Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

mogłby ktos podlinkowac smsy z bramki do Plusa? (wiem ze sa na necie ale chciałabym jakas sprawdzona zeby smsy dochodziły)
ktoś wie jakich wymiarów sa czapraki Pony?
Tzn. tak jak od łęku do łęku i od łęku w dół.
Chodzi o takie POny jak np: eskadron pony, fair play pony itp.  😉

Bo moje siodło ma od łęku do łęku 55-57 cm i jest dośc małe jak na siodło
a szukam czapraka do niego który nei bedzie za mały i nie będzie meeeega wystawał
Nuna, mysle, ze to nie ten watek. przenies sie do watkow o szmatach albo zoltodziobow, ale przede wszystkim na konskie z tym pytaniem.
Kasa fiskalna-  😵
Mam mieć. Kasę wybrałam -przenośną z chipem.
Mam pytanie- co musi być napisane na paragonach?
Tam u góry.
Dokładne dane adresowe, nip, data wydruku i nr wydruku. Tak przynajmniej mam na jednym z paragonów w portfelu  😁
Tania,

w nagłówku paragonu musi być:
Nazwa Firmy
Adres
Nip
ew. telefon

kasę programujesz na kilka usług, które są Ci potrzebne:

U nas jest np. sprzedaż części, naprawa, montaż itp.
Jako, że moje pytanie zostało olane to postanowiłam zadać je jeszcze raz. Może tym razem zauważy to ktoś kto się orientuje w tej sprawie.

Jeśli zmieniłam nazwisko po ślubie to muszę to zmieniać na brązowych odznakach z jeździectwa i powożenia? Nie wiem, jakiś wniosek wysłać?
Jako, że moje pytanie zostało olane to postanowiłam zadać je jeszcze raz. Może tym razem zauważy to ktoś kto się orientuje w tej sprawie.

Jeśli zmieniłam nazwisko po ślubie to muszę to zmieniać na brązowych odznakach z jeździectwa i powożenia? Nie wiem, jakiś wniosek wysłać?

Podpinam sie pod pytanie, dalej mam legitymacje instruktorska na panienskie nazwisko... :/
Gdzie kupię maty wygłuszające, żeby zrobić sobie prowizoryczne studio nagraniowe w domu i jednocześnie nie doprowadzić do obłędu sąsiadów? Jakiej grubości musi być taka mata, żeby faktycznie spełniała swoją funkcję?
czy wie ktoś, jak wygląda zatrudnienie ucznia? czy w grę wchodzi tylko umowa zlecenia, jeżeli ktoś robi szkołę zaocznie? mógłby ktoś mi przybliżyć ten temat? może być na pw.
Atea, a jak często musisz się "wylegitymować" odznaką? Wydaje mi się, że zestaw stara odznaka + odpis z aktu ślubu powinien wystarczyć każdemu pracodawcy czy organizatorom zawodów
Karmelita, na allegro 😉
Prawo nie działa wstecz ( lex non retro agit) to jedna z podstawowych zasad. To jeszcze pamiętam. Ale czy działa w przyszłość? A konkretnie: czy można było w 2010 roku zostać spadkobiercą osoby zmarłej w 2015 roku? chyba,że mnie już wzrok myli. Ale w oświadczeniu majątkowym J. Kłamczyńskiego jest tak napisane. Zresztą oceńcie sami, do ja już stary jestem i niedowidzę: czy tam jest 2015 r ?( pierwsza strona)
[url=http://orka.sejm.gov.pl/osw6.nsf/($All)/8BBB566CBA343CD8C1257705004CDF52/$File/OSW3_137.pdf?OpenElement]http://orka.sejm.gov.pl/osw6.nsf/($All)/8BBB566CBA343CD8C1257705004CDF52/$File/OSW3_137.pdf?OpenElement[/url]
coś link nie działa. Spróbuje jeszcze raz:
http://orka.sejm.gov.pl
Dalej nie działa, jak ktoś chce niech szuka na piechotę.
Dzięki Ogurek, próbuję.
zaznacz go jako link - znaczek z globusem nad ramką odpowiedzi
Ogurek jesteś wielki!. Znaczy się Orurzysko, a nawet Oguras! Dzięki.
strzeszynopitek

moze tam jakas literowka sie wkradla w dacie bo jak dla mnie to brzmi jak Franz Kafka conajmniej

BTW piekny Twoj nowy awatar  😍

edit  widze  👀  tam jest 2005...

BTW piekny Twoj nowy awatar  😍

edit  widze  👀  tam jest 2005...

Dzięki za uznanie dla avatara - kamerke internetową sobie fundnąłem.

Ale czy dwa zera stojące obok siebie nie powinny wyglądać choćby podobnie? Po mojemu; są różne. Zbyt różne.
ja rozumie, że można gościa nie lubić, ale to on jest specjalistą od teorii spiskowych 😉
[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Rajmund_Kaczyński]Rajmund Kaczyński[/url]
Ale czy dwa zera stojące obok siebie nie powinny wyglądać choćby podobnie? Po mojemu; są różne. Zbyt różne.

Ale tam sie tusz z dlugopisu widocznie dobrze nie odbil, bo 5 tez troche z dolu brakuje.
W innych słowach często "o" wyglada podobnie, jak to niedopisane "0". Więc albo coś się nie odbiło, albo autor nie dociąga każdej literki do końca.
Czy moglby mi ktos wytlumaczyc,co oznacza w liscie uzytkownikow "pozycja"? Ja mam np."klasa P" i nie bardzo wiem o co to chodzi? 😡 🤔 z gory dziekuje za odpowiedz
Gosc10, ilosc nabitych postow 😉
Ewentualnie skaner nie złapał, jeżeli tusz nie był wyraźny - wszystko możliwe
o co chodzi w reklamie samochodu jetta?
Jak można teraz ściągać piosenki z wrzuty?
Wcześniej używałam strony zrzuta.eu ale zmieniła się na zapiskę i z niej ściągać nie mogę. Wyświetla mi się "czekaj" i to by było na tyle.
Chess, mp3.teledyski.info :kwiatek: Fajna strona 😉 A z zapiski tylko z YT 🙂
Dzięki. Ratujesz mi tyłek bo zwykle ściągam z yt a akurat większość piosenek tego zespołu którego teraz słucham jest zabezpieczona  👀
o co chodzi w reklamie samochodu jetta?

1. żeby pokazać, że policjant to ćwok i z dokumentów nie umiał wyczytać marki i modelu, a drugi geniusz i potrafi przeczytać nazwę z klapy bagażnika, której to nazwy wcale tam nie ma - znaczy auto już bite w tył.
2. żeby w krótkiej reklamie jak najwięcej razy powtórzyć nazwę marki,
3. żeby przekonać klientów do zakupu auta tak zarypiastego, że samo  zmienia pozycję i raz jest równolegle do krawężnika a za chwilę skośnie ( równolegle stoi za daleko od krawężnika i mandat sie należy, a skośnie nie wolno i też mandat, ale glina przecież ćwok).
Policjanci stylizowani na Włochów, a włoskie "getta" może oznaczać "rakieta", "odrzutowiec" w znaczeniu, że szybki.
-Co to za auto? - Rakieta!!!
Ale w tej reklamie, to chyba o nic nie chodzi. Coś pachoże "kabaretowych" reklam plusa.

cieciorka, strzeszynopitek ma po części rację (ale się ubawiłam jak to czytałam 🙂 ). na mój prosty rozum, chodzi o to, że jetta, to był zawsze samochód średniej klasy, a teraz taki wypasiony- notabene, na pierwszy rzut oka wygląda jak poprzedni model passata. to tak, według mnie. 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się