busch napisał: Moona- dzięki 🙂
Ostatnio gdzieś czytałam, że w ogóle te słynne zakwasy to nie odkładanie się kwasu mlekowego, tylko mikrouszkodzenia mięśnia. Podobno kwas mlekowy rozkłada się zawsze ok. godzinę po wytworzeniu. Czy to prawda?
Gillian- a czy mogę poprosić jakieś konkretne strony internetowe, gdzie to by było tak ładnie wytłumaczone? Bo to by był niezły temat na referat z biologii
Tania, nie wiem jak inne części ciała, ale ja zdjęcie panoramiczne zębów skanowałam sobie zwykłym skanerem HP i wyszło zupełnie przyzwoicie. Choć chyba trochę poginęły rzeczy prawie carne i szczegóły w bielach nie są aż tak widoczne.
busch napisał: Gillian- a czy mogę poprosić jakieś konkretne strony internetowe, gdzie to by było tak ładnie wytłumaczone? Bo to by był niezły temat na referat z biologii
ja mam to w notatkach z fizjologii - w internecie musiałabyś pogrzebac, może coś się znajdzie 😉 jak będę miała chwilę to poszukam jakiś konkretów.
Pytanie mam ---> jaka jest minimalna długośc naturalnych paznokci pod żelowe tipsy? ale takie absolutne minimum?
ja tez mam pytanie transportowe
kogo polecacie jakiego przewoznika ktory by przetransportowal duza sofe 3 os i 2 fotele robiliscie taki myk kiedys kto najtanszy i najlepsszy
Jak to jest z kolorem oczu u Syberianow Husky (i chyba niektorych kotow i psow innych ras?)? juz precyzuje o co dokladnie chodzi
Jesli u czlowieka ma miejsce mutacja somatyczna to moze on miec rozne kolory oczu, nie jest to dziedziczne i jest wynikiem tylko i wylacznie mutacji genowej
wiec psy, ktore maja rozne kolory oczu tez maja zmutowany gen odpowiadajacy za barwe oczu? bo zwlaszcza u Syberianow jest to dosc czesta cecha, a mutacje raczej tak czesto nie wystepuja
mam nadzieje, ze ktos bedzie umial odpowiedziec na to pytanie, bo nauczycielka w skzole nie potrafila...😉
1. Jak to jest z mailami/łańcuszkami typu: jestem ojcem chorego dziecka, onet.pl zgodził się mi pomóc, ale jedyny sposób w jaki to może uczynić, to zapłacenie 30gr, jeśli wyślesz ten list zostanie przesłany do siedmiu osób.
Czy to ma cokolwiek wspólnego z prawdą? Niby jak takie coś miałoby działać przy normalnej opcji "przekaż"
2. Skąd się wzięło określenie "voltopiry"? Kto to zapoczątkował i w jakich okolicznościach?
Moona:
1. to zupełna bujda na resorach, taka sama jak łańcuszki szczęscia typu "jeśli do jutra tego nie wyślesz do 666 osób, to ci mleko skisnie w lodówce"
1.być moze ktoś na tych łańcuszkach zarabia, ale raczej nie ma to nic wspólnego z pomaganiem chorym dzieciom. każdy łańcuszek działa tak, że wszyscy adresaci dzięki niemu znajdą się na liście mailingowej rozsyłaczy spamów. bo zauważ że jak robisz prześlij dalej to w oknie wiadomości moesz zobaczyć wszystkie adresy mailowe poprzednich adresatów...
2. voltopiry wymyśliła quantanamera jako propozycję nazwy nowego forum 🙂
deborah napisał: 2. voltopiry wymyśliła quantanamera jako propozycję nazwy nowego forum 🙂
Nie nie, to pojawiło się dużo wcześniej, już na poprzednim forum można się było często na to natknąć.
Tylko nie wiem kto to zaczął
ujawniało się w szczególnie w okresach nalotów szczypiorków typu 'kofam konisie' które były zjadane na śniadanie bez znieczulenia i pojawiania sie wielu banalnych pytan, z ktorych voltowicze wyciągali drugie dno i wątki zupełnie zbaczały z tematu =]
Gillian - chyba nie ma znaczenia! zawsze i tak przyklejają tipsa z taką 2-3 mm zakładką więc powinno siąść, a później całośc zalewają żelem. Z czasem pazurek odrasta i tipsa juz nie ma w ogole tylko zel leja na Twoje wlasne😉
Może mi ktoś pomóc ?
Jeśli bym własnoręcznie robiłą świeczkę, bo przypuśćmy wiem jak
to z czego zrobić knot ? Słyszałam że ze sznurówki cienkiej, ale w czym ją zamoczyć ?
Z góry dziękuję