Forum konie »

Kuce - wszystko o

Odpowiem za Primochówne tak to Primek z Bródna 😀
Jest fajny , ale czasami  złośnik  😁 👀
Oj pamiętam... zdecydowanie dla doświadczonych jeźdźców. 🙂
Co??? Nawet początkujący na nim teraz jeżdżą czasem teraz  😀 🙄 👀
Tak? oO No proszę. W zeszłym roku potrafił strzelić baranka czy pójść sobie w swoją stronę.
i dlatego jest zniszczony tak że; skakał 110-120cm i nie zwalał drągów ani nic a teraz  z kawaletką sobie nie radzi:/
Tak niestety bywa... 🙁 U nas wprawdzie też jest rekreacja, ale przynajmniej raz w tygodniu na każdego konia wsiada ktoś, kto z nim pracuje...
u nas też tak było dopóki nie podzielili koni...
Podzielili? W jaki sposób..? oO
Z tego, co pamiętam, to tylko Czarodziejka jako tako chodziła pod względem pracy.
Tak że jedna instruktorka ma tyle koni a druga tyle i wogóle....:/
Ooo to są już dwie? Pamiętam tylko Martę i jakiegoś kolesia...  🤔
CzarownicaSa fajny tłuścioszek 🙂
Primochówna kucyś pewnie fajny ale szkoda takiego młodziaka już w rekreacji  🙁  (choć z tego co przeczytałam to nie od Ciebie zależy)

a to nasza zakochana para-siwek koleżanki i moja  mała
Co do Bródna to są już chyba z 3. Sylwia, p.Marta i p.Arietta... 😉
Ooooo Tyle instruktorów było!!! aKTÓALNIE SA DWIE MArta i taka arietta(żal arietty) 👿 🤦
dawno mnie nie było w kąciku 🙂 tyle ładnych kucorów się narobiło tutaj 🙂
moich dwóch podopiecznych znacie 🙂 ostatnio usiłowałam im zrobić jakieś zdjęcia zootechniczne, wyszło coś takiego 🙂

og. Graham kf (5 lat)

og. Mielno kf (6 lat) kontuzjowany grubas, który miejmy nadzieję już niedługo wróci do pracy, bo pomału zaczynamy rozruch, ale koń nie współpracuje zbytnio  🤣

jakość też nie powala, bo to zwykłą mydelniczką robione, a fotograf też nie najlepszy 🤣 w czerwcu postaramy się zrobić dużo lepsze zdjęcia wszystkim kucorom z naszej stajni 🙂
Zygzak, fajne stworki  😉
Chyba powinnam zrobić mojej kucynce jakieś zootechniczne, muszę się za to zabrać  😀
CzarownicaSa, siodło na łopatkach  😵, o owijkach nie wspominając i tak nawiasem nie jstes już na niego za duża?
Zygzak, mniam  😍 🍴, fajne chłopaki, cos więcej o nich prosze
Trochę Szuma...

ostatnia przeszkoda - metr 😉
Jestem z niego dumna!

[zdjęcia autorstwa forumowej 'Nikaaa']
Szumka94,  Jesteście świetni! 😍
Cudo...znalezione na allegro (chodiz o konia of course)

http://www.allegro.pl/item1050966863_ogier_hucul_licencja_stanowka.html

No i coś mnie w chill outowej postawie tego kolegi zaciekawiło...Nie wiem czemu nawet, ale mnie z aoko złapał 🙂

http://www.allegro.pl/item1040887276_hucul_ujezdzony_swietny_do_rajdow.html
Rexiu  :kwiatek:
mała mi coś więcej... Siwy od Mistella kf (po Eliksir kf) po Mandaryn kf (po Grosz kf) 🙂 foty wstawiałam, ale nie pamiętam czy tutaj 🙂

skakać już nie będziemy, bo szkoda nóżek po kontuzji poza tym koń nie bardzo chętny 😉 ma dobry ruch i idziemy w pingwiny jak już wyleziemy z kontuzji 🙂

Graham od Grafologia kf (po Apacz m) po Grafit kf (po Cegr ak) 🙂 po tatusiu wielkie serce i miłość do skoków 🙂 i w tę stronę będziemy bardziej iść 🙂

Szumka94 fajny hucek i jak lata!  🏇
zygzak śliczne są  :kwiatek:
Zygzak co za pięknoty  😜
Szczególnie Pan z pierwszego zdjęcia  😜
Dziękuję...  :kwiatek: :kwiatek:
a pomyśleć, że był kompletny nielot  👿  😎
Zygzak Ty jak zwykle piękności pokazujesz  😉 aż wstyd wstawiać swoje fiotki  😁
Zuza uwielbiam Twoje kucyki !

a to my z soboty .. takie tam  😉
Floresta,Szumka,Zduśka  :kwiatek: :kwiatek:
zduśka dzięki  :kwiatek: ale Twoje siwe też śliczne  🙂 jak ja bym chciała do lasu pojechać... u nas nie ma możliwości za bardzo...  🙁 a jeszcze jakieś zdjęcia, żeby ktoś zrobił to w ogóle  🙄
a to co w Lublinie lasów nie ma ???  😉
powiedz kiedy chcesz jechać .. to specjalnie przyjadę z aparatem  😀iabeł:
są lasy 😉 ale nie bardzo jak mam ze stajni do jakiegoś dojechać 😉 mamy jeden malutki lasek niedaleko, ale nam teraz strefę ekonomiczną wybudowali na drodze do niego i TIRy jeżdżą, a konie zawału dostają, bo rzadko w tereny niestety jest szansa jechać 😉
było tu gdzieś o montowaniu podogonia do przednich zaczepów?
Mam jedno siodełko z zaczepem z tyłu i kupuję normalne podogonie i zapinam ok.
Mam drugie siodełko bez zaczepu z tyłu i co dalej? kupic normalne podogonie , z przodu założyć ten pasek- a czym to połączyć?
Czy może jest jakieś specjalne podogonie do siodeł bez zaczepu z tyłu?

No i jaki rozmiar podogonia na hucuł? Cob?
Są takie specjalnie zaczepy do siodła, do których możesz dopiąć podogonie :P
a jak to wygląda- pokażcie
Proszę bardzo: klik
Są też same zaczepy, sprzedawane oddzielnie. Doświadczenie uczy, że zaczep lubi się wypiąć, dlatego ja wolę dopinać do kółeczek z przodu 😉

Edit: klik
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się