Dla mnie to jest totalna porażka polskiego Show Biznesu. Tragedia... poziom zerowy 1 miejsca. Mała kompletnie nie przypadła mi do gustu. I wcale nie jest dla mnie ,,dobra".. jest beznadziejna. Tyle fajnych osób zaprezentowało się w finale. A wszyscy poszli na grubo naciągany ,,fenomen dziecka". Ta mała kojarzy mi się z Alicją Janosz ( która wygrywała festiwale - dziecinne, brała udział w programach telewizyjnych grubo przed Idolem) i wszystkim wiadomo jak skończyła- ,,.. jajecznicą...." pfff...
zabeczka17, sporo czasu po slynnej "jajecznicy" widzialam Alicje Janosz w Miedzyzdrojach, spiewala z Sebastianem Riedlem. I to bylo naprawde fajne 😉 A dzisiejszy Mam Talent byl naprawde niefajny 😉 Tylu wspanialych wokalistow, a tu taka klapa na koniec.
Dla mnie Janoszowa nie ma jakieś fenomenalnej barwy głosu.. a Polsat próbował nam wmówić że ona jest super wokalistka. To samo widzę po raz kolejny dzisiaj na TVN... było wielu lepszych, fajniejszych.... Po prostu czuję się oszukana.
co prawda wszyscy, ktorzy przeszli do finalu maja zapewnione kontrakty i jakas tam kariere... zwyciestwo malej jest nieporozumieniem. ok, fajnie sobie spiewa piosenki dla starych bab, ale wygrac nie powinna. rewelacyjna byla ruda, sabina, me myself & i- i to moi faworyci, mega bania, fajny ten chlopaczek ala dylan i blancik (kamil?). niewidomy tez dobrze spiewa, ale nie lubie tej barwy glosu. mala... no, poleciala na tanich chwytach moim zdaniem, choc spiewa dobrze. tylko, ze szkolac glos w tym wieku, bardzo prawdopodobne, ze za pare lat nie bedzie spiewac wcale.
Bednarek miał wygrać! Ale skoro zdania są podzielone między Bednarek, Lisiecki, zespół a Sabina...to czemu ta dziewczynka wygrała????? To kto niby na nią głosował? w 100% zgadzam się stara maleńka...mnie się ona osobiście wcale nie podobała, no ok-głos oczywiści ma i predyspozycje na pewno ogromne...ale...jej ciągły smutek mnie przygnębiał 🙄 Może jestem inna...ale jakoś wzruszająco to na mnie nie podziałało... 🙄
A Ci którzy płaczą, że nie wygrał Bednarek wysłali na niego smsa? 😎
To tylko telewizja, wszystko ustawione, bo biedna dziewczynka musi wybudować dom (swoją droga, pieniadze powinny zostac przeznaczone na rozwoj talentu, a nie na utrzymywanie rodziców). Zaskakujące, Bednarek, który podobno ma lepsza ogladalnosc na youtube niż Eminem czy Lady Gaga, przegrał z jakąś dziewczynka, za która nikt nie przepada.. 🙄
Moimi faworytami był zespół Me, Myself & I.... oprócz niewątpliwego talentu wokalnego pokazali jeszcze to COŚ 🙂 Poza tym poziom wokalistów moim zdaniem był wyrównany.... wszyscy zaśpiewali dobrze i czysto nie miałam wśród pozostałych żadnych faworytów, ale wogóle nie obstawiałam w finale tej dziewczynki.... też mnie nie powaliła na kolana (choć talent niewątpliwie ma) i chyba występ finałowy był jej najgorszym... Ale określenie stara malutka jest moim zdaniem trochę krzywdzące.... dziewczynka skromna, dobrze wychowana, inteligentna i faktycznie może za dojrzała jak na swój wiek, ale to chyba nie powód żeby ją obrażać.... pozostaje mieć nadzieję że rodzice dobrze wykorzystają wygraną i pokierują dzieckiem we właściwym kierunku.
Ja również kibicowałam Me, Myself and I ale zdawałam sobie sprawę, że nie mają szans na zwycięstwo. Jak ich słuchałam to ciarki mi przechodziły.. Ale zwyciężca jest wybierane przez NARÓD 😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł:
Ta mała to sorry, nieporozumienie..Sabina ktoś dobrze określił z choinki się urwała, Bednarek - super wróżę mu duży sukces i na tym koniec.
Presja, hahahah właśnie o tym pomyślałam, że kasę przejmą rodzice i tyle będzie. Wyremontują starą chatę na wsi i kupią auto. A jej rozwój oprze się na tym, że do gumnazjum pójdzie do dużego miasta, a nie większej wsi.
Kurde, przez myśl mi nie przeszło, że ta mała wygra, w poprzednich edycjach dzieci nie wygrywały i myślę, że tak było lepiej. Jak oglądałam finał i została tylko ta mała i Bednarek to byłam święcie przekonana, że on wygra, a tu lipa, aż mi szczęka opadła 🤔zczeka:
Właśnie obejrzałam Bednarka na YT i uważam, że to nie był występ godzien finału. Nie podobało mi się to tak jak eliminacje. Poza tym gdyby Kamil wygrał to na bank zarzuciliby mu, że ostatnio wydał płytę i teraz dodatkowo zgrania ekstra kasę. To tak jakby Górniak przyszła, zaśpiewała i zgarnęła kasę na rozwój.
Dla wzruszających małych dziewczynek są programy specjalistyczne w stylu "od przedszkola do Opola". A pełna myśl Kuby powinna brzmieć: nie głosujcie na Eizenberga z litości. Głosujący z litości proszeni są o oddanie swojego głosu na dziewczynkę, która nie ma gdzie mieszkać. Rozdawnictwem pieniędzy biednym ludziom powinny się zajmować programy w stylu wzruszyła mnie twoja historia, a tak w sumie Mam talent staje się ni psem ni wydrą. Kto za jakiś czas będzie kojarzył dziewczynkę? A myślę, że jednak jeśli nie zrobią kariery i bednarek i Lisiecki gdzieś tam w świadomości zostaną, para od rock& rolla sportowego, to też klasa sama w sobie, osoby wyjątkowe i takie, które pokazały, że robią to na poważnie. Me, Myself & I, całkowicie poza konkurencją. Jednak poprzednie edycje były lepsze. Idąc za ciosem Top Model z pewnością wygra Paulina, bo jeżeli nie wygra, to będzie miała męża alkoholika, który będzie ją bił. Żenada, i to wcale nie z winy widzów, tylko prowadzących i realizatorów, którzy wciskają głodne kawałki, bo tekst z domem naprawdę był żałosny, podpuszczony i pewnie ustalony przez prowadzących. I to jury doprowadziło do takiego finału.
Odpalam sobie kawałek, który śpiewał Bednarek w eliminacjach. I idę się napić...
Agnieszka - gdy Ci smutno jest ogromnie, weź pół litra i przyjdź do mnie 😉 A tak serio to porażka... I tak pewnie wygraną zagarną rodzice dziewczynki a mała gówno z tej kasy zobaczy, chyba że z tą budową domu to serio - nie wiem akurat tego nie oglądałam. Przynajmniej jak już będzie miała gdzie mieszkać.Rodzice pewnie będą dalej ją cisnęli na śpiewanie jakichś smętów i po prostu ją przygaszą... Ja na pewno długo bym nie pociągnęła na śpiewaniu takich piosenek będąc w tym wieku 🙄 Bednarek - mistrz mój i jasna kura ( tak kura a nie kur... 😉) NIE DOSTAŁ NIC! 😲 😫 👿 🙁 😕 To powiniem być jakiś podział a nie... 1 miejsce - ileśtam 2 miejsce- ileśtam tyle, że mniej 3 miejsce - ileśtam tyle, że jeszcze mniej A czwarte - jakaś skromniutką nagrodę pocieszenia. Totalna porażka...Jest taki serial animowany ''wyspa/plan Totalnej Porażki'' Tutaj można określić ''Edycja/ finał Totalnej Porażki''... 😉
Zawsze myślałam, że to program dla ludzi, którzy mają talent, ale nie mają możliwości pokazać go szerszej publiczności. Dobra, Kamil ma ten plus, że wyszła jego płyta. Gdyby nie wystąpił w MT to pewnie nikt by o nim nie usłyszał. Występ w programie sam w sobie był ogromną promocją płyty, bo jak zapewniają artyści na swojej stronie nie spodziewali się tylu chętnych na płytę i nie nadążają z wysyłką. Reszta się pewnie gdzieś odnajdzie, a ta mała? Zagra raz na dożynkach w swojej wsi i tyle. O ile dożynki mają.
W zasadzie jak już musiało wygrać dziecko, to bardziej zasłużył Paweł Paprocki. Uśmiechnięty, rzeczywiście utalentowany, a nie stary-malutki biorący na litość.
Tak czytam i czytam i nie wiem co takiego was boli? Ja chciałam żeby wygrała dziewczynka bo po prostu podobało, podobał mi sie też lisiecki ale nie powalił mnie na kolana. Do mnie nie trafiło to o czym wy tutaj piszecie, o tej litości ja oglądając jej występ i pytania, nie odniosłam wrażenia że ktoś sie nad kimś lituje .
Chodzi o to, o czym właściwie wszyscy tutaj piszą. Mała została przedstawiona jako taka biedna, zamknięta w sobie dziewczynka, która ma ładny głos ale nie może się rozwinąć. Dodatkowo śpiewała bardzo trudne "treściowo" piosenki, zarówno w poprzednich odcinkach, jak i w finale. Co jedenastolatka może wiedzieć o życiu, że śpiewa taki utwór? Nie rozumiem tego. Nie kibicowałam Bednarkowi, ale jak ktoś słusznie zauważył, we wszystkich rankingach wygrywał, więc nie wiem co musiało się stać, że akurat ona wygrała.
W mojej opinii Lisiecki wypadł świetnie. To jest talent i to on miałby szansę na rozwój, bo naprawdę śpiewa dobrze. Faktycznie śpiewa piosenki niszowe, ale wykonuje je cudownie i widać, że wkłada w to całe serce.
Zgadzam się z Kubą, że nie można glosować przez litość. W którejś z poprzednich edycji (nie oglądałam szczegółowo, dopiero tą śledziłam uważniej) była niewidoma dziewczyna ze Śląska, która przepięknie zaśpiewała Ave Maria i wg mnie była o wiele, wiele, wiele lepsza od Eizenberga.
Jabberwocky, mówiąc że Me, Myself and I są "całkowicie poza konkurencją" chodziło o to, że tacy dobrzy czy tacy słabi?
Mi się mała podobała. To, jak śpiewała, to że jest dojrzała i po takim wzruszeniu i szoku, jakim była wiadomość o wygranej potrafiła zaśpiewać raz jeszcze piosenkę, moim zdaniem lepiej, niż na samym finale. Nie ruszają mnie głodne kawałki o tym, że na domek zbiera etc. i nie miało to w ogóle znaczenia dla mnie w ocenie jej talentu. Być może jest za "stara", jak na taką małą, być może za poważna, za siaka, za owaka, ale ten program jest do oceny talentu, a nie osobowości i jej talent uważam za największy - bo już w tak młodym wieku potrafi świetnie zaśpiewać. Bo jej talent jest najczystszy, podany najbardziej saute do oceny, brak w niej wystudiowanych zachowań (te machania ręką Sabiny Jeszki, a`la Mariah Carey), brak zachowań "pod publikę" - przynajmniej nie pochodzących od niej samej. Była zupełnie jeszcze "nie zrobiona" i talent jako talent w niej jest IMO największy. Podobały mi się też pozostałe dziewczyny z finału i to je ustawiłabym obok małej w pierwszej trójce. Bednarek, jak już w tym wątku pisałam, w ogóle mnie nie rusza, Lisiecki tak samo. Me, myself&I jest fajne przez 20-30sekund. Potem nuuuuda. Przypomina mi tą divę operową z 5-tego elementu - bardziej jako freak, niż coś co mnie poruszyło do głębi. Jeśli chodzi tancerzy, to akrobatyczna para się posypała, a zespół - jestem chyba wyjątkową konserwą, bo w ogóle nie rozumiem, jak można tańczyć do EFEKTÓW DŹWIĘKOWYCH, a nie do muzyki. Taniec rozumiem jako wyraz emocji, jakąś historię przekazaną za pomocą ruchów ciała do MELODII (w YCD prawie każdy występ był inną historią, innym przedstawieniem). Oni tańczą do zbitku pociętych i sklejonych w dowolnej kolejności i bez związku jeden z drugim kawałków. Dla mnie w ogóle nie powinno być czegoś takiego w finale. Uważam, że mogłaby wygrać mała lub śpiewające dziewczyny (Patrycja, Kasia i Sabina), ew. Ejzenberg, bo faktycznie ma talent (równocześnie śpiew i klawisze), ale wypadł o wiele gorzej z uwagi na trzęsący się z emocji głos i w każdym przypadku byłabym zadowolona.
moze ktos z Was wie-jaki tytul ma utwor, ktory wykonali Me, Myself and I w finale? przekopalam pol Internetu, znalazlam tylko to nagranie
ale tytulu nie ma 🤔
oni wydali jakas plyte? jak nigdy nie kupuje plyt, tak w ichnia zainwestuje, powalili mnie po prostu na kolana 😍
a co do Magdy-nie przezywam jakos strasznie, ze wygrala, moze to i dobrze, niech kupi ten dom i skrzypce, tylko szkoda mi Piotrka Lisieckiego i Kasi Sochackiej, a Bednarek poradzi sobie i bez tej wygranej 😉
Ktoś wie na jakich zasadach TVN przyznał 100 tyś Jeszce <tak się odmienia jej nazwisko?> a nie Kamilowi który był 2?
Wychodzi na to, że na tą małą głosował stosik m.in. babć, które bynajmniej nie udzielały się na forum mam talent 😉 (o ile mozna to nazwać forum bo raczej jest to jeden wielki śmietnik), a wg forum Kamil miał chyba z 50% głosów.
Sama nie głosuję bo wolę wydać pieniądze na smsa dla Fundacji TVN niż dla kogoś kto bierze udział w programie rozrywkowym.