Likier no moja tez ponoc pognieciona i przybrudzona przy popregu, chociaż mówi ze lepszy stan niz kobalt i khaki zobacze ja w przyszlym tygodniu dopiero 🙄
Dramka mam identyczny pad bicolorr jak ten którego zdjęcie wstawiłaś. Jeżeli chodzi o porównanie jakościowe, to jak dla mnie Anky wypada zdecydowanie gorzej
co do polopadów, to te w paski od gładkich się różnią po pierwsze pasiaki mają podszycie z siateczki a gładnie z mocnej, czarnej bawełny, po drugie pasiaki mają inny materiał zewnętrzny-taki troszkę zamszowy, a gładkie mają grubą bawełnę (chyba to jest bawełna), taki mocny i fajny materiał
ja mam 2 polopady gładkie, ale 1 dopiero był ze 2 razy prany, dla mnie rewelka, tylko że są dość sztywne i w małej pralce może się dokładnie nie doprać.
Mój polopad gładki dopiera się bez problemu i po praniu wygląda jak nowy.
Jakiś czas temu chwaliłam się, że w Austrii dorwałam pady identyczne jak Anky. Jak mi się uda to dziś będą fotki czarnego na modelu😉Biały zostawiam sobie na zawody, a Ankę sprzedaję, a żółty chyba też sprzedam,bo już mam dwa inne żólte czapraki.
i właśnie dziewczyny dlatego nigdy nie zdecyduje się na używany pad czy cokolwiek. nawet jeśli by był to jakiś mega oszałamiający kolor. wole dać więcej za nówkę 😉
btw: nie wiecie gdzie można dostać jeszcze kreta blue?
Dramka nie brudzą się jakoś wyjątkowo, zresztą w razie czego zapraszam na oglądanie w realu, daleko nie masz 😉 bardzo lubię te pady. co do podszycia od wew. strony to szczerze przyznam że nie pamiętam, muszę obejrzeć w stajni 🙂
Ja niestety uważam, że polopady są jakości zupełnie nie adekwatnej do ceny. I dlatego mój urodzinowy polo idzie w świat. 🤔
Moim zdaniem moje ES'y i ANKY są dużo, dużo lepszej jakości, wykonane z lepszych materiałów (nie tylko spód i wierzch, ale i przeszycia, czyli użyte nitki), są dokładniej odszyte. Poza tym mnie ich sztywność i grubość (a przez to ich układanie się) nie zachwyca.
Więcej polopadu (tak jak i cottona, i cottona NICI, bicolora) nie kupię. Dla mnie nie warte swej ceny 🙄
To powiem szczerze, że ja mam zupełnie inne odczucia.Wg mnie układają się o wiele lepiej niż Anky i mój Euro Star max. Mi Max jakos dziwnie się układa nie wiem czemu... tak jakoś mi się marszczy za siodłem
Kiedyś kupiłam cottona, uprałam normalnie... lekko (ale jednak) wyblakł, i to po pierwszym praniu! A był czarny, więc grafitowego nie potrzebowałam... 🤔 Sprzedałam. Potem kupiłam cottona NICI, i to co wyjęłam z pralki przeszło moje najśmielsze oczekiwania 😵 Lekko wyblaknięty, sfilcowany i skuleczkowany przy popręgu, pomarszczony, niedoprany z pomarszczoną (skurczoną lekko?) lamówką... 🤔 Sprzedałam. Dostałam na urodziny przepięknego polo Coriander. Pojeździłam, uprałam i jak wyjęłam to mało nie padłam: ślady od siodła zostały, i na trzy przeszycia w dwóch poszła nitka przy lamówce. O tym, że się nie dopłukał to już inna bajka 🙄 Pożyczyłam od Ciski Bicolora i to jaką ja gehennę przeszłam żeby go doprać, a potem ona...to już my wiemy najlepiej.
W między czasie używałam normalnie ANKY i ES'y. Wszystkie prałam tak samo, a tej samej pralce. Żadnych, ale to żadnych z nimi problemów nie miałam.
Wszystkie czapraki układały mi się dobrze: i Eskadrony, i ANKY i ES. Patrząc z punktu widzenia jakości do ceny, a ceny do praktycznego zastosowania i komfortu używania (czyli też prania) to jestem bardzo bardzo na nie. Eskadron szczerze mnie rozczarował na prawie każdym polu (owijki, czapraki, pady, kantary), tylko ich derki sobie - jeszcze - cenię.
Także ja jestem mocno na nie, bo nie miałabym im nic do zarzucenia, jakby kosztowały wszystkie rzeczy dokładnie o połowę mniej. Ale przy tych cenach to dla mnie jakieś kosmiczne nieporozumienie. 🤔wirek:
Sierra co do jakości eskadronów cottonów zgadzam się w 100%. u mnie zostają tylko te nieliczne sztuki które zachowują kolor i kształt po praniu. Za taką cenę to nieporozumienie 🤔
ja euro stara mialam tylko light corda i pozatym ze byl sliczny i dobrze ukladal sie pod siodlem to bylam na nie.. nie dopieral sie, po 3 praniu zrobil sie szmatkom i przestal sie ladnie ukladac.... teraz daje szanse strip in ma byc niby w przyszlym tygodniu zobaczymy
Od dołu ma siateczkę taką samą jak Anky, materiał identyczny też taki sam.Różni się tylko troszkę innym wycięciem z przodu. Dobrze,że nie było więcej kolorów bo bym zbankrutowała-i tak wszystkie wykupiłam;p