Forum konie »

produkty ANKY

dobra, bo chyba robimy  🚫  🤬
umówimy się na gg lub PW  😉
Hej. 🙂
Sorry za off topic.
Ale od dłuższego czasu poluję na pad Anky + owijki - Banana. Normalnie zakochałam się w nim 😍
niestety nigdzie nie daleko mnie nie ma sklepu z takimi padami i w necie nie umiem znaleźć.  😤

nie ma ktoś może na zbyciu? 🙄
Burza się pozbywała padu banana,ale już widzę,że zniknął z ogłoszeń🙂
No, w jakieś 7min 😉
innainka pad banana jest na ihaha.pl jeszcze za jakies 150 zł, przynajmniej ostatnio był ( ; . a owijki to nie wiem czy są, musialabys sprawdzic
Generalnie banany są chyba jeszcze w Ihaha, trzebaby zadzwonić.
jej. dzięki wam !!!  chyba jeszcze są !  💘 trzeba się śpieszyć :P
gorzej z owijkami. : (
innainka jesli owijek Anky nie ma, to pasują bananowe Fair Play
Hej dziewczyny, jestem tu nowa  🤣
mam nadzieje że tego jeszcze nie było, ja przynajmniej nie mogłam znaleźć. ;P

mam ciemnogniadą kobyłę, a moje pytanie brzmi:
który komplet lepiej by pasował?
Bright Red + owijki, czy Dusty Lilac + owijki?

Baaardzo proszę o szybką pomoc 😉  🙇

załączam jeszcze fotę kobyły dla ułatwienia.
bedę mega wdzięczna!

pozdrawiam  :kwiatek:
w ihaha.pl są jeszcze. a do tego w niedziele jest dzień otwarty maja promocje i wyprzedaże na wszystko - na pewno kupisz dużo taniej 🙂
misia_zz z tych dwóch kompletów wybrałabym Bright Red 😉
**Ola** - Dzięki wielkie, tak właśnie myślałam 😉 Taki intensywniejszy chyba lepiej by wyglądał.
misia_zz, moj kon ma podobna masc, wstawialam niedawno jego fotki w B. red, zobacz sobie i ocen czy Ci sie podoba 😉
misia_zz, 
Brigt Red

Burza,
A kiedy foty Piorka w Pebble i Sand ?
(Chyba, że już gdzieś były, to pytanie gdzie są)

Upolowałam  nówki z metkami  padzik z owijkami  Pebble.  Długo mi się marzył taki komplecik.
A teraz się zastanawiam czy cieplejszy sand nie byłby dla mojej karej  lepszy. Sama nie wiem- oba śliczne są. Może jakaś podpowiedz ?
Czy ktoś ma pady Anky Bright Red i Cardinal - waham się który wybrać a fotki internetowe przekłamują kolory a chciałam je porównać... w Krakowie niestety w żadnym sklepie Anek nie ma 🙁
A ja już wiem że potrzebuję/muszę mieć Ankę grass  😀 najlepiej z owijkami  🤣

Fantazja- tutaj masz w promocji komplet Anky Grass z owijkami ;D

http://allegro.pl/item853813405_pad_anky_owijki_kolekcja_zima_2009_promocja.html

kujka- zdjęcia znalazłam. faktycznie świetnie to wygląda 😀
a możesz mi powiedzieć, czy on rzeczywiście wpada w malinę na żywo? bo było by cudnie  😍
Dorotheah, nie za szybko, weszliśmy na lonżownik bo gruda złapała a nie chcę byle jakich fot. Może po świętach 🙂 poza tym szukam owijek do sand...
i z mojego zestawu bright red nici.

chyba wybiorę dusty lilac.  😍 strasznie mi się spodobal ;D
jest jeszcze madeira, ale sama nie wiem.

pomijając czerwony, który lepiej dla mojej kobyły 😉?

proszę o radę!
misia_zz, maidera.
misia_zz, tez obstawiam madeire 🙂

Burza,
Wg Ciebie co jest lepsze dla mojej -pebble, czy sand ?
Może ktoś jeszcze porównywał obie barwy i podpowie co lepsze dla karej ?
ja myślę że sand- jest cieplejszy od pebble
Dorotheah, uuu ale pytanie. Sama nie wiem, oba są zachwycające, ale Sand jest cieplejszy. Dla karej- chyba lepiej zimny odcień, nie będzie tak po oczach dawał- więc Pebble.
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:
Sand nie widziałam na żywo, ale chodził mi po głowie. Tyle, że pebble niebawem do mnie dotrze (miałam wcześniej coś z pebble i mnie  uwiódł ten odcień), a drugiego bardzo podobnego nie chcę. 

A chyba jednak zgodzę się z Burzą, że chłodniejszy pebble będzie lepszy dla karuski  (na zasadzie podkreślenia chłodniejszych/neutralnych tonów maści).
Chciałam tylko być spokojna, że dobrze wybrałam odcień  😉
Dorotheah, hm, ja jestem z tych którzy nie cierpią karych w ciepłych odcieniach, żółciach, czerwieniach, a pebble jest zimniejszy, będzie ciekawiej wyglądał 🙂
Mi się  karuski podobają w niektórych odcieniach żółci ( stary gelb eskadrona  na żywo jest fantastyczny na karym, za to w bananie byłoby chyba strasznie) i w niektórych czerwieniach ( bardzie zgaszonych, odcienie borda, np. chyba oxblood powinien fajnie wyglądać na karym ).

A jak oglądałam foty Pebble w ogóle do mnie nie przemawiał, wydawał mi się zupełnie chłodny, niemal kamienny, zbyt szary (źle się czuję w szarościach więc i przy koniach unikam). Natomiast na żywo wydaje mi się świetnie wyważony ciepło-zimno . A  Poświata (podobno "kara metalik"- czego na moich fotach w ogóle nie widać), po przyjrzeniu się ma generalnie odcień maści gdzieś pomiędzy ciepłym i zimnym z przewagą chłodnego (do tego bardzo zależny od 'temperatury' światła, oraz otoczenia -bo odbija się na niej odcień np podłoża ), więc może pebble fajnie się zgra.

Dorotheah, bo ty zamiast padu powinnaś aparat kupić!  🤬

Myślę, że będzie cudnie 🙂
Dorotheah, zgadzam się z Burzą, pebble będzie na Poświacie cudnie wyglądać.
A jak nie będzie to zawsze możesz sprzedać. Chętnie odkupię 😎
Burza,
Ano racja z tym aparatem  🤣 Obecnie to chyba tylko z lenistwa- bo telefon zawsze mam pod ręką (i się nim tłumaczę, że zawsze mogę go mieć ze sobą   😡 ). Tak w ogóle pady Anky uwielbiam, poza dobrą jakością, za tak dużą gamę odcieni. A skoro mowa już o dobieraniu barwy padu do karej do maści to od razu zobrazuję w czym rzecz z moją.  Foty normalnym aparatem ( z przed kilku lat, by Corna  :kwiatek🙂 :
Poświata srebrno-kara,  zimą, w świetle dziennym:
[img]http://z1.przeklej.pl/prze2002/17ce41830001837b4b28230b[/img]

.. i w cieplejszym świetle, gdzie już jest inny odcień  refleksów( brudno-złoty ? od odbijającego się słońca ?), który bardzo utrudnia dobór odcieni kompletów:
[img]http://z1.przeklej.pl/prze1063/137ef1540025204e4b282513[/img]
na łopatce widać dobrze ten odcień:  http://z1.przeklej.pl/prze2187/e83c30cf0020fc0a4b2824ba

Latem na sierści widać troszkę więcej brązów (ale mniej niż na moich standardowych fotach  :icon_redface🙂, od intensywnego padokowania . A czasem w maści odbija się odcień otoczenia np. brązy padoku, zielenie trawy.  Większość osób najbardziej się zachwyca Poświatą jak jest w gelbie (starym gelb eskadrona), Corna stawia zdecydowanie na szafir Prahdy, ja za nr jeden dla poświaty uważam Anky kiwi (w każdym świetle, choć kontrowersyjny i bardzo żywy ale super gra z maścią). Nie cierpię jej w granacie, bo jakby podkreśla  odcienie brudno-złotawe, brązy (ogólny zgrzyt).
Często słyszę tekst, że do karego jest łatwo dobrać kolor kompletów, bo na karym wszystko dobrze wygląda.  😵  Według mnie, może na karym wszystko wygląda dobrze, ale sam kary w niewielu odcieniach wygląda naprawdę dobrze. 

Może ten pebble mnie zadowoli kolorystycznie, ehh

Idę w kimę , bo już dziwne wywody tu piszę  😉
Dorotheah jaka maść, jaki koń  😜
misia_zz dzięki, kusi ten komplecik, ale mogę sobie pozwolić dopiero po nowym roku, bo teraz inne wydatki  🙄
Dorotheah w pebble będzie ładnie wyglądała, tak elegancko, zobaczysz
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się