wierzchniego od jego podszewki
Już nie od pierwszej osoby słyszę złe opinie o Anky padach z tej serii co Banana i Kiwi.
Cieszę sie że nie kupiłam a już było bardzo blisko :P
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się