A więc moja kochana Mamcia - wynalazła na swojej półeczce kilka kremów. ha i bądź tu mądrym czy przypadkiem nie są przeterminowane? wskazówka: Firma Avon - gdzie mam wrażenie że data na zgrzewie jest datą produkcji i od niej liczy się czas ok. 3 lat ( średnio). Czy mam rację? Dwa na jednym kremie pisze coś takiego: S7485 Z2604008 🤔
A na drugim Z220405 -> przypadkiem to nie jest data produkcji i liczy się 3 lata?
Nie za bardzo wiem gdzie umieścić to pytanie, czy założyć taki watek. Jakie są ćwiczenia z ziemi na mięśnie itp do jazdy konnej? Pytam ponieważ na wf mamy możliwość prowadzenia zajęć o tym jaki sport uprawiamy wraz, a raczej głównie z ćwiczeniami oczywiście. Znacie jakieś?
Nie za bardzo wiem gdzie umieścić to pytanie, czy założyć taki watek. Jakie są ćwiczenia z ziemi na mięśnie itp do jazdy konnej? Pytam ponieważ na wf mamy możliwość prowadzenia zajęć o tym jaki sport uprawiamy wraz, a raczej głównie z ćwiczeniami oczywiście. Znacie jakieś?
helcia, ja bym podeszła do tego tak: co jest ważne w jeździe konnej? Np. prosta sylwetka - czyli mięśnie brzucha i pleców - czyli ćwiczenia na te partie . Co poza tym? np. równowaga, koordynacja, elastyczność, szukaj ćwiczeń wyrabiających te sprawy (myśle że tu pomocna będzie joga). Jak już ustalisz na jakie mięśnie ćwiczeń szukasz, na you tube znajdziesz mnóstwo fajnych instruktażów 😉
widział ktoś może plakat/artykuł etc. o Międzynarodowych halowych zawodach w Poznaniu? Potrzebne mi jest kiedy będą,gdzie,za ile i jak z biletami😉) z góry dzięki :kwiatek:
pestka, bo nie ma czegoś takiego jak rajtuzy 😉 to określenie gwarowe. Rajstopy mają swoje oznaczenia grubości (skrót DEN). Liczba poprzedzająca ten skrót oznacza grubość włókna. Im mniejsza liczba, tym cieńsze rajstopy.
Nie wiem i ciężko mi się szuka bo net ślimaczy. Ale gdzieś mi się rzuciło w oczy, że jest np. 140 DEN. W przypadku gdy te cieniutkie mają 8, klasyczne damskie ok 15 a grubsze pod spódnicę ok. 50 to te 140 wydają się być bardzo grube.
czy ktos wie moze jak nazywa sie aktor grajacy "glowna role" w teledysku Green Day "Jesus of Suburbia" (blagam, tylko nie piszcie ze Jezus 😁 )? Bo jest kilka takich "klatek" na ktorych wyglada bardzo znajomo, jakbym go widziala juz w jakims filmie, tylko nie moge pokojarzyc 🙄