Forum konie »

produkty ANKY

Ale my rozmawiamy o padach w porównaniu do innych.. Dla mnie on jest wyblakły w porównaniu z Red który miałam, jak i wszystkie nowe czerwienie Anky od jakiegoś czasu. Widzę go w sklepie od kilku tygodni i jakoś nie staje się intensywny.
O kolorach to tak można do urąbanej śmierci.
Cobrinha, skokowe i ujezdzeniowe sa. to stare kolekcje sa tylko ujezdzeniowe. z reszta to nie problem bo ujezdzeniowe pod skokowki tez pasuja. gorzej byloby w druga strone...
Co kolor, co inny sklep to inne tez kolory - na ihaha jest typowy kardynalny kolor podchodzący pod róż 🙁
Czuje, że bez zobaczenia na żywo nie będę ryzykować 🙁
Cobrinha, jeśli podoba Ci się red to według mnie żaden z powyższych Ci nie podpasuje. 😉
Ma ktoś z was fotki Madeira i Dusty Lilac?? Bo jestem ciekawa jakie dokładnie mają odcienie, bo jak zwykle na sklepowych fotkach wychodzą w różnych odcieniach 🙄
Też niestety tylko go na zdjęciu widziałam... szukam intensywnej nasyconej czerwieni do karego... 😉
Szkoda że w realu nie widziałam bright red bo kreta blue mi pasuje dla blondynki, a chciałam dwa za jednym zamachem zamówić jeśli bym się zdecydowała najlepiej w ihaha bo przecenę na starą kolekcję mają...
...ale zdecydowanie na szmatoholikach red jest najbardziej zbliżony do tego czego szukam...
Cobrinha, uwazam ze na karym kreta blue bedzie bombowo wygladal 😉 moze po prostu dla blondyny znajdz cos innego (choc jak dla mnie - kary w kazdym kolorze wyglada dobrze)
Cobrinha, kolezanka ma dla karego bright red i wg mnie wyglada rewelacyjnie ale to juz kwestia gustu bo ten czerwony rzeczywiscie ma dosc dziwnny odcien
A tu kolejna stronka z Padami, jest uzupełniana nowymi kolekcjami w porównaniu do tej głównej stronki z padami.
http://www.everyoneweb.com/ankycollecties/
szachowa, aa super 🙂
Ale fajny był ten stary Army musztardowy, eh. Ruszyły mnie też Ruby i Wasabi.

Fanga ja szukałam, dzięki już mam 🙂
budynio, skaad wieeesz? sa juz jakies wiesci o nastepnej kolekcji?

sorki nie wyłapałam tego wcześniej.
tak widziałam całą nową kolekcje w wakacje.
po za tym pomarańczem były jakieś szarości z tego co pamiętam b jasne i tak na dobrą sprawę nic nie przykuło mojej uwagi za bardzo bo generalnie wszystko sie powtarza w innych nieco odcieniach.
to co fajne to to że logo anky będzie na całym padzie (pod siodłem) jakieś silikonowe czy coś - antypoślizgowe bo mieli dużo uwag na temat wysuwania sie padów.
tak przynajmniej mówił mi pan który generalnie zajmuje sie rozprowadzaniem anek. i chyba materiał był nieco inny - mniej zamszowy przez wzgląd na spruchlanie go zmienili ale dokładnie nie pamiętam, macałam je w lipcu.
O-o, strach się bać kombinowania z materiałem..
budynio, no to mnie zmartwilas :/
bo ankypady wysuwaja sie tylko spod zle dopasowanych siodel, ja np nie mialam takiego problemu ani z 1 ani z 2 padem... (nowa i poprzednia kolekcja - czyli rzekomo gorszy i lepszy).
takze mnie rowniez martwi zmiana materialu... bo jak dla mnie to wlasnie materialy i brak szlufek w tych potnikach byly najfajniejsze.
kujka, mało na zawał nie padłam jak napisałaś o szlufkach, aż się wróciłam czytać czy coś mi nie umknęło.. na szczęście dalej będą bez szlufek.
Co do wyślizgiwania się- niestety masz rację i to marnie wróży, zawsze to był jakiś tam system wczesnego ostrzegania.

Ale i tak reasumując- jak patrzę na grubość aktualnej kolekcji to każe mi to brać standardy póki są bo nie wiadomo jak długo Anki będą takie jak lubie..
Cobrinha, Dla karego genialna jest Kreta Blue i Jasna zieleń (mam kiwi, ale grass i pea pewnie też super by wyglądały), i jasne żółcie.
Na żywo- zieleń mi ożywia, rozwesela  konia i fajnie kontrastuje,  błękit jasny podkreśla karą maść (dokładnie podkreśla chłodne tony, mało widoczne są brązy w maści - nawet  skarogniade konie wydają się czarniejsze), jasna żółć też super- ale są wtedy widoczne ciepłe tony maści (brązowe tony sierści - przy czym im jaśniejszy,  chłodniejszy odcień tym mniej to widać- dlatego Banana wydaje mi się bardziej odcieniem dla gniadych niż karych, ale na pewno też byłaby fajna).

Z tymi padami to tak jest , że w każdym świetle inaczej wyglądają - czasem jest to super, gdy zależne od światła odcienie wszystkie pasują do danej  maści i mamy kilka wariantów,  a czasem pad dobrze na danym koniu wygląda tylko w konkretnym świetle. Po fotach ciężko wyczaić,  po prostu trzeba zaryzykować, sprawdzić na żywo (bo i odcienie maści się zmienia w różnych porach roku) a jak nie przypasuje zawsze można go sprzedać/zamienić 🙂

Asds  czadowy aż mnie zatkało 🙂 Hehe odcień Ferrari ? 😉

Kurka a mi się ostatnio nic nie podoba jak dla mojej :  A z tą zmianą materiału to smutna sprawa.
Dorotheah, mi z ostatnich dwóch kolekcji spodobał się jeden kolor, i to na dwa razy a potem momentalnie się 'przejadł'. Cały czas grzebię szukając padów ze starszych kolekcji i standardów.
Żałuję, że nie kupiłam Oxblood.
Dorotheah , dlatego czerwony bo taki mam podział - Blondynka w błękitach a Klusek w czerwonym 🙂
Może to dziwne ale tak sobie ustaliłam hehe 😉
kujka, na pewno nie tylko spod zle dopasowanych, bo mam kilka i część się przemieszcza pod siodłem strasznie, reszta nie.
A ja mam kilka i nie przesuwa mi się żaden  😎 - wobec powyższego zgadzam się z Kujką  😎
dzikaświnia, a ja niestety ale nadal uwazam ze spod pasujacego na konia siodla nie wysunalby sie zaden
ja niestety też tak uważam, miałam niedopasowene siodlo-pad wyjeżdżał, teraz siodło jest w mierę ok-pad nie wyjeżdża

w niedoposowanym siodle miałam jeden trening kiedy pad z jednej strony 'wlazł' do połowy pod siodło...
Mi też się żaden nie wysuwa. A też mam kilka. Padów, nie siodeł  😉
Jakie owijki do kreta blue?

HKM jasnoniebieski 68 (cena 50zł)

Jumptec 22 (50zł)

?? Najlepiej jakieś owijki do 50zł
Strucelka, te owijki HKM nr 68 nie maja nic wspolnego z kolorem ze zdjecia niestety :/
A ja mam kilka i padów i siodeł i też pad mi się nigdy nie wysunął😉(używałam pod 1 siodło ujezdzeniowe i 3 skokowe)
jakie owijki do ANKY coral? niestety nie mam możliwości dopasowania w realu, nawet padu jeszcze w domu nie mam ( ; .
Strucelka  ktos pisał ze waldhauseny  tylko jaki odcień to nie wiem  😉

edti:  nr 52?
http://www.okser.pl/sklep/1287-wh-owijki-polarowe-polo-kolekcja-2009-p-3340.html
co pasuje do pebble? i gdzie to dostane?
Czy ktoś używa padu Anky o profilu DR do siodła skokowego lub wszechstronnego? Jak to wygląda? Ujdzie?
Pewnie jest gdzieś w wątku, ale nie bijcie :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się