ktoś wie jakich wymiarów sa czapraki Pony? Tzn. tak jak od łęku do łęku i od łęku w dół. Chodzi o takie POny jak np: eskadron pony, fair play pony itp. 😉
Bo moje siodło ma od łęku do łęku 55-57 cm i jest dośc małe jak na siodło a szukam czapraka do niego który nei bedzie za mały i nie będzie meeeega wystawał
Gdzie kupię maty wygłuszające, żeby zrobić sobie prowizoryczne studio nagraniowe w domu i jednocześnie nie doprowadzić do obłędu sąsiadów? Jakiej grubości musi być taka mata, żeby faktycznie spełniała swoją funkcję?
czy wie ktoś, jak wygląda zatrudnienie ucznia? czy w grę wchodzi tylko umowa zlecenia, jeżeli ktoś robi szkołę zaocznie? mógłby ktoś mi przybliżyć ten temat? może być na pw.
Atea, a jak często musisz się "wylegitymować" odznaką? Wydaje mi się, że zestaw stara odznaka + odpis z aktu ślubu powinien wystarczyć każdemu pracodawcy czy organizatorom zawodów
Prawo nie działa wstecz ( lex non retro agit) to jedna z podstawowych zasad. To jeszcze pamiętam. Ale czy działa w przyszłość? A konkretnie: czy można było w 2010 roku zostać spadkobiercą osoby zmarłej w 2015 roku? chyba,że mnie już wzrok myli. Ale w oświadczeniu majątkowym J. Kłamczyńskiego jest tak napisane. Zresztą oceńcie sami, do ja już stary jestem i niedowidzę: czy tam jest 2015 r ?( pierwsza strona) [url=http://orka.sejm.gov.pl/osw6.nsf/($All)/8BBB566CBA343CD8C1257705004CDF52/$File/OSW3_137.pdf?OpenElement]http://orka.sejm.gov.pl/osw6.nsf/($All)/8BBB566CBA343CD8C1257705004CDF52/$File/OSW3_137.pdf?OpenElement[/url] coś link nie działa. Spróbuje jeszcze raz: http://orka.sejm.gov.pl Dalej nie działa, jak ktoś chce niech szuka na piechotę. Dzięki Ogurek, próbuję.
Czy moglby mi ktos wytlumaczyc,co oznacza w liscie uzytkownikow "pozycja"? Ja mam np."klasa P" i nie bardzo wiem o co to chodzi? 😡 🤔 z gory dziekuje za odpowiedz
Jak można teraz ściągać piosenki z wrzuty? Wcześniej używałam strony zrzuta.eu ale zmieniła się na zapiskę i z niej ściągać nie mogę. Wyświetla mi się "czekaj" i to by było na tyle.
1. żeby pokazać, że policjant to ćwok i z dokumentów nie umiał wyczytać marki i modelu, a drugi geniusz i potrafi przeczytać nazwę z klapy bagażnika, której to nazwy wcale tam nie ma - znaczy auto już bite w tył. 2. żeby w krótkiej reklamie jak najwięcej razy powtórzyć nazwę marki, 3. żeby przekonać klientów do zakupu auta tak zarypiastego, że samo zmienia pozycję i raz jest równolegle do krawężnika a za chwilę skośnie ( równolegle stoi za daleko od krawężnika i mandat sie należy, a skośnie nie wolno i też mandat, ale glina przecież ćwok). Policjanci stylizowani na Włochów, a włoskie "getta" może oznaczać "rakieta", "odrzutowiec" w znaczeniu, że szybki. -Co to za auto? - Rakieta!!! Ale w tej reklamie, to chyba o nic nie chodzi. Coś pachoże "kabaretowych" reklam plusa.
cieciorka, strzeszynopitek ma po części rację (ale się ubawiłam jak to czytałam 🙂 ). na mój prosty rozum, chodzi o to, że jetta, to był zawsze samochód średniej klasy, a teraz taki wypasiony- notabene, na pierwszy rzut oka wygląda jak poprzedni model passata. to tak, według mnie. 🙂