Forum konie »

Kuce - wszystko o

ratatuj, fajowy kucor, troszkę mi mojego Gnoma przypomina 🙂
Wilczyk, do końca sama nie wiem, w papierach ma wszystko nn, jednak więcej ma wspólnego z kucem niż z dużym koniem, a czkolwiek pręga na zadzie, mocna budowa, mhm  😉 Wrzucę więcej zdjęć  😉

Pierwsze dwa ze wczorajszego treningu a ostatnie z wolnych skoków w korytarzu (zima 2012)
ratatuj - te małe kasztany nn coś w sobie mają 🙂 Też mamy kuckę, od handlarza ją odkupiliśmy. Na skokach jest niesamowita! Pełna energii, 148 w kłębie 🙂 Pierwszy sezon w skokach poszedł jej genialnie, ciekawe jak w tym roku będzie 🙂

Tylko szkoda tylko, że likwidujemy konie. Ją też będę zmuszona sprzedać.. 🙁
Ratatuj świetny jest  💘
ratatuj - piękny kocham kasztany, ja ogólnie mam swój ideał poniaka, malowany kasztanek ze skarpetkami tak z 140-146 w kłębie, będę takiego kiedys mieć 💘
Time widze że mamy podobne plany  😁
jak juz bede ta milionerka (całkiem niedługo :P ) to bede miala 4 konie:
- takiego super sportowego
- kucysia max. 70 cm. w kłebie, ktorego naucze sztuczek
- kuca ok. 145 kasztane, cztery skarpetki i malowany pysk, super skaczacego
- i jakiegos na emeryturke 🙂
ratatuj, jaka sport grzywa 😉.

Chwaliłam się, że mamy z Horsem za sobą pierwsze zawody 90 cm? Co prawda nie obyło się bez zrzutki i dwóch stop, ale parkur ukończyliśmy :-).
gratulacje 😀 potem bedzie tylko lepiej 🙂
subaru2009, no mam nadzieję... W sobotę kolejne zawody, będzie konkurs 80 - 90, w którym też spróbujemy swoich sił.
Szkoda tylko, że koń 150 km ode mnie i jedyny jego 'trening' obecnie to bieganie po podwórku, jutro musi go ojciec wziąć na lonżę xD. Więc zawody będą jechane w stylu 'na hardcora'.
Śliczne te wasze kucyki 😉
A my w weekend mieliśmy już chyba ostatnią sesję. Tak, w najbliższym czasie rozstajemy się z Volcano.  😕
To było piękne 6 miesięcy. Dużo mnie nauczył, za co jest tu bardzo wdzięczna.  🙁 :kwiatek:

I ostatnie wspólne 'wrotki'

h[img]http://ttps://lh6.googleusercontent.com/-ohfipmUQXmI/T5Rdu0ASEWI/AAAAAAAAF_8/_F4oo67WMeQ/s640/Volcano%2520%252C%2520Majorex%252C%2520Grafit%2520122.JPG[/img]
Sisisa gratulacje i powodzenia  🙂
Brunatna 🙁(((((( czemu?
Wilczyk - kasztanki są najpiękniejsze a malowane to cud miód  💘 💘 💘 💘
a kucyki zawsze mnie zachwycały, swym sercem do skoków, tym że są bardzo kumate i przeurocze.
Połączyć to w jednego konia tworzy mój ideał  😍

Time dokładnie  😍
Nie chce tam publicznie na ten temat nic mówić, bo ja go tylko dzierżawilam, ale kłopoty napływały ze wszystkich stron 🙁. A raczej juz go na zawodach nikt nie zobaczy ...
Brunatna szkoda  🙁 byliście fajną parą  🙁
Brunatna - wiem co to znaczy, sama niecały rok temu straciłam konia, przez zawiłość ludzi...
Tak, popieram z całym sercem- kucyki są niesamowite. Mój to kocha skakać, jak zobaczy przeszkodę to uszy do góry i nie może się doczekać kiedy odda skok  😉 W tym roku zaczynamy (mam nadzieję) sezon i to będą nasze debiuty.
ja co prawda jak małego zaczęłam jezdzić to bał się drągów jak ognia, wszystkie przeszkody wyłamywał, dziś lata 90cm bez żadnego zastanowienia się, nabrał pewnosci siebie i smiga przeróżnie postawione drągi (nawet przeskoczył kilka razy ogrodzenie, gdzie było zamknięte drągiem :hihi🙂

1. fota z pierwszej jazdy na nim
2. pierwsze UDANE i niewyłamane skoki
3. Mały w rekreacji zanim zaczęłam go jezdzić
4. Poniu obecnie
ratatuj, a jeszcze niedawno pisałaś mi, że nie będziesz skakać z kucorem 😉.

Time, mój też przeżył mega metamorfozę... W ogóle ludzie nie chcą mi wierzyć, że to konik polski w dodatku w średnim wieku.
Sisisa, mam zdolnego konia, szkoda tego nie wykorzystać, skoro on sam nie ma nic przeciwko. Do pewnych decyzji się dojrzewa.

Time, ten Twój kucyk jest po prostu prze genialny  💘 💘 💘
Time, ukradnę go, słowo daję! :kwiatek:
A skoro Wszyscy lubią malowane kasztanki to się ciepnę z moim 😉 A w czerwcu paluję pierwsze zawody, zobaczymy co to będzie.

Kayra - ale grzyweczka, ja małemu opierdzieliłam i trochę żałuję  😀iabeł:
dawaj fotki pod siodłem bo piękne to Twoje kasztaniaste 💘
Time, grzyweczka jest święta, nie każdy ma prawa ja tykać hhehe
Z jazd mam mało nie ma kto robić, ale liczne na foty z zawodów w czerwcu ;D

pięknie się prezentuje 🙂
Kayra, Twój jest kasztanem? Mi się wydawało, że on gniady srebrny. Ale coś mi się musiało porąbać chyba :P
emptyline, w paszporcie ma kasztan i tego się trzymam hehe 😀 Ale fakt, że ma grzywę i ogon siwe.
Time świetna zmiana gratulacje  😀
Kayra pięknota 🙂

ja też mam sukces  🥂 zaczynałam na kucu porażce. nic sie nie dalo zrobic, ani dzieci powozic ani nic, no kompletnie NIC. a dzis juz rozwija sie jakas wspolpraca 😀 powoli przełamujemy się do skoków, oprowadzanki juz nie sa problemem. pod dzieciakami juz samodzielnie jezdzacymi jeszcze nie chodzi, ale taki jest cel  🙂 naprawde jestem z niej strasznie dumna  😀
Tak swoją drogą, mój chłopak z kiedyś tam. Chyba jeszcze nie było tych zdjęć:

wilczyk, super!
PS: czekam na zdjęcia w nowym kantarku.
Emptyline beda, beda, jak tylko wyzdrowieje  😉

i widze, że Całus zmienił maść  😁
Taaak, dobra pancia spłukała kucyka po jeździe i ma  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się