katija, powiedzmy, że zaczepki są dla zabawy. Tak jak kiedyś puszczało się sygnały (szczurki, cynki, jak zwał tak zwał) na telefonach komórkowych, taki znak "myślę o Tobie" itp.
cavaletti, weź garść tabletek, np. ketanol, one sa o ile dobrze wiem na receptę, dodaj jeszcze jakąś mieszankę, popij alkoholem, i jesteś ded 😉 Albo poprostu stracisz wzrok, i uczkodzisz sobie narządy, ale nie polecam samobójstwa 😉
to, że lek jest na receptę nie znaczy, że się od niego umiera. :p zresztą, od leków to raczej bolesna i powolna śmierć, bo powoduje niewydolności narządów, już szybciej jakiś sznur i te sprawy. 🤔wirek:
jak i przy pomocy czego stworzyć własny podpis? tzn podpisać się na kartce, zeskanować? wiem, głupie pytanie.
a co zrobic z paznokciem,który uległ zgnieceniu i pęknięciu? niefortunnie miałam drobny wypadek w domu 😉 można jakoś zabezpieczyc paznokiec,aby przy pracach różnych nie oderwał się? nigdy nie nakładam żelu na paznokcie,ale tak sobie myślę, gdyby nałożyc tylko na ten jeden paznokiec to może nie musiałabym nosic plastra.
dlaczego w basenie, jak z zdejmę z oczu okularki to lepiej słyszę? Kobiety tak mają. Jak im zasłonić oczy, to pogarsza im się słuch. Po usłyszeniu frazy "kupię ci..." słuch im się wyostrza. A po zalepieniu ust taśmą, potrafią zrobić awanturę oczami. Wiele jest takich specyficznych spraw w dziedzinie kobiecej percepcji i ekspresji.
Czy gdzieś w Warszawie można kupić wyrobi Cukierni Mistrza Jana? Jestem totalnie zdesperowana żeby je zdobyć, kocham po prostu! A wycofali ze sklepu gdzie kiedyś kupowałam...
a co zrobic z paznokciem,który uległ zgnieceniu i pęknięciu? niefortunnie miałam drobny wypadek w domu 😉 można jakoś zabezpieczyc paznokiec,aby przy pracach różnych nie oderwał się? nigdy nie nakładam żelu na paznokcie,ale tak sobie myślę, gdyby nałożyc tylko na ten jeden paznokiec to może nie musiałabym nosic plastra.
Moja siostra w takich przypadkach bierze torebkę od herbaty rozrywa ją i z tego "materiału" z torebki odcina potrzebny kawałeczek. Potem przykłada to do paznokcia i zamalowuje lakierem. Podobno skuteczny sposób bez używania żelu, chociaż sama tego nie stosowałam 😉
Mia, ulżyło mi. Chees, większość wetów odmówi uśpienia zdrowego, nieagresywnego zwierzaka. Odeśle właściciela do schroniska. Ale tylko większość. Bo w schroniskach przecież też ktoś je usypia.
zapomniałam hasła do konta internetowego... 🙇 jak zadzwonię to mi podadzą czy raczej musiałabym iść osobiście? a może jest inny sposób na przypomnienie?
Dzwonili do mnie z OFE - chyba mojego, nie dopytałam - powiedzieli, że mają informacje, że ZUS nie odprowadza 30 % składek i że oni chcą to sprawdzić. Mam przyszykować coroczny list z ZUS-u i ma do mnie przyjechać jakiś gość z OFE.... dopiero po rozmowie się ocknęłam i coś zaczęło mi się nie zgadzać - miał ktoś podobną sytuację? Zastanawiam się, czy wpuścić tego gościa do domu.
Nie wiem jak teraz ale moja kumpela pracowala kiedys jako agent jakiegos OFE i mowila mi, ze ZUS faktycznie czasem nie odprowadza tego co powinien. Nie sa to jakies duze kwoty ale cos tam zawsze. Dla klientow, ktorzy decydowali sie przejsc do ich funduszu z innego oferowali sprawdzanie papierow i odzyskiwanie tych pieniedzy. Pisalo sie jakies pismo do ZUSu i ZUS wtedy kase zwracal. Ale w dzisiejszej sytuacji nie wiem czy w ogole warto sobie tym glowe zawracac.
zapomniałam hasła do konta internetowego... 🙇 jak zadzwonię to mi podadzą czy raczej musiałabym iść osobiście? a może jest inny sposób na przypomnienie?
Raczej trzeba pójść. Zależy od banku. W City nie musiałem, ale w Lukasie tak.