budyń może nie sprecyzowałam, znam angielski, jednak chciałabym popisać, o czymkolwiek, byle w języku angielskim. Te co znalazłam, w miarę "normalne" nie do końca spełniały moje wyobrażenia, a jestem pewna, że są takie strony tylko coś nie mogę do nich dotrzeć 🤣
Achaja a jeśli istnienie wyjątku oznacza, że reguła jest po prostu głupia i nie powinna istnieć? 😁 Ciekawe pytanie TheWunia zadała 😉
edit: Czy na facebooku da się pogrupować grupy? Chodzi mi o to, że należę do różnych grup na uczelni, jeździeckich, górskich itp.. Mogę je jakoś pogrupować, żeby wyświetlały się osobno a nie mieszały ze sobą? (np tylko grupy końskie?) Chodzi mi o ręczne posortowanie grup 😉
TheWunia, dla mnie nie - jest reguła, że "ów" pisze się przez "ó", a czym są skuwka, wsuwka i zasuwka? Wyjątkami od reguły 😀 Wygląda na to, że reguła to coś, co występuje najczęściej, ale nie zawsze - stąd wyjątki 😜
Pytanie z innej beczki: szukam internetowej perfumerii, w której znajdę oryginały w cenach bardziej przystępnych niż Douglas czy Sephora, a w ciemno boję się zamawiać.
Mam dwa pytania - jakiego ubezpieczyciela polecacie, jeśli o auto chodzi? Aviva podniosła mi składkę na 1580zł po ostatniej stłuczce, sporo kurde. - jaki darmowy program do ściągania poczty polecacie? Thunderbird mnie niemiłosiernie wkurza, chętnie bym go na coś wymieniła.
Dzionka ja korzystam z usług brokera i za każdym razem najkorzystniej wychodzi mi PZU. Ludzie korzystają z różnych wynalazków: HDI, Gothaer - może tam Ci taniej wyliczą? A te reklamujące swoją taniość: Liberty Direct, Link4?
Czy jest jakiś materiał (szczególnie chodzi o skarpetki), z którego szybko i wygodnie czyści się siano? Poliestrowych nie widziałam, ale może jednak? 🙂
Niestety nie znalazłam jeszcze takiego-a pracuje w tym 😁 Dobrym rozwiązaniem są skarpety z microfibry, ale pora roku je niestety wyklucza. Wszelkiego rodzaju ciepłe pukle, froty, bawełniaki są tragiczne do doczyszczenia z siana :/. Najlepszym rozwiązaniem są długie buty do których siano nie będzie zaglądać 🙂
Dzionka, dodam coś od siebie, jako że pracuję w ubezpieczeniach komunikacyjnych: nie warto patrzeć jedynie na to, ile wyniesie Cię składka. Warto się doczytać, co dostajesz w zamian. Co do OC, to cena powinna być porównywalna wszędzie, bo to produkt podstawowy, na którym ubezpieczalnie nie zarabiają. AC to co innego - wiele rzeczy jest istotnych - czy i jakie masz zniżki, czego oczekujesz od ubezpieczyciela - czy pomocy np. na drodze w przypadku awarii, czy korzystnych rozwiązań przy likwidacji szkody.
Dzionka Proama nie polecam,niby tanio,ale przyjdzie co do czego to same problemy.To niezaksięgowane wpłaty,to coś źle wypisane.Mieliśmy z nią same nieprzyjemności.
Dzionka w przypadku AC patrz przede wszystkim na zakres ubezpieczenia w OWU tj. czy masz zniesioną amortyzację a jeśli nie to na jakim poziomie jest w przypadku wieku Twojego pojazdu, następnie czy masz udział własny (przyczynienie w szkodzie) jeśli masz i nie możesz znieść to na jakim jest poziomie (może być kwotowy lub %), jakie masz możliwości likwidacji szkody (serwis, kosztorys), czy dają samochód zastępczy na czas naprawy (w Avivie był na czas naprawy ale nie dłużej niż14 dni w serwisie współpracującym z nimi co powodowało że serwis w tym czasie musiał go naprawić 😉 co prawda nie wiem czy teraz też tak jest bo jestem na macierzyńskim 😉 więc mogło sie sporo zmienić w dobrowolnych przez ten czas).
A co do OC to jest to ubezpieczenie wszędzie z takim samym zakresem bo reguluje ustawa (obowiązkowe ubezpieczenie) więc zawsze bierze się najtańsze 😉
Balbina, dzięki za wszystkie info! w Avivie właśnie mam fajne warunki, dlatego wolałabym nie zmieniać, no ale przysolili z tym 1500 z hakiem. Obniżyli mi na 1200, więc do przełknięcia i chyba nie będę kombinować 🙂
iga07, właśnie znajomy też się skarżył na Proamę, dlatego chyba sobie daruję eksperymenty dla paru zł do przodu 😉
Dzionka to super i z tego co widzę po składce dostałaś maksimum (zniżek) jakie mogłaś dostać 😉
PS. przy kontynuacjach warto sobie przeliczyć na stronie naszego ubezpieczyciela nową kwotacje (jakby się było nlwym klientem) bo czasami 'nowy biznes' potrafi mile zaskoczyć 😉 nie zawsze ale zdarza się 😉
Dzionka my również zrezygnowaliśmy.Mamy o tyle fajnie że znajoma pracuje w biurze ubezpieczeniowym i zawsze znajdzie dla nas coś fajnego.Więc ogólnie płacimy grosze.