Forum towarzyskie »

Mam talent

pragnę zauważyć, że pan z garnkami wyglądał i uśmiechał się jak duże dziecko !!
Przykro mi to pisać, ale dzieci grające na skrzypcach wyglądały jak wytresowane pieski... 🙄

Mi przypominały robociki, zupełnie nieświadome czynności, jaką wykonują i celu wykonywania tejże czynności.
[quote author=umc link=topic=201.msg352565#msg352565 date=1255206597]
Przykro mi to pisać, ale dzieci grające na skrzypcach wyglądały jak wytresowane pieski... 🙄

Mi przypominały robociki, zupełnie nieświadome czynności, jaką wykonują i celu wykonywania tejże czynności.
[/quote]
Miałam dokładnie takie same odczucia...
Poza tym mam wrażenie, że jurorzy zaczęli mięknąć, rozklejają się przy każdym słodkim dzieciaczku, albo dziewczynce, która się ładnie uśmiecha  🙄 Część ludzi, którzy przechodzą dalej w ogóle nie powinna się znaleźć w kolejnym etapie, bo może się okazać że nie będzie z czego wybrać.

Faci naśladujący dźwięki byli dziś moim zdaniem najlepsi  🤣 i jeszcze laski z pomponami miały według mnie to "coś", poruszyły publiczność i zainteresowały mnie, chociaż nie pokazały nic niesamowitego 😉
jak się nazywała piosenka po występie tych 4 dziewczynek w niebieskich strojach, Chylińska powiedziała że z welonami przyszły... chodzi mi o muzyke którą właczyli jak już mieli glosować.

kojarzy ktoś?
martynkakoniki, tak to ciężko będzie, poszukaj filmiku z ich występu, może wtedy znajdziesz ten kawałe.
Niestety mi nie działa, więc nawet nie wiem, jak leci ta piosenka, ale tu jest link do występu: http://mamtalent.plejada.pl/108,10085,6,5_odcinek_mam_talent_ii_-_czesc_druga,5,wideo_detal.html#autoplay może ktoś inny pomoże
Bardzo mi się podobało 🙂
Poza tym, widziałam dziś tylko stepujące dziewczyny. Resztę zobaczę jutro na stronce 😉
mi sie ta dziewczyna bardzo podobała, lecz ta druga 16-letnia juz nie zrobila na mnie zadnego wrazenia. Nie wiem czemu przeszła. Moim zdaniem za duzo osob przepuszczaja, którzy przyjda- ladnie zaspiewaja i przechodzą. Powinni szukac innych talentow, takich "dziwnych", które nie maja takiej mozliwosci pokazania się.
małaMi podpisuję się obiema rękami pod każdym Twoim słowem! Amen 😵
a mi odwrotnie, Kasia podobala sie o wiele mniej niz ta 16latka. I nie dlatego ze miala lepszy/gorszy glos itd. tylko patrzac z muzycznego pktu widzenia - piosenka ktora spiewala 16 miala poczatek, rozwiniecie, pkt kulminacyjny i zakonczenie. Wszystko bylo przemyslane, slicznie wykonane. A Kasia nie byla w stanie juz bardziej tego hallelujah udziwnic. Jakby zaspiewala prosciej, daloby sie tego sluchac. A tak, mnie to meczylo. Bylo nieprzemyslane, a moze wlasnie przemyslane ale tak zeby w kazdy tak wlozyc jeszcze jakis 'efekt'. Ale to tylko takie moje zboczenie (prawie) zawodowe.
Zgadzam się z sienką 😉 co nie znaczy, że Kasia śpiewała źle-po prostu jak dla mnie za dużo udziwnień, znam tą piosenkę w orginale (Jeff'a Buckley'a) i wydaje mi się, że tego tekstu nie można zaśpiewać w tak 'miauczący' sposób... zrozumiałam zaledwie kilka słów-a chodzi o to, żeby tekst z muzyką tworzył całość-zwłaszcza, jeśli jest to piękny tekst... Rozumiem, że takie wykonanie miało pokazać jej możliwości, ale mogła wybrać piosenkę która sama z siebie tego wymaga 😉 
a mi sie Kasia bardzo podobala 🙂
znam tą piosenkę w orginale (Jeff'a Buckley'a)
Masa ludzi tę piosenkę śpiewała, ale to utwór Cohena 🙂
Faktycznie, ale gafa, dzięki za poprawkę 🙂
Tak czy inaczej wiekszość zna ją pewnie ze Shreka - a tam chyba zostało użyte wykonanie Wainwright'a (swoją drogą też mi się podobało 😉)
Dla mnie robi się z tego Idol a nie Mam Talent.
Ja rozumiem, że są ludzie, którzy pięknie śpiewają. Ale jest takich osób na świecie SETKI. A takich, które mają naprawdę jakiś dar i talent - niewiele.
Śpiew śpiewem, ale np. Audiofeels byli niesamowici. Słowu śpiew nadali nowe znaczenie. I o to chodzi! A nie, że każdy wyjdzie sobie na scenę, zaśpiewa byle jaką piosenkę i już jest fajny 🙄

Np. ten koleś "warzywko" co grał na cukinii - może nie miał talentu, ale był ORYGINALNY. I dla mnie to też powinno się liczyć!
MałaMi, Strucelka
Zgadzam się z wami całkowicie...
Koncepcja programu pewnie była taka, że szuka się kogoś wyjątkowego, kto może pokazać coś czego ludzie jeszcze nie widzieli.
Ciekawa jestem tylko jakie wytyczne dostało jury, bo przecież oni decydują o kształcie tego programu 🙄
Problem w tym, ze zdjęli z anteny Idola, Fabryke Gwiazd cos tam jeszcze i ludzie chcący wypromowac się wokalnie mają tylko mam talent. Stąd takie zagęszczenie wokalistów. Wierzcie mi,ze zrobic karierę muzyczną w PL, to masakra. Jest mnóstwo bardzo uzdolnionych ludzi, ale przez rynek taki a nie inny ich szansa na pokazanie umiejętnosci jest nikła.

Kasia ma swój kanal na YT. Niektórzy jej zarzucają,ze jest nijaka, ja wiem,ze jest piekielnie dobra technicznie i narazie śpiewa to, co stworzyli inni ludzie. Gdy przyjdzie czas na swoje nagrania, z pewnościa będzie inaczej.

Ta druga dziewczyna tez mi się podobała, aczkolwiek wysokie dźwięki wykrzyczała zamiast zaśpiewac. Emocjonalnie na plus-super klimat, technicznie na minus.
zeby nie bylo - ja nie uwazam ze Kasia nie byla dobra- glos ma rewelacyjny i warunki super, tylko nie podobalo mi sie wykonanie piosenki. tyle 😉
E... naraze doszłam do skrzpka- Rolanda Bilickiego i zdecydowanie bardziej mi się podobał Jego występ od występu Przemka Knopika (perkusja). Perkusisty bym nie przepuściła... jakoś nijako było...
Kasia potrzebuje, żeby ktoś ją pokierował. Bo ma kawał głosu, ale śpiewanie nie polega na popisywaniu się nim i wstawianiu ozdobników w każdym wersie. Słuchanie czegos takiego, zwyczajnie męczy.
Natomiast trzymam za nią kciuki i liczę, że kiedys wejdzie do studia, nagra płytę i da czadu.
Kasia szkoli głos u jednego z fajniejszych, mądrych (o glorio nie stosującego archaicznych, polskich metod nauczania) w PL. Ten kawałek był nastawiony na efekt i pokazanie głosu. Mam talent jest charakterystycznym programem. Znam laskę, która była na dokladnie tym samym castingu, co Kaśka, ma jeszcze lepsze głosisko, ale wybrala hmm.. wlaśnie taką ugrzecznioną piosenkę i nie przeszla precastingów!!

Aha, zeby nie było,ze tak dziewuchy bronię, tylko strasznie się cieszę,ze jej się powiodło. notabene ja znam, bo robię dokladnie to samo i mi się nie udało przedrzec przez biurokrację koncernów muzycznych..cóż..takie życie.. 🙄
Masa ludzi tę piosenkę śpiewała, ale to utwór Cohena 🙂 a to nie jest tak , że Leonard robi za składową masy, a piosenka jest Toma Waitsa jednak?
wrotki,  [[a]]http://en.wikipedia.org/wiki/Hallelujah_%28Leonard_Cohen_song%29[[a]]
no to ewentualny zakład bym przegrał...a przyznać muszę ,ze byłem pewien że ten kawałek jest autorstwa Tomka...
Problem w tym, ze zdjęli z anteny Idola, Fabryke Gwiazd cos tam jeszcze i ludzie chcący wypromowac się wokalnie mają tylko mam talent. Stąd takie zagęszczenie wokalistów.

No ale chyba jeszcze "Szansa na Sukces" jest , prawda?
Ja już nie ogladam z takim zainteresowaniem "Mam talent" jak wcześniej, denerwuje mnie właśnie to że za dużo tam śpiewających osób - pięknie śpiewających to trzeba przyznać. Ale jest poprostu nudno.
szansę na sukces ogląda garstka ludzi i nawet ci, którzy wygrają finał i jadą do Opola nie są wychwytywani przez wytwórnie. Główną nagrodą w Idolu było wydanie płyty.. marzenie, jak na nasze warunki.
Ale mają o wiele wieksza mozliwosc pokazania się i osiagniecia czegos w innych konkursach/programach. You can dance tez nie ma i co? Widzieliscie zeby przepuscili jakichs tancerzy?
Ja, tak szczerze mowiac, ogladam to z nudow, głównie po to, zeby sie posmiac z jury. Czasami maja genialne teksty
[quote author=małaMi link=topic=201.msg359505#msg359505 date=1255980743]Widzieliscie zeby przepuscili jakichs tancerzy?[/quote]
Tak, i to całkiem sporo, bo jest ich zaraz po piosenkarzach najwięcej?
Czy kojarzy ktoś, cóż za podkład muzyczny miał chłopak robiący triki z piłką? Chodzi o pierwszy kawałek. Chyba taki sam wykorzystała w swoim wystepie dziewczynka z hula-hop.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się