ot i wyjaśniła się tajemnica paskudnego pikowania. pikowane jest nadal tak samo. ścięli z dołu, to i się znaczek przestał mieścić tam, gdzie jego miejsce 🤣
Też mi tajemnica. Jak w starym padzie wytniesz u góry profilowanie to wyjdzie dokładnie taka długość 😉 po prostu jak zrobili u góry profilowanie to trzeba było dodać parę cm.
xxagaxx, trzeba zapomnieć. Serio ja bez żalu pożegnałam się z Ankami, nowe do mnie nie mówią. Mam dwie stare, dobrej jakości i koniec kolekcji na długo.
Ja kupiłam pierwszą Ankę Vs, zobaczymy jak będzie wyglądać pod skokówką. Choć dziewczyny mówiły ze skokowe sa większe 😉
Ale jak dla mnie porażka z tą wielkością. Ja rozumiem ze nie każdy ma takie siodło jak ja ale już pomijając rozmiar to jeszcze ten pasek. Jakby po pijaku szyli
Burza tylko tych koloró trochę żal, bo ten nowy niebieski 😍
a propo dziś jeździłam sobie w ES bluberryy/garphite i koleżanka mi powiedziała ze powinnam sobie cały fioletowy komplet sprawić. Od razu jej pokazałam to zdjęcie:
Z tego co zrozumiałam, nowe kolekcje są krótsze bo w Holandii pojawiły się głosy, że pady są za długie i brudzą się od łydek. 🤔wirek: Teoretycznie spodnia tybina jest krótsza, więc powinna się mieścić na padzie, ale wychodzi na to, że o gustach...
nie mogą mieć mikrosiodeł, bo Holendrzy są strasznie wysocy- kobiety średnio mają ok 175, faceci koło 186. więc przy takim wzrocie muszą mieć proporcjonalnie dłuższe nogi, a co za tym idzie również dłuższe tybinki 🙂
czy skokowe anki tez sa tak paskudnie pikowane? może napiszcie anky petycje :P swoją drogą nie zauważyłam, żeby przez profilowanie jakoś lepiej się układaly, wręcz przeciwnie. poza granatem niebieskie anki są paskudne :P
Wiecie co? Ja coś czuję po kościach, że w następnej kolekcji puszczą znów dłuższe ujeżdżeniówki. Zrobili testa, nie wychodzi (bo nie wychodzi. Po naszym rynku widać, że nie wychodzi. Myślę, że rynek Holenderski nie różni się w tym względzie od naszego) i następna kolekcja będzie inna.
Oni od pewnego czasu zaczęli kombinować, zazuważyliście? - najpierw puścili skokówki - potem zmienili materiał ( i przy okazji trochę krój) - później zmienili długość, dołożyli napis (przy okazji posypało im się w międzyczasie pikowanie)
Kombinują, zmieniają. Na razie nie wychodzi najlepiej. Myślę, że wrócą do starych długości ujeżdżeniówek !! I wróci porządne pikowanie.