Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

zdaje relacje z frontu  👀
śrubka jest w lodówce, nowka sztuka, więc o rdzy nie ma mowy
skubana uperdliwa była bo nie dała się całemu arsenałowi śrubokrętów, obcęg, 'krokodylków' ani młotkom. Zaliczyła też złamanie 'wiertła' we wkrętarce   😵

probowałam nie tylko ja ale i sąsiedzi  😁
w końcu znalazł się klucz odpowiedniego rozmiaru, baardzo dużo siły i pooszło!  😅

więc dziękuję za rady, mam nadzieje ze w przyszłości jednak juz nie bedzie problemu ze śrubkami

edit: literowki
Nie robi automatycznie ... ściągam z wkretka.pl czy coś takiego . To może ktoś może polecić taką stronę gdzie autorzy są czytani?  😁
Jak to jest z tymi nausznikami w ujeżdżeniu? Można z nimi startować, czy nie?
Jedni mówią, że jest to zabronione, drudzy, że tylko za zgodą sędziego, inni z kolei, że można bez problemu...
🙄
Tylko za zgodą sędziego na podstawie zaleceń vet.
halo :kwiatek:
a ja dokonałam czynu niesamowitego (po raz enty :icon_rolleyes🙂 zgubiłam portfel w swoim pokoju( :ke🙂 i jestem pewna że on tu jest i to zapewne na wierzchu( :oczy2🙂 ale ja go za chiny ludowe nie mogę znaleźć 😵.
Ma ktoś sprawdzone sposoby mam tam karnet i legitymacja 🙇? Chodzi mi o tą legitymację bo to i tak był już dubel 😁. A o karnet mniej bo są tam dwie jazdy które nawet bez niego wyjeżdżę.
helcia, jeśli jesteś osobą wierzącą: modlitwa do św. Antoniego, patrona rzeczy zaginionych. Jeśli nie, intensywne myślenie o rzeczy, przywoływanie jej myślami. Próba odtworzenia zdarzeń odkąd pamiętasz, ze go miałaś. Metodyczne szukanie WSZĘDZIE nawet tam, gdzie byś nigdy nie podejrzewała. I tak, gdzie wydawało Ci się, że sprawdzałaś.
ja dziele pokój na sektory i przewalam każdy do góry nogami centymetr po centymetrze =]
i sprawdzam w kuchni, łazience, przedpokoju - nawet jezeli NA PEWNO zawieruszylam w pokoju 😉

jak znajdziesz przyczep sobie taki gadzet, co piszczy jaz zagwizdzesz, bedzie latwiej 😉
dziewczyny :kwiatek:. Dobre czyli teraz muszę się pomodlić, przywołać go myślami, przewalić pokoj do góry nogami po raz drugi i kupić setkę tych fajnych urządzonek bo przyda się na pozostałe rzeczy 😁
kazdy zamsz przemeka?
niezaimpregnowany w koncu kazdy - im grubszy tym wolniej
a jesli sie go odpowiednio zaimpregnuje?
o rany
a jak myslisz?
wiem wiem  🙄 probuje sobie wmowic ze nie przemakaja bo chce sobie kupic cudowne zamszowe na jesien  🙄
jezeli tylko nie sa z takiego cieniutkiego zamszu jak balowe pantofelki tylko z grubego to kup, kup nick wax do zamszu i nubuku, idz z tym do domu, zwilz buty, na mokro "zapastuj"  impregnatem i ciesz sie butami
zabieg regularnie powtarzaj
uwaga - jezeli sa jasne moga odrobine sciemniec po impregnacji
hmmm... dziurkowane?
bez ogladniecia spodniej warstwy nie wzielabym - one chyba na uzytek halowy przeznaczone
Dlaczego gołąbki (ta potrawa) nazywają się "gołąbki"? Męczy mnie to juz dość długo 🙁
Skąd wzięła się nazwa w Polsce gołąbków? A no etymolodzy twierdzą, że przyszła do nas w XIX wieku od ukraińskiego hołubci.

ale glowy nie dam 🙂
Na szukanie mam jeden sprawdzony sposób (choć św. Antoni też pomaga :hihi🙂 - nie szukać! Jak odpuszczę - od razu się znajduje.
halo: właśnie stosuje tą zasade  od tygodnia nie szukam płyty instalacyjnej do drukarki
ale jakos nie chce się pojawić...
to sciagnij sterowniki z netu 😉
Nurtuje mnie budowa atomów.
Dlaczego ujemnie naładowany elektron nie jest przyciągany do dodatnio naładowanego protonu?
Busch, generalnie z dość podobnego powodu, dla którego satelita okrążający Ziemię na nią nie wpada  😉

On [elektron] jak najbardziej jest przyciągany, ale zgodnie z modelem atomu Bohra okrąża jądro po orbicie kołowej, z taką prędkością, aby moment pędu był wielokrotnią h kreślonego, czyli m*v*r=(n*h)/(2*pi) => siła Coulomba powoduje tylko zakrzywianie toru ruchu, jeśli prędkość jest dostatecznie duża (bo wtedy siła odśrodkowa też jest duża => nie wpadnie w jądro).
Dodatkowo Bohr założył, że gdy elektron znajduje się na orbicie stacjonarnej, to nie wypromieniowuje energii w postaci fal elektromagnetycznych, bo gdyby to robił, to by na jądro po spirali wpadł.
jak myślicie, dlaczego na kazdym forum jeździeckim jest o wiele więcej kobiet niż mężczyzn?
Między innymi dlatego, że rekreacyjnie jeździ więcej kobiet niż mężczyzn.
Przynajmniej z moich rekreacyjnych klasycznych doświadczeń 😉
A to trochę dziwne zjawisko gdy na zawodach więcej "płci silnej" się pojawia... 😉
Między innymi dlatego, że rekreacyjnie jeździ więcej kobiet niż mężczyzn.
Przynajmniej z moich rekreacyjnych klasycznych doświadczeń 😉
A to trochę dziwne zjawisko gdy na zawodach więcej "płci silnej" się pojawia... 😉

Bo kobietom później przybywa obowiązków, dom rodzina dzieci.. i się wykruszają.
i chyba maja generalnie mniejsze "parcie na wstazke" za to wiecej cierpliwosci  - czy tylko mi sie wydaje czy w ujezdzeniu jest odwrotnie - wiecej kobiet jezdzi?
Moona- w takim razie elektrony nie są przyciągane przez protony bo mają odpowiednio dużą prędkość- dobrze to zrozumiałam?
A co im nadaje taką prędkość i czy możliwe jest, że ją wytracą? Co wtedy by się stało?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się