Forum konie »

produkty ANKY

To biję się w pierś i mea culpa, ale w sklepowym świetle ten kolor tak nie wyglądał.
W ogóle wszystkie kolory były mniej intensywne (całe 3) niż na zdjęciach z Pasi-konika 🤔
No i jak tu opisywać te pady jak w każdym świetle inny kolor 🤬
Zairka, ... proszę Cię! Sama piałaś swego czasu o cobalt a jak Anky wypuszcza kolory podobne do tych co wszyscy chcieli to marudzisz???? Że zbyt podobny kolor? 😉

Burza kto marudzi 👀 ja sie ciesze przecież 💃 bo sprzedalam cobalta ( kupilam delfta bo myslalam ze bedzie ladniejszy) a teraz za nim placze i chce z powrotem -dlatego czekam do wyprzedazy i kupie cyana i moze butter albo shittake 😉 wylacznie dla tych kolorow 😜
Zairka, <double face palm>
😉

Dobra dobra no, tylko nie płacz że owijki takie same 😉
To biję się w pierś i mea culpa, ale w sklepowym świetle ten kolor tak nie wyglądał.
W ogóle wszystkie kolory były mniej intensywne (całe 3) niż na zdjęciach z Pasi-konika 🤔
No i jak tu opisywać te pady jak w każdym świetle inny kolor 🤬

ja oglądałam w sztucznym świetle wszystkie pady właśnie w pasi-koniku i dla mnie też kolory są mniej intensywne  😉 Spodobał mi się shitake i butterscotch  😉
Ihaha.pl Nie ma dostępnych padów, które niby są dostępne na stronie. Został im Dusk Blue,Pink Lilac, Orchidea i ani jednego kompletu owijek. Smutno mi, bo cały czas mam nadzieje, że uda mi się upolować w życiu jeszcze Grass. Na razie wiele, wiele poważnych wydatków.
Leci do mnie shitake  😡
Ja wzięłam z przeceny madeira, wczoraj do mnie dotarł. Nowa kolekcja interesująca, ale chyba skuszę się na E-S w pierwszej kolejności.  😉
czy ktoś ma możliwość spradzenia czy któreś odcienie szarości (owijki) anky pasowałyby do cottona greya?
obejrzałam (i pomacałam) shitake w pasi-koniku. bardzo fajny kolorek i może się skusze, ale najpierw muszę obejrzeć gdzieś nowe ciuchy, bo to dla mnie ważniejsze niz pad  😁
Ja mam z Anky pad i owijki kolor grass kolekcja Jesień/Zima2009 niestety szybko się brudzi i nawet po praniu jest brudny 🙁
Mam też czerwoną kurteczke Anky  😀 Bardzo fajna 😉
Wiecie co - powiem tyle  😲
Zamówiłam czarny pad w pasikoniku, czekałam na niego ze 3 miesiące, jak nie dłużej, bo miały przyjść nowe z nową kolekcją dopiero. No i przyszły. I jest to ostatni pad Anky jaki kupiłam! Takiej badziewnej szmaty, to ja dawno w rękach nie miałam! Pad jest cieńszy chyba od cottonów  😲 normalnie cieniuteńka szmatka.
Nigdy więcej padów Anky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba, że wrócą do jakości padów poprzednich.
moja anka grey też jest strasznie cienka a do tego zaczynają się odpruwać nitki...
czy pady z nowej kolekcji są równie beznadziejne jakościowo?
Już miliard razy pisałam na ten temat...
Dla mnie tandeta i te z nowej kolekcji też są takie... :/

Ja już też nie chcę więcej anek... Chyba, ze jakiś nowy z tych starych kolekcji...
A ja dzisiaj macałam nowe anky. Strasznie podobają mi się Obydwa szare. I chyba skuszę się na ten jeśniejszy, bo w żeczywistości jest aż srebrny  😍 .
Butter taki mage oczodajny, ale zupełnie inny odcień niż sunshine IMO. Cyan to takie połączenie Krety Blue i Cobalta moim zdaniem. Zresztą bardzo ładne. Gdybym nie miałą Krety brałabym Cyana na 100%.
Napis nie jest aż tak przeszkadzający jak na zdjęciach. widać go, ale nie rzuca się w oczy na 'chama'. Widziałam tylko jeden pad ujezdzeniowy i pikowanie wyszło idealnie na dolnej krawędzi metki co dla mnie nie wygląda źle. Przynajmnije jest równo 😉.
Pikowanie w skokowych normalne.
A pady moim zdaniem nie różnią się grubośćia od letnich w zeszłej kolekcji. Nie mam proówanie z ostatnią zimową, bo żadnego padu nie miałam nawet w ręce, ale ja nie widzę różnicy miedzy wiosna/lato 2009 a 2010.

Ale się naprodukowałam.  🏇
Mi znajoma pracująca w sklepie jeździeckim i kolekcjonerka anek mówiła, że taka sama tandeta niestety jak te z ostatniej kolekcji🙁
Niestety nie mam porównanie do ostatniej kolekcji, ale imo nie odbiegają dużo jakością od anek leżących u mnie w domu.
Widziałam wczoraj nowe pady w Pasi-koniku i jak dla mnie butter i shitake są obłędne 😜
A poza tym ostały się u nich jeszcze starsze pady, chocolate, chyba navy i sand oraz duużo owijek, m.in. właśnie do standardów, jakieś off-white chyba też. Ale to trzeba by kasskę pomęczyć żeby powiedziała coś więcej 😁
A w Karinie te z ostatniej kolekcji, madeira i błękity.

A co do buttera - jak dla mnie nie jest wcale oczodajny, ale chyba faktycznie inny niż sunshine. Taki ciepły pomarańczowy.
A shitake trochę jak kawa z dużą ilością mleka, chyba coś lekko podobnego do coffee.
🙁 miałam nadzieje, że ten nowy pomarańcz, a dokładniej owijki przypasują mi do padu Sunshine  😵
Nirv a co masz za problem? Bierzesz pad do sklepu, przykładasz owijki i patrzysz czy pasuja czy nie  😉
trzeba się najpierw z mojej dziury wyrwać  😂 bo dojazd do Pasika zajmuje mi ok 1,5 godziny z dojściem, pociągiem, autobusem  😁

aczkolwiek, tak zrobię, jak tylko będę miała wolniejszy dzień (czyli nie prędko 😂 )
śliczna ta nowa kolekcja... na pewno się na coś skuszę..ale tak właściwie czy nowy PINK różni się choć trochę od starego ORCHID ? na tych zdjęciach sklepowych trudno jakoś zauważyć.. 🤔
A może miał ktoś z was lub ma a chocby "macal" oglowie ANKY? i jak ze skorą, jak z rozmiarowką itp? 🙂
Ogłowie ja mam ale moje na razie było przymierzone i teraz po nasmarowaniu jutro chyba zadebiutuje na głowie kopyciaka. Mam konia z długą i szczupłą głową i rozmiar full jest na styk. Natomiast skóra bardzo fajna i miękka.
Ja się ostatnio mocno rozczarowałam ciuchami Anky.

Mam bluzę z serii Anky Technical Casuals, wykonaną z jakiegoś technicznego materiału, nie pamiętam dokładnie nazwy, ale wizualnie coś pomiedzy polartekiem a softshellem.
Bluza ma niecałe dwa lata, używana raczej mało intensywnie - jak na ciuch sportowy. I na razie mam kompletnie zmechacone rękawy, poprute obszycia (ale same szwy trzymają) i rozwalony zamek od bocznej kieszonki. Ale najgorsze jest to, że kilka razy przetestowałam tę bluzę w skałach i ostatnio, po (zaledwie) 300-metrowym ostrym podejściu pod sektor, bluza była suchutka na zewnątrz i kompletnie mokra wewnątrz  😲  🤔

Zważywszy, że ubrania techniczne Anky kosztują sporo, to za tę cenę naprawdę bardziej opłaca się kupić coś topowej górskiej firmy, np. Millet czy Marmot. Tamci producenci przynajmniej wiedzą, że w górach nie ma żartów i jak coś ma być oddychające, to oddycha, a windstopper rzeczywiście chroni od wiatru a nie tylko się nazywa.

Posumowując: kiepściutki stosunek jakości do ceny... nie polecam  🙁
effqa moim zdaniem orchid sporo różni się od pink. Ten drugi jest żarówiasty  😉
a ja jutro wysyłam do nowego domku i rodziny Anky Hortensję VS - mam nadzieje że będzie kochana tam  😁
Ja mam kurtkę Anky od Lovely i jest super  😉
pianissima,
w oglowiach Anky beznadziejnym rozwiazaniem jest to,ze nachrapnik nie ma tak jakby osobnego paska za potylica, ze jak Ci nie pasuje to go wyjmujesz. Jest dopinany po bokach tak jak paski policzkowe... 🙄 wiec po jego odpieciu dyndaja Ci niepotrzebne paski, troche tak jakbys miala odpiete drugie paski policzkowe w oglowiu munsztukowym..:/ przynajmniej tak to wyglada w tym oglowiu,ktore uzywam, a ma ono pare ladnych lat.

co do nowychj padow to wiecie co Wam powiem...do porownania w macaniu z zimowej kolekcji mialam tylko jeden dusk blue, ktorego material wierzchni przypomina mi bardziej flanele niz zamsz  😲 wyglada na to,ze pady z nowej kolekcji sie sa z az tak cienkiego materialu, chociaz i nie jest to to co dawniej.
owijki do standardow sa, poza sandem oczywiscie, ktory jest za kazdym razem zamawiany i nigdy,przenigdy nie ma go w paczce.. 🙄 raz przyslali jeden komplet to zostal porwany z szybkoscia swiatla 🤣
pokemon,
miala pecha bo ten pad przyszedl wlasnie z nowa dostawa wiec ma juz nowy material. ze starej produkcji na pewno sa offwhite'y jeszcze,sandy i chyba czekoladka

edit:
dorzucam zdjecie oglowia Anky(naczolek i nachrapnik zmienione):
tu widac, ze ten niepotrzebny kawalek paska policzkowego chowam wsuwajac w szlufke podgardla

tutaj naczolek jeszcze oryginalny i dyndajace pieknie paski  😁
kasska byłam w czwartek w pasi i zapomniałam sprawdzić: macie już kantary z nowej kolekcji?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się