Forum konie »

Kuce - wszystko o

na pierwszym zdj to Wasyl. ma 13 lat. i 128 cm w kłębie
Zuza zapraszam serdecznie  😀
witam ! 🙂 widze, ze znalazlam 'swoj' kacik 🙂 co prawda- nie mam swojego kucyka, ale trenuje na jednym- Riba sie zwie 🙂 jest to 10-cio letni walaszek o wzroscie 136 🙂 rasa: kuc walijski sekcja B 🙂
zalaczam zdjecia 🙂 [pierwsze zdjecie- nasza pierwsza LLka z 27.03, drugie jeszcze z wakacji a trzecie z niedawna 🙂]
Ale śliczny rudzielec. 💘
Moja teraz świata poza trawą nie widzi. Jak ją prowadzę to co chwile znikam z pola widzenia bo mnie przyciąga do ziemi, żeby tylko trawy skubnąć. 😁
mirabelka bardzo dziekuje za mile slowa  :kwiatek:  co prawda- 'moj' Rudzielec tez nie widzi swiata poza trawa, ale na treningach nie probowal i nie probuje schylic lebka 🙂
enklawa suuper rozrabiaki.

Moja konia miala dzikie dziecinstwo bo pochodzi z New forest a jak wszyscy wiedza to konie tam wlasciwie dziko zyja choc teraz jest rozpieszczna 😡 ale zadnych cukierków i tak jest wysoko energetyczna 😀iabeł: nio i ciut przygrubawa 😡
ale ladna 🙂

perdolinska sliczna !
No to dopiszemy się do wątku  😀
Rekrut-5 letni hucułek,małe,wredne a jednocześnie urocze zwierzątko 😁

Glut!  😅 Pokaż jeszcze fotki ze skoków, bo ma chłopak talent 😉
floo, ładne umaszczenie, masz jakieś zdjęcia z pod siodła?
hej ;-)
A ja opiekuję się łącznie 10 kucami.. 🤣
Bardzo lubie kuce..mają swoje charakterki..temperamenty itd. 😀
a resztą wkleję kilka fot :

Lotka i Karina - Lotka to jakaś mieszanka z konikiem polskim..(niestety charakter nie  😀iabeł🙂 ,a Karina to szetland 😉

Kucyki atakują !  😎

Nila - roczna lub dwuletnia xD po kucyczce szetlandzkiej 😉

Lorenc - trzyletnie ogierzysko,nuedługo ujeżdżany..  😀

narazie tyle ;D
Proszę bardzo więcej Rekrucika 🤣

mmmm. cudo 🙂
floo - on jest fantastyczny, zdjęcia tez bardzo dobre ktoś ma talent :kwiatek:

Mam pytanie co sadzicie o "koniach przebierańcach"? Mieszkam od jakiegoś czasu w Anglii i są one szlenie popularne.
Osobiście nie brałam w nich udziału. Nie wyobrażam sobie perdolinskiej w kostiumie.
Jednak czesto są organizowane na cele dobroczynne, gównie na rzecz schroniska dla koni.
a u mnie w stajni doszły dwa kucory z holenderskimi papierami  😲

Jeden kuc walijski - malowany kasztan  😍

i bułano 😲 srokaty szetland 😉

Jak pogoda będzie to koniecznie chłopaków obfocę 🙂
wow ale szetlanda znalazłam
floo, cudowny!!!

Ja postanowiłam zadebiutować w tym wątku, jako że mam aktualnie pod opieką 8 kuców skoczków.

Tak więc przedstawiam po kolei i bardzo przepraszam za ilość  😡

Dik Dik
KLIK

Dancer

KLIK

Heartbreaker

Dekoracja - II miejsce w GP Baltic Cup 🙂

KLIK

Shadow
KLIK

Royal

KLIK

Ups

I jego ulubiony trick  😉

KLIK

Rosie
KLIK

Felix IV
Mamy go od niedawna, więc zdjęcia pod poprzednim jeźdźcem:
KLIK 1
[url=http://www.ridehesten.com/Heste-billeder/Salg/PopUp/?imageId=6070_abo_01_IMG_6386.JPGFBC9FA87-BA92-41A9-885F-191AE8728E2A&catalogId=14&catalogEntryId=4020&searchModeIsSplit=True&searchString=felix+iv]KLIK 2[/url]
Lotnaa, powiem tylko  😲  😍  😜 no w końcu jakieś skoczki! ale z tego co widze to nie trenujesz w polsce?
Lotnaa   💘  fantastyczne-wszystkie i te dzieciaczki  😍
mam nadzieję,na Twoje częstsze relacje w tym wątku
Lotnaa dzieciaki i kucyki wymiatają!!! więcej więcej!!!  😍 😍  😜
Dzięki 🙂
Emil z Heartbreaker'em są ubiegłorocznymi mistrzami Danii w kategorii III, Royal był dwukrotnie mistrzem Szwecji w kat. II, Feliks też ze Szwecji, wygrał wszystko co było do wygrania, mam nadzieję że teraz Clara będzie miała z niego pociechę.
Jeśli ktoś ma ochotę to wrzucam link do mojego albumu z Baltic Cup w Norwegii, te kuce są naprawdę niesamowite:
http://www.facebook.com/album.php?aid=173118&id=560544239&l=2b1d294434
BTW, szkoda że Polacy już nie biorą udziału w Baltic'u, kiedyś były zawody w Jaszkowie, teraz cisza  🤔

mała mi
, ja już jestem zdecydowanie za stara na kuce, jedynie ich luzakiem jestem.
Lotnaa , ale ja miałam na mysli to że ty trenujesz te dzieci z kucykami, a nie na nich jeździsz  🤣
nie no, wszyscy macie wspaniale kuce i kucyki ! 🙂
naprawde, kazde inne, a i tak cudowne  😍
[quote author=mała mi link=topic=200.msg576745#msg576745 date=1273065671]
Lotnaa , ale ja miałam na mysli to że ty trenujesz te dzieci z kucykami, a nie na nich jeździsz  🤣
[/quote]

🤣 dobry żart. Ja tylko szarym żuczkiem jestem. Ich trener w tamtym roku miał dwóch jeźdźców, którzy wygrali w team'ie złoto na ME, i indywidualnie srebro.
Dzięki 🙂
Emil z Heartbreaker'em są ubiegłorocznymi mistrzami Danii w kategorii III, Royal był dwukrotnie mistrzem Szwecji w kat. II, Feliks też ze Szwecji, wygrał wszystko co było do wygrania, mam nadzieję że teraz Clara będzie miała z niego pociechę.
Jeśli ktoś ma ochotę to wrzucam link do mojego albumu z Baltic Cup w Norwegii, te kuce są naprawdę niesamowite:
http://www.facebook.com/album.php?aid=173118&id=560544239&l=2b1d294434
BTW, szkoda że Polacy już nie biorą udziału w Baltic'u, kiedyś były zawody w Jaszkowie, teraz cisza  🤔

mała mi
, ja już jestem zdecydowanie za stara na kuce, jedynie ich luzakiem jestem.

A czy na Baltic Cup potrzebne są jakieś zagrania, czy jest stronka do tej imprezy?
http://swiatkoni.pl/gallery-photo/82375.html
http://swiatkoni.pl/gallery-photo/82193.html - tu moje dziecko na Pucharze w Jaszkowie
Sprzedałam kuca - Figaro. facet jest aż 200 km od nas.
lukaska, nie wiem jak jest z Baltic'iem, wiem że "moje" dzieciaki dostały zaproszenie z jednym kucem (każdy) i miały dziką kartę, żeby zabrać drugiego.
Tu jest strona, ale tylko po duńsku/szwedzku, nie mogę znaleźć angielskiej wersji http://www.baltic-cup.dk/
Może nasz PZJ orientuje się w temacie? Najlepiej zadzwonić do pana Chłapowskiego, skoro była tam jedna edycja, to może wie coś więcej.

Wow, właśnie przeczytałam, że w Jaszkowie odbędą się mistrzostwa Europy w 2011 w trzech dyscyplinach 🙂
Szkoda, że kategoria III i II nie może brać udziału w ME, Emil miałby duże szanse żeby być w ekipie  🤔
Lotnaa , w jaszkowie-super!, może z powrtotem zacznę jeździć kuce..  🏇 tękno mi, a teraz jeszcze wróciłam z zawodów i były dziewczyny z ostrogi  🍴 😜
lukaska , super! które miejsce??
Floresta, w jakim celu napisałaś to? 🙄
Lotnaa Śliczny  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się