Forum konie »

Kuce - wszystko o

Zaraz poszukam. Dzięki za podpowiedz z tymi odbarwieniami. Wklej jeszcze jakieś foto Twojego kucyka🙂
Nie ma sprawy, w razie jakichś wątpliwości zapraszam na PW, żeby tutaj zbyt dużego offtopu nie robić 😉
Jeszcze trochę Kulki z wybiegu:

i z sylwestrowej jazdy:

Kulka jest super! I w końcu zdjęcie kucyka z siodłem i z jeźdźcem naprawdę mi się podoba. Dziękuję Orzeszkowa🙂
Bardzo dziękuję  😡
Przekażę Kulce i jeźdźcowi 😉
Jakby co w mojej galerii powinno być jeszcze trochę wcześniejszych zdjęć mamy na Kulce 😉
ooo jak ja dawno nie byłam w kucykowni
Dropsik śliczny, a jak już straci zimowe futerko bo bedzie miodzio.

Mój pony łatek i ja  😍

polonez, jaki pluszowy  😍 Uwielbiam takie małe, puchate uszka.
Pierwsze zdjęcie przepiękne, takie pozytywne 🙂
to hucuł? Bo mamy u nas bardzo podobnego
dzięki  :kwiatek:

tak tak to hucułek 🙂
Polonez zakochałam się w Twoim kucyku. Piękne zdjęcia🙂
Hipka2, jaką Dropsik ma rozkoszną minę na pierwszym  😍
Widzę, że pracujecie 🙂
Poloneztwój hc strasznie przypomina mi tego http://picasaweb.google.com/Kielek29/Ferie10Nlp#5434783958294564610 http://picasaweb.google.com/Kielek29/Ferie10Nlp#5434784043640103762 http://picasaweb.google.com/Kielek29/Ferie10Nlp#5434784094267118818 http://picasaweb.google.com/Kielek29/PierwszeCiepONlp#5461866605439134898 naszego stadninowego łaciatka Nezira
Dropsik w czapie super  😁

Kastorkowa - nie wiem może trochę podobny, ale mój jest niepowtarzalny 💘   jedyny w swoim rodzaju  😍

oj przepraszam to zdjęcie już było  🤣

A mój kabanos wczoraj dostał takich turbowrotek, że ledwo go szło opanować. Chłopak z charakterem ...
Hm, czy ktoś tu na forum robił licencję ogierowi kuca? :< albo zna kogoś kto wyrabiał ?
my wyrabialiśmy kucom licencje
Orzeszkowa, Polonez dzięki :kwiatek: 
Pracujemy, pracujemy. Na wiosce już się pewnie ze mnie śmieją, że codziennie wyprowadzam kuca na spacer 😁 Codziennie ok 30 min i już tak nie dyszy po powrocie i nawet polubił te wyjścia bo podrodze zawsze sobie coś skubnie .
Na zdjęciu akurat mieliśmy podejście do chodzenia w zastępie, ale ciężko było maluchowi nadążyć za haflingerem.
Hipka2 A tam odrazu śmieją, poprostu jesteś TRENDY, i masz inne poglądy na świat 😁
Jedni psy, Ty kuca 😁

Edit: Literówka
Hipka2 my ja też uchodzę za dziwaka co z koniem na smyczy chodzi  🤔wirek: i odwieczne pytanie "a czemu nie wierzchem?", a jak padała odpowiedź że można z koniem zamiast na koniu to uśmiechy politowania tylko widziałam - cóż  😁

My tez się przypominamy z Kalą - Palą jako że nam aparat zdziałał. Padokowo tylko ale zawsze:

a pamiętacie Miętka i Słodka zwanego Gniadym? (zdjęcie z października z nowej stajni)

Kucole zaczęły popylać pod siodłem dobrze sobie radzą zwłaszcza Gniady 🏇 A wszystko dzięki forumowej Caruni  :kwiatek:
Postaramy sie o aktualne zdjęcia z "treningów" 😁
kasia-pala, jaka energiczna 😀
enklawa, super chłopaki, jak tak na nich patrzę, to coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że Kulce przydałoby się kucykowe towarzystwo 😉

Na razie muszę trochę popuchnąć, bo w końcu udało się ogarnąć kulkowe galopy 😅
Orzeszkowatak mimo ,że jak jeden wychodzi drugi nie robi z tego powodu problemów,mimo ,że Gniady uwielbia chodzić za Ślązakiem Koranem jak słonik za słonicą, mimo ,że wychodzą na padok z dużymi końmi to i tak zwykle na padoku bawią się  razem   nie zwracając uwagi na inne konie i zawsze łażą blisko siebie...

kasia-pala śliczny  :kwiatek: jakież ma zawieszenie na 3 zdjęciu  💘
enklawa piękne są! dupcie ma przepiękną  😜
Orzeszkowa jaki grubcio.

To ja może swoją także wstawię:

enklawa- cudowne kucory.... i ten duży łaciaty też 😍 Jestem bardzo ciekawa jak wyglądają z siodłami i jeźdźcami na plecach.
                A Drops zaczyna na mnie kłaść uszy w boksie wredota......... chyba już się poczuł naprawdę lepiej, albo go kozy w nocy wkurzają hehe.
enklawa, rewelacja, widać, że są bardzo zżyte i że niezłe z nich ziółka 😀
xXkarolkaXx, 😡 niestety masz rację, Kulka nam się trochę zapasła, chociaż na szczęście sam brzuch jej od siana wywaliło, nie otłuściła się cała 😉
Hipka2, a bo kucory już tak mają, że raz na jakiś czas sprawdzają, czy jednak nie da się zdominować tej dziwnej istoty na dwóch nogach 😁
Orzeszkowa - ile Kulka ma wzrostu? słodka jest  😁

mój łatek  😉

Orzeszkowa kochanego ciałka nigdy nie za wiele  😁 chociaż jest się do czego wymiziać .
polonez jaki piękny  😉
polonez, nie wiem dokładnie 😡 Od dawna noszę się z zamiarem zmierzenia jej, ale jakoś tak schodzi... Strzelam, że jakieś 115-120 cm.
Zazdraszczam, bo Łatek nie ma brzucha 😉
xXkarolkaXx prawda. I nie muszę szczotek odnosić, bo Kulka ma grzbiet jak taboret - nawet butelkę z odżywką można postawić  😁
dzięki  :kwiatek:

Orzeszkowa - a to malutka, coś jak moje szetlandy  😁

ps. nie ma brzucha bo tego pilnuje. Dostaje małe dawki owsa i ma dużo ruchu  😍
nie lubię jak koń jest za gruby, mam jedną taką grubaske i ubolewam strasznie bo nie da się jej odchudzić (ja nie potrafie  😵 )
polonez uroczy ten kucyk  💘
polonez Łatek piękny  😍 , jak wyzdrowieje to wracamy z moją hucką do roboty żeby latała dalej ale już bez podpierania się brzuchem o podłoże 😉 i też będzie taka bezbrzuchowa kiedyś w końcu
I mój kucyk z wczorajszej expressowej sesji 😀

za duże zdjęcia 🤦
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się