Forum konie »

Kuce - wszystko o

Karmelek1700 co ty masz za kuca??Bo chyba przeoczylam na voltopirach twojego koniowatego...alebo rzadko sie udzielasz..
Zygzak sto lat  😅

A siwe kuce to jest to 🙂 🤣 😀 🤣 😀 🤣 😀 😀

Troche kucki walijskiej:Kokietki 🙂

Alicja_8 Pasja -> mieszanka kuca felińskiego z małopolakiem  😎 😎 11 lat już ma w tym roku. [kończy 22 lutego]

Cóż pokazywałam ją trochę w niektórych wątkach  😎
Alicja_8, długo nie mogłam się przekonać, że mój kuc jest siwy, niestety! :P Ale teraz nie jest źle :] Chociaż czyszczenie żółtaczka bywa koszmarem.
A Twoja boska kocham nad życie walijczyki! Moja to poł walijczyk :>
dzięki dziewczyny za życzonka 🙂 przekażę jak tylko się u niego pojawię 🙂

Alicja_8 ajć! kocham walijczyki!  💘 prawie jak feliny  😁
Witajcie kucowiczki!
Ja pierwszy raz w tym wątku i wogóle początkująca na jakimkolwiek forum...
Też mam kilka kucorków, głównie w typie szetlanda, jednego felina i walijczyka w hotelu ( na sprzedaż z resztą).
Oto kilka ich zdjęć.Na poczatek Bagnet - ojciec rodu  🙂
bardzo ladny Bagnet 🙂
witamy na forum!
I dalej reszta ferajny.
Na ostatnim zdjęciu nasz gość hotelowy
ewidorek gosc hotelowy świetny...moze cos wiecej o walijczyku??mam do nich szczególny sentyment...
Ten gość nazywa się wg paszportu Three-B-Tweet ale właściciele mówią na niego Apacz.... mały dzikus, z charakterkiem, rusza się super, całkiem poprawnie skacze tylko dobrej ręki mu potrzeba.  🏇
Zajeżdżony w wieku ok.2 lat przez 13 letniego właściciela, więc wymaga pracy podstawowej, ale myśle, że przemyślany trening zrobiłby z niego godnego rumaka 🤣
ewidorek fajne te Twoje kucyki, tylko szkoda, że Apacz tak wcześnie zajeżdżony  🤬

no to może i my się przypomnimy  😉 , kucyk już w nowym domku  😅
przed stajnią

i na spacerku z ciotką  💃
zduska, czy ja na 1 focie widze nogi?  😜 🤣
nawet nogi z kolanami! 😀
zduska, czy ja na 1 focie widze nogi?  😜 🤣
nawet nogi z kolanami! 😀

ha ha ! dokładnie  😁 to nogi ciotki .. nie wiem jak Ona to zrobiła  👍
Zygzak sto lat  😅 spóźnione życzenia ale szczere  :kwiatek:
mój kucyk 01.03 skończył 9 lat! a niedawno był jeszcze takim szczypiorem  😂
zduska błagam pokaz mi tego rudego psa z pierwszej fotki...bo jak nic...moja siorka ma identyko... 😀 😵
Morfeusz moje skarbyyyy 😍
U nas zima nie odpuszcza, więc wrzucę trochę kucykowych zabaw na śniegu 😀

Kulka w nowej dereczce:

a tutaj ścigająca się z Saharą, jak widać daje radę  😎

[quote author=zduska link=topic=200.msg510465#msg510465 date=1267821368]
ewidorek fajne te Twoje kucyki, tylko szkoda, że Apacz tak wcześnie zajeżdżony  🤬

to prawda, 2 lata to wcześnie, ale nie chcieli słuchać, 🤬 sami zdecydowali, wtedy jeszcze konik mieszkał u nich i nie mogli się doczekać. Plusy tylko takie, że chłopak nieduży i nie ciężki, ale jednak...
Ostatnio jakieś zainteresowanie ruszyło więc chyba Apacz niedługo nas opuści...
Dopiero się uczę tych wszystkich zawiłości cytowania i odp i chyba coś pokiełbasiłam bo odpowiedz wyszła jak cytat.
Sorki, poprawię się  🙇
nieaktualne
[quote author=Alicja_8 link=topic=200.msg510754#msg510754 date=1267869497]
zduska błagam pokaz mi tego rudego psa z pierwszej fotki...bo jak nic...moja siorka ma identyko... 😀 😵
[/quote]

no niestety nie mam innego zdjęcia  😉 no ale psiurek jest niesamowity .
Orzeszkowa fajne kucorki  🏇
zduska dzięki 😀 Tylko to jeden kucorek - Kulka, druga konia to kobyłka małopolska 😉
zduska dzięki 😀 Tylko to jeden kucorek - Kulka, druga konia to kobyłka małopolska 😉

haha no co Ty  😀 ? bo... takie małe fotki wstawiłaś .. i wydało się, że jestem ślepa  😁
😂 Bo tą są miniaturki! Kliknij, to otworzą się w dużym rozmiarze w nowym oknie 😉
😂 Bo tą są miniaturki! Kliknij, to otworzą się w dużym rozmiarze w nowym oknie 😉

... czy już mówiłam, że jestem blondynką  😂
widzę ! ha ha
Witamy w klubie mentalnych blondynek, możesz usiąść koło mnie 😉
Alicja_8 śliczna Kokietka,uwielbiam siwki w "tej fazie"
ewidorek walijczyk śliczny ale mnie urzekły dwa a'la szetlandy pod siodłem  😜
zduska ale był smukły,teraz kawał konia
Orzeszkowa Kulka świetna,po jakich rodzicach? A dereczka cudowna  😍

moje i nie moje kucory

mój ukochany,wyrośnięty,jednak paszportowo- kuc

moje a właściwie mojej córki  😉 zarośnięte 95cm

felinka kochająca błotko,koleżanki

i nowy w naszej stajence kucyk innej koleżanki

zuza  😍 zwłaszcza 95 cm pluszu  😜
A wyrośnięty kucyk ile ma w kłębie? Strzelałabym, że 140 cm minimum 😉
Kulka to NN z obydwu stron - sąsiad kupił od sąsiada, a tamten na targu w Starym Sączu bodajże...
Za to jak na kucyka jest wyjątkową estetką i czyściochem - o ile Sahara po jeździe tarza się w błocie/śniegu/czym popadnie razem z uszami, o tyle Kulka stara się nie upaprać, więc kładzie się na sianie, na śniegu ubitym wcześniej przez tarzającą się Saharę, a jak podłoże jest wybitnie paskudne, to tylko przyklęka na przednich nogach, polchyla jeden bok, potem drugi bok, po czym stwierdza, że tarzanie zaliczone i idzie jeść  🤔wirek:
orzeszkowa   😜
Zuza chyba wszystkie felinki lubią błocko  😂 Maxik uwielbia  😁
ps.bardzo mi się podoba puchaty 95 cm kucyczek  😅
jutro przyjeżdżają do mnie dwa szetlandy wałaszki więc dołącze do wątku i dodam zdjęcia jak tylko sie jakieś zrobią... 😀
Orzeszkowa,zduska dzięki
Orzeszkowa-wyrośnięty-Nałóg w wieku 3 lat miał 147cm,teraz ma 11 lat i myślę,że w okol. 150cm
Zduska dokładnie.Nikt nigdy nie jest tak ubłocony ja Fermatka.Ona zawsze w największym błocie musi się wytarzać
enklawa czekamy na zdjęcie.I szkoda,że wałaszki bo zastanawiam się nad jakimś kandydatem dla Melki  😉 a Ty
(chyba) z naszych okolic.I miałybyśmy źrebaczka  😀

A tu jeszcze Melunia z moją córką
Enklawa witamy w kucykowym klubie :emota200609316:
Zuza to faktycznie chłopak wyrósł  😲
Ja zastanawiam się na Waronem od Baśki Guniewicz dla mojej Kulki, uwielbiam kucory po nim  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się