To, że jest to możliwe już wiem, bo kilka razy zrobiłam doświadczenie i wynik jest zawsze pozytywny, ale jak to możliwe tego nie wiem i proszę o wyjaśnienie. A mianowicie: Podczas spożywania ciepłej kawy zaobserwowałam, że oko może zaparować. To jeszcze zdzierżę, ale dlaczego to dotyczy TYLKO lewego oka? 🤔
[quote author=cieciorka link=topic=20.msg966469#msg966469 date=1302116336] o co chodzi w reklamie samochodu jetta?
1. żeby pokazać, że policjant to ćwok i z dokumentów nie umiał wyczytać marki i modelu, a drugi geniusz i potrafi przeczytać nazwę z klapy bagażnika, której to nazwy wcale tam nie ma - znaczy auto już bite w tył. 2. żeby w krótkiej reklamie jak najwięcej razy powtórzyć nazwę marki, 3. żeby przekonać klientów do zakupu auta tak zarypiastego, że samo zmienia pozycję i raz jest równolegle do krawężnika a za chwilę skośnie ( równolegle stoi za daleko od krawężnika i mandat sie należy, a skośnie nie wolno i też mandat, ale glina przecież ćwok). Policjanci stylizowani na Włochów, a włoskie "getta" może oznaczać "rakieta", "odrzutowiec" w znaczeniu, że szybki. -Co to za auto? - Rakieta!!! Ale w tej reklamie, to chyba o nic nie chodzi. Coś pachoże "kabaretowych" reklam plusa.
[/quote]
Albo udowodnić/pokazać, ze po latach wyszła nowa jetta 😀
Czy ktoś z was czytał artykuł w którym było coś o dziewczynie, która uciekła od mafii i brała ślub w kościele z innym. I tam firma z kwiatami przyniosła wieniec pogrzebowy, niby przez pomyłkę, jako że oni pamiętają o niej. Wie ktoś o co chodzi ? 🙂
dziś w rozmowach w "tłoku" była dziewczyna wampir, twierdzi, ze pije krew... 🤔wirek:czy Wam się nie wydaje, że te rozmowy schodzą trochę na psy co odcinek to lepsze wynalazki 🙇
jak dla mnie to ktoś Ci niezłego kita wcisnął. Na tej samej zasadzie inne wulgaryzmy mogłyby wejść. Poza tym, jak ludziom wygodnie to im wszystko wchodzi do słownika- szłem, szedłem, tam pisze, tam jest napisane. Tylko że jak zajrzysz do słownika, to tam nadal tych słów nie ma. ale nie wiem dlaczego nie wypipują, ja tam nie słyszałam 😉
_kate, ja wiem, że jest jakieś przekleństwo, w sumie słowo powrzechnie uważane za przekleństwo którte znajdziesz w słowniku. I to nawet moja nauczycielka w PL w 1gim mówiła 🙂 Ale nie moge sobie przypomnieć jakie 🙂
No tak,ale gdyby zajrzec do slownika wloskiego,to kurwa.....oznacza po prostu "zakret".Wiec,jak slysze; "vai a curva sinistra" oznacza-idz w prawo.Czasami jest to dla mnie deprymujace - zawsze musze pamietac,ze to nie przeklenstwo 😀 😁