Rozpuuszczasz 2-3 czekolady jakie lubisz, najlepiej mleczne czy gorzkie czy deserowe. Dodajesz pół kostki masła. rozpuszczać musisz nad garnkiem z wrzątkiem nad gazem. Potem wlewasz tą masę na jakiś płaski półmisek czy talerzyk z wgłębieniem (czekasz aż stężeje) i nabierasz łyżeczką średniawe porcje. Formujesz kuleczki i obtaczasz czym lubisz. 😜 Tutaj możesz zabalować, bo i wiórki kokosowe, posypka owocowa i orzechy kruszone mogą być 😜 A no i trzeba trzymać je w lodówce.
Dawno nie robiłam, ale zawsze świetnie wychodziły.
Po prostu zabije za ten temat! Za każdym razem kiedy tu zajrze ide wciągnąć kolejną czekoladę 😲 A i tak jestem nienormalnma bo potrafię wstać o 12 w nocy bo mam ochotę na czekoladę i iść do sklepy 🤔 Teraz jem te dore czekoladki w kształcie muszelek 😍
Ciesze się, ze smakowało 😁 Ja dla smaku jeszcze dodaje pół torebki wiórków kokosowych albo czekolady zamiast posypki na wierzch. No dla mnie przepyszne 🍴
ja zrobilam wersje Ferrero rocher, bo zawinelam w srodku orzecha a z wierzchu obtoczylam w krokancie orzechowym 👀 dobrze ze mam juz minus na koncie, bo jakby nie to zrobilabym sobie jutro jeszcze raz 😜
przepis na te trufle byl ost w jakims programie na tvn style podany 🙂 a probowala ktoras z was zrobic CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKIEM? bo w tv wygladalo poprostu 😜 a kalorii mniej 😁 tu przepis http://www.channel4.com/food/recipes...ecipe_p_1.html
Ja zdecydowanie nie jestem z tych czekoladowych, ale ilekroć oglądam film Czekolada mam dosłownie ochotę zjeść wszystko co jest czekolady a gdybym jeszcze mogła przyjść do takiej czekoladziarni to już w ogóle szał 😜
ooo tak gwiazdki były pyszne... głupio że takie dobre rzeczy wycofują . A ja miałam ostatnią wielką radochę bo brat skombinował mi pół reklamówki czekolady belgijskiej ^^
bzdury gadacie, jak nie produkuja to skad sa na allegro? 😎
a te gwiazdki mialy jedna wade - po rozpuszczeniu sie od ciepla (np torebka zostawiona w aucie) zlewaly sie w jedna mase ktorej nie sposob bylo zjesc 😁