Proszę, może ktos wie: chcę kupić wóz konny. Taki drabiniasty. Sa na kolach z oponami i na drewnianych (?). Czy te na drewnianych nadają sie do normalnej jazdy po drodze? Wjada na łąkę po siano? Uprzedzam, że nie ma Podbipiety do podnoszenia wozu i nakładania koła czy wywlekania wozu jak sie "zarżnie"😉). Jest mi potrzebny normalny "pracujacy" wóz - nie cudeńko do przewiezienia się. A te koła stanowią dla mnie zagadke 🙂.
Czy jest jakiś sposób na poczernienie butów(chyba skórzanych)? Są białe, muszą być czarne 😵 Czy zwykłe pastowanie czarną pastą coś da? Czy nie da się ich bez zniszczenia poczernić?
Pasta będzie się ścierać i w efekcie będziesz mieć szare (paskudnie szare) buty. Szczerze mówiąc to wątpię, żeby dało się coś takiego zrobić tak, żeby efekt końcowy miał sens.
Edit.
Nie wiedziałam o tych farbach. Może jednak miałoby to sens 😉
CzarownicaSa, dopadnij zwykłą wilbrę czy tam renoskór - za kilka zł. I - tu nie jestem pewna - czy benzyna ekstrakcyjna czy aceton dobrze odtłuści wcześniej. Buty spokojnie da się malować.
Jutro idę na warsztaty wokalne, na które mieliśmy wybrać jedną piosenkę o miłości, którą chcemy "szlifować", ma to być piosenka, której wcześniej nie ćwiczyliśmy. Dopiero teraz mogłam nad tym przysiąść i nie mam pojęcia. Może macie jakieś ulubione jakie polecacie? Lubię utwory proste, "niewydziwione", ale nie banalne.
Ostatnio z muzyką mi fajnie pomogliście, więc przyleciałam do Was znowu 🙂
Atea, za daaaawnych czasów, jak jeszcze uczęszczałam do chóru, rozśpiewywałam się piosenkami "Za wszystkie noce" Anny Jantar, a potem - "Miałeś byc" Brodki. Nie pytaj, czemu, ale po nich jakoś tak łatwiej mi się śpiewało 😉
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 12 lutego 2014 11:00
Cały czas na maila na gmailu przychodzi mi spam z Tesco. W życiu w tym sklepie nie kupowałam, jest jakiś magiczny sposób na wstrzymanie ich korespondencji?
Zadzwonić (można napisać mail ale na telefon lepiej reagują) i kazać usunąć swój mail z ich bazy. Tak naprawdę stanowczo kazać, jest to dana osobowa i jeśli nie wyraziłaś zgody to nie mają prawa mieć jej w bazie ani tym bardziej wysyłać Ci czegokolwiek. Ewentualnie poszukaj czy gdzieś w tych reklamówkach nie ma odpowiedniej opcji, żeby nie wysyłali, to łatwiejsze.
Jeżeli lekarz przepisał mi lek, który jest wycofany z rynku, ale wróci na rynek za jakiś czas to mogę coś zrobić z tą receptą czy będę musiała błagać lekarza ponownie, jak już zaczną produkować?