Forum towarzyskie »

CZEKOLADA

Etosha - noisette jadłam (w DE produkują ostro 😉 ) i mnie nie zachwyciła. Alpenmilch creme niemiecka jest przepyszna! A tych 3-ech pozostałych nigdy nie widziałam! Ile bym dała, żeby je spróbować! No i swoją drogą też zbieram papierki z czekolad 😉

Idril
w Aldi są takie w wersji kawowej i powiem tylko tyle - są obłędnie pyszne!
były kiedyś takie przepyszne niemieckie czekoladki. lodowe? strasznie dawno ich nie jadłam, ale pamiętam ten smak  😜
madmaddie chodzi Ci o te co miały papierek z motywem np.eskimosa?
no chyba, nie pamiętam papierka. 😉 taka bardzo ścięta piramida z kształtu. czy jak to się nazywa...

dziękuję, dziękuję! 🙂
haha i niech ci w cycki pójdą te czekoladki 😀
hahaha nie wiem co lepsze- te czekoladki, ten gif czy tekst, zeby czekoladki w cycki poszly  😂
Głupia Milka  😤 po co zrobili tą czekoladę z herbatnikiem?  😤 po co?  😤 aaaaaaa 😤
Jeszcze znalazłam taką fotkę czekolady Milka.Czy są jakieś dobre czekolady produkowane np: w Szwajcarii, oprócz Lind.
Chciałam dodać ,że czekolada to też nałóg .
a te takie trójkątne, co na stacjach mozna kupic, to nie są szwajcarskie?

edit: o mam, Toblerone, czy jakos tak

edit 2 :

znalazłam
http://www.luxdelikatesy.pl/kat/2/toblerone.html?gclid=CPuOrdDLg60CFQMn3godl2xSFQ
http://www.toblerone.co.uk/toblerone1/page?siteid=toblerone1-prd&locale=uken1&PagecRef=1

znajomy mi przywiózl biala z chrupkami, i byla ochydna, tak slodka, jakas taka mdła, jestem w szoku, bo jestem milosnikiem czekolady, ale ta mi nie chciala przejsc przez gardło.
Racja Isabelle to też jest Szwajcarska czekolada.
ja nie cierpię tych Toblerone, zwykła nieczekoladowa, biała jak słodkie mydełko, fe ! Za to jadłam ostatnio milkę tą dużą, z nadzieniem śmietankowym i chrupkami  😜
hahaha nie wiem co lepsze- te czekoladki, ten gif czy tekst, zeby czekoladki w cycki poszly  😂

najlepsze te czekoladki oczywiście, które pójdą nie tylko w cycki i będę wyglądać jak gość z gifa  🥂
(w sumie, nie dużo mi brakuje  😁 )
A moim absolutnym czekoladowym szałem jest Marabou 😍,jest to również Szwedzka czekolada,jak dla mnie Milki umywają się do niej
http://produkty.ikea.pl/p17559/czekolada-mleczna-z-daimem najlepsza jest mleczna 😀
a ja uwielbiam Wawel 😍 trudno... tak mam...
Jak jeszcze jadłam słodycze to kochałam w IKEI to ciasto z DAIMem. I te batoniki...mmmm pychota! 😀
A w biedzie są duże ritter sporty 250 g za 7,99, wziełam sobie pralinowy i juz w samochodzie zjadłam rządek, przez do apteki zapomniałam wjechać 😁
Co zrobić przestać jeść czekolady.Chyba nie da rady jak  dla mnie .Czekolada ma to coś co zawsze chce się jeść  nawet jako małe co nieco.
haha ja probowalam miliard razy przerwac moj romans z czekolada, ale w koncu zrozumialam, ze to jest awykonalne  😁 bez czekolady nie moge sama ze soba wytrzymac, a i dla innych jestem nieznosna... czekolada musi byc  😜  😁
hanoverka a jak z wyborem smaków ? Bo mi oczywiście muszą smakować tylko te trudno dostępne, przez co skazana jestem na Epi i Almę, ale tam małe kosztują powyżej 7 zł
equi tak na szybko to zapamietałam ta pralinową, z orzechami, mleczna i wydaje mi się, że były chyba jeszcze ze 2-3 rodzaje, musisz pójść zobaczyć 🙂
pójdę 😉 Wczoraj popełniłam gruszkową milkę, jest bardzo dobra i na szczęście nie da się zjeść dużo, bo mega słodka.
ritter sporty 250 g  w LIDLU za 5,99 🏇
  😅 kocham ten watek  😁
od tego wątku mam taką ochotę na czekoladę, że to koniec  😁 otworzyli obok mnie taki sklepik z niemieckim towarem, zaraz lecę obczaić czekolady  😍
nie ma u mnie w lidlu ;( są małe za 4,90-więc cena i tak nie zła, ale wybór żaden
właśnie pochłonęłam całego Nussbeisser'a z orzechami  😍  🥂
Chciałam się zapytać jakie są jeszcze dobre czekolady na świecie godne polecenia ?
Najlepsza czekolada jaką jadłam w życiu 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się