Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Jak ustawic re-volte na strone startowa  😎 ?
W menu chyba kazdej przegladarki internetowej masz "narzedzia" -  dalej wchodzisz w "opcje" i w pierwszej, 'glowniej' zakladce tych opcji mozesz wypisac wybrana strone startowa. Mam nadzieje, ze nic nie pokrecilam  i takie tlumaczenie wystarczy 🤔wirek: 😉
czemu ciagle czegoś zapominam zabrać/zrobić/powiedzieć?  🤔wirek:
dzisiaj zapomniałam odkurzyć w domu, i  że nie odrobiłam wszystkich lekcji?  😲
często zapominam co miałam napisać m.in tutaj na forum...  🤔wirek:
my_karen  :kwiatek:

martynkakoniki,moze byc to spowodowane slaba koncetracja,stresem.
Wiem,ze stres i "milion spraw na glowie",bywaja nieuniknione,ale trzeba sie starac  😉
To ja mam pytanie- dlaczego jedni ludzie mają wklęsłe pępki a inni wypukłe? To zależy od tego jak lekarz utnie pępowinę czy co? A jeśli sama odpada gdy kobieta rodzi bez pomocy? HELP  🤔wirek: 🙇
Przecież pępowiny się nie ucina tuż tuż przy brzuchu, tylko zostawia się kilka centymetrów i ona po paru/parunastu dniach samo odpada  😲
dominika, stres raczej odpada
generalnie to często nie mogę sie skoncentrować na jednej rzeczy, jak coś komuć opowiadam to w połowie się zacinam i nie pamiętam co mialam powiedzieć (po jakimś czasie mi się przypomina)
jak czytam książkę to nie pamiętam co się działo itd. (często mam tak z lekturami przeczytam-a nie wiem o co chodziło  🤔wirek: )
martynka, ja bym poszla do lekarza
a zawsze tak mialas?
a niezaleznie od wszystkiego - cwiczenia na koncentracje, magnez+B6, wietrzyc czesto mieszkanie

Dzionka - od sposobu podwiazania pepowiny zalezy bardziej uklad tych kresekw srodku pepka
natomiast generalnie powinien byc wklesly, wypukly to najprawdopodobniej pozostalosc po przepuklinie pepkowej
ushia dzięki  🙂
Czy w polsacie puszczaja jeszcze reklame ikei?
Jest za.....ta, a dawno jej juz nie widziałam
wiorek ta tylko kolanami świecisz?  😀 dawno jej nie widziałam...

Oczywiscie ze ta 😀

co prawda moge ja ogladac na youtube, ale jak dla mnie to nie to samo co w telewizji
dlaczego flaki z olejem są nudne?
czemu nie ma żadnej kobiety która uczestniczy w Skokach Narciarskich?
z tego samego powodu, dla ktorego sa meskie i zenskei druzyny pilkarskie - skoki kobiet sa traktowane jako osobna dyscyplina
ale skacza - malo ich, ale sa 😉
ushia :kwiatek:
Dlaczego mimo porzadnego odzywiania sie i brania witamin rozdwajaja mi sie na maksa paznokcie? Po prostu jak tylko troszke podrosna, od razu schodzi gorna warstwa... a mialam w koncu takie ladne...  marze
to moze byc kwestia hormonow
Urody, albo choroby. Na przykład łuszczycy. Może się to brać też z suchych rąk. Jak u mnie będzie zmiana na prawdę zauważalna, to wstawię foty...
mam pewien problem z mp3, nie moge ani wykasować z niej muzyki, ani wrzucić wyskakuje komunikat:
' Usuń ochronę przed zapisem albo użyj innego dysku '  🤔wirek: 🤔wirek:
moze zresetuj?
Gdyby siostry bliźniaczki poślubiły braci bliźniaków to ich dzieci byłyby takie same?
du...  🤔wirek: 🤔wirek:
nie działa  🤔
Strzyga w sumie to suchych rak nie mam, bo mi sie rece poca, jak caly dzien w rekawiczkach skorzanych jezdze... to rozdwajanie sie pojawilo sie jakos przed dwoma tygodniami, to tamtego czasu bylo wszystko ok. Czy to moze tez byc spowodowane stresem?
niby moze, choc po opisie "caly dzien w skorzanych rekawiczkach" to celowalabym np w grzybice
Gdyby siostry bliźniaczki poślubiły braci bliźniaków to ich dzieci byłyby takie same?

A no właśnie?A gdyby te dzieci miały dzieci?(że kuzyn z kuzynka)
Idąc waszym tropem, musiałbym wyglądać identycznie jak moje rodzeństwo, bo przecież jesteśmy z jednej matki i jednego ojca!
Oczywiście, że nie!
Crossing-over, losowe rozchodzenie się chromosomów i losowy "wybór" gamet.
I bez znaczenia czy bliźniaki jedno- czy dwujajowe.

Moje pytanie:
Czytałam w szkolnym podręczniku prawdopodobnie do gimnazjum (Do Itaki!), ale nie wiem, w której klasie tekst o końcu świata. Nie wiem czyj. Mówi o tym, że końce świata dzieją się cały czas i każdy ma własne końce świata np. śmierć bliskiej osoby.
Nie mogę wygooglować nic związanego. Kojarzy ktoś?
"innego końca świata nie będzie"? Czesław Miłosz "Piosenka o końcu świata"? to mi się skojarzyło
Bardzo się kojarzy, ale właśnie nie 🙂. To była proza, może fragment książki. Trudno określić, więc mówię "tekst".
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się