Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

czy ja moge dostac linka  🙇
To, że jest to możliwe już wiem, bo kilka razy zrobiłam doświadczenie i wynik jest zawsze pozytywny, ale jak to możliwe tego nie wiem i proszę o wyjaśnienie. A mianowicie:
Podczas spożywania ciepłej kawy zaobserwowałam, że oko może zaparować. To jeszcze zdzierżę, ale dlaczego to dotyczy TYLKO lewego oka? 🤔
[quote author=cieciorka link=topic=20.msg966469#msg966469 date=1302116336]
o co chodzi w reklamie samochodu jetta?

1. żeby pokazać, że policjant to ćwok i z dokumentów nie umiał wyczytać marki i modelu, a drugi geniusz i potrafi przeczytać nazwę z klapy bagażnika, której to nazwy wcale tam nie ma - znaczy auto już bite w tył.
2. żeby w krótkiej reklamie jak najwięcej razy powtórzyć nazwę marki,
3. żeby przekonać klientów do zakupu auta tak zarypiastego, że samo  zmienia pozycję i raz jest równolegle do krawężnika a za chwilę skośnie ( równolegle stoi za daleko od krawężnika i mandat sie należy, a skośnie nie wolno i też mandat, ale glina przecież ćwok).
Policjanci stylizowani na Włochów, a włoskie "getta" może oznaczać "rakieta", "odrzutowiec" w znaczeniu, że szybki.
-Co to za auto? - Rakieta!!!
Ale w tej reklamie, to chyba o nic nie chodzi. Coś pachoże "kabaretowych" reklam plusa.

[/quote]

Albo udowodnić/pokazać, ze po latach wyszła nowa jetta 😀
Jara, juz nie po takich latach, ostatnia jetta byla produkowana miedzy 2005
a 2010 czyli nie jest zle 😉
Ale od 2005r nie było nowego modelu i była reklamowana 😉 No policjanci uwierzyć nie mogli, że jak na jette taka fura 😀 😉
ale to, po co się reklamuje produkty jest dla mnie zrozumiałe, nie łapałam po prostu "dowcipu"

Dworcika, podepnę się- paruje mi prawe szkło w okularach czasami. dlaczego?
jak byłam młodsza i nurkowałam to z oka szły mi bąbelki powietrza 🤣
Elle n'a que toi pour modèle - przetlumaczy ktos?
Czy ktoś z was czytał artykuł w którym było coś o dziewczynie, która uciekła od mafii i brała ślub w kościele z innym. 
I tam firma z kwiatami przyniosła wieniec pogrzebowy, niby przez pomyłkę, jako że oni pamiętają o niej.
Wie ktoś o co chodzi ? 🙂
santa, a to nie było w rozmowach w toku ? Bo kojarzę to, ale nie wiem skąd 🙂
kiedy ma się większe szanse przeżycia- jak się samolot rozbija na lądzie czy na ziemi? może nie serialnie rozbija, ale ląduje awaryjnie  🤔wirek:
_kate, chciałaś zapytać, czy na lądzie, czy na wodzie? Bo trochę nie rozumiem pytania  😉
margaritka, z tego co wypluł mi translator to znaczy "Zrobiła to dla ciebie model" 😉
szukam osoby która przetłumaczyłaby mi parę zdań z polskiego na francuski, chodzi o opis postaci  :kwiatek:
dziś w rozmowach w "tłoku" była dziewczyna wampir, twierdzi, ze pije krew... 🤔wirek:czy Wam się nie wydaje, że te rozmowy schodzą trochę na psy co odcinek to lepsze wynalazki 🙇
Elbus tak. A wydawało się takie logiczne, jak to pisałam  😉
Lagi rozmowy w toku ostatnio zbawiają świat. Każdy wychodzi z obietnicą poprawy.
Elle n'a que toi pour modèle - przetlumaczy ktos?

ona ma tylko ciebie za wzór 😉
ciri dziekuje🙂
Czy 'zajebiście' to jest przekleństwo czy to już jest normalne słowo?
lepiej mówić "sakramencko" 😎
przekleństwo. Pochodzi od jebać  😉 co jest zdecydowanie wulgarne
Tak się zastanawiałam, bo w programach i radiu przestali to cenzurować a potem słyszałam, że podobno ma wejść do słownika jako zwyczajne słowo.
jak dla mnie to ktoś Ci niezłego kita wcisnął. Na tej samej zasadzie inne wulgaryzmy mogłyby wejść. Poza tym, jak ludziom wygodnie to im wszystko wchodzi do słownika- szłem, szedłem, tam pisze, tam jest napisane. Tylko że jak zajrzysz do słownika, to tam nadal tych słów nie ma.
ale nie wiem dlaczego nie  wypipują, ja tam nie słyszałam  😉
_kate, ja wiem, że jest jakieś przekleństwo, w sumie słowo powrzechnie uważane za przekleństwo którte znajdziesz w słowniku. I to nawet moja nauczycielka w PL w 1gim mówiła 🙂 Ale nie moge sobie przypomnieć jakie 🙂
w słowniku pojawiają się przekleństwa. I są oznaczone jako wulgaryzmy
[[a]]http://sjp.pwn.pl/szukaj/pieprzy%C4%87[[a]]
_kate, ale wulgarne jest tylko użycie go jako określenie na stosunek płciowy 😁
it is not the point. Chodziło Ci o pojawianie się w słowniku:
http://sjp.pwn.pl/szukaj/kurwa

no to już kurwa nie ma innego znaczenia niż wulgarne a normalnie widnieje w słowniku. Osobiście nie widzę powodów, aby nie widniało
_kate, ale to jest słownik internetowy, a w normalnym, przynajmniej moim, nie ma słowa kurwa 😉
xxflygirlxx, słowo zajebiście nie jest słowem wylgarnym. Przestało być uważane jakiś czas temu, nie jest już cenzurowane.
Jara dlaczego?
edit.
już znalazłam. Okazuje się, że jest dużo na ten temat w googlach
http://www.google.pl/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=czy+s%C5%82owo+jeba%C4%87+jest+wulgarne

Noen, ale to jest słownik PWN
No tak,ale gdyby zajrzec do slownika wloskiego,to kurwa.....oznacza po prostu "zakret".Wiec,jak slysze; "vai a curva sinistra" oznacza-idz w prawo.Czasami jest to dla mnie deprymujace - zawsze musze pamietac,ze to nie przeklenstwo 😀 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się