Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Ja tam nie wierzę w to dopasowywanie do wagi. 80 kg nie ważę i trochę mi do niego brakuje, a ujeżdżeniówkę mam 18, a skokówkę 17,5 i w żadnym nie tonę 😉
No jasne, bo to nie od wagi zależy tylko od rozmiaru tyłka 🙂 dlatego prędzej po rozmiarze spodni bym kombinowała niż po wadze 🙂 Koniczka, widocznie masz tyłek a'la Beyonce, tylko pozazdrościć 😀
taaaa jakby w siodle się brzuchem jeździło to mi 18" byłaby mała :P
marysia550, haha, mi po świętach też by się jakaś 18 przydała 😀
Dzionka, raczej nie, powiedziałabym, że mam tyłek normalnych rozmiarów do mojego wzrostu 😉 Po prostu nie lubię jak się siodło mi opina wokół tyłka 😉 W 17 jeżdżę spokojnie, ale jednak wolę mieć trochę więcej miejsca w siodle.
To też dlatego nie chwaliłam się, ile ważę, tylko podałam rozmiar tyłka.  👀 Producenci chyba ustalają tą rozmiarówkę biorąc pod uwagę średni wzrost dla danej grupy wagowej. No nic, myślę, że skoro weszłam w Huberta 17,5", to i w Grand Prixa wejdę. Oby.  😁
[quote author=_kate link=topic=20.msg834220#msg834220 date=1293982542]
dlaczego sprawa zaginięcia Iwony Wieczorek stała się taka głośna? powstały nawet portale dyskutujące na ten temat. Dlaczego ona? tyle osób zaginęło, co wyróżnia tą sprawę? to nagranie z ulicznej kamerki?
[/quote]

bo nie zostal zaden slad, mimo, ze wszystko wskazuje na to, ze doszla praktycznie pod sam dom
bo wyszla z imprezy poklociwszy sie ze znajomymi, i do dzis nie wiadomo czy o cos blahego czy nie
bo sprawa zajmuje sie Rutkowski, ktorego celem bylo zrobienie te sprawy medialna
bo sluzby itp przeoczyly wazy slad widoczny na monitoringach.
zauwazyli to dopiero internauci, ale bylo juz jakies 2 miesiace za pozno, a mogl to byc slad kluczowy dla sprawy
moglabym tak pisac i pisac i chyba do jutra bym nie skonczyla
jestem w temacie, pisze na podstawie tej sprawy swoja mgr
jak załatwić sobie mężczyznę z wiertarką? w sensie takiego za pieniądze ( 😁 ), żeby dwie półki przykręcił? z powodu różnych życiowych zawirowań nie mam żadnego na podorędziu, a przestrzeń dodatkowa na kartony by się przydała
PonPon, :
a) przejsc sie po sasiadach,
b) przeszukac net w celu lokalizacji ogloszenia ´zlota raczka`lub `drobne naprawy`
c) przejrzec gazety w ogloszeniach drobnych jest full ogloszen
PonPon, kolegę jakiegoś weź albo sąsiada. Bo szkoda płacić pieniądze za kilka dziurek w ścianie.
Sąsiadów mi głupio (miałam dość... spektakularną parapetówę i od niedawna dopiero znów się ze mną witają), a z kolegami - kilku już się deklarowało, ale jakoś żaden się doczołgać nie może z wiertarką :/
Pegasuska - dzięki za podpowiedzi, na ogłoszenia drobne nie wpadłam 😡
PonPon, na kolegów nie licz, oni się zawsze deklarują- ja też tak miałam i ostatecznie musiałam zrobić sama. Na osiedlach często wiszą takie małe ogłoszenia o pracach remontowych z numerem telefonu. Popatrz przy klatkach schodowych i na przystankach.

Mam zagwozdkę.
Projektuję drapak dla kota i nie wiem, jak to zrobić. Siedzę i rysuję, a jako, że dawno nie rysowałam, a oczekuję po sobie jakiegoś poziomu, ciągle jestem niezadowolona. Z resztą domyślam się, że i tak, rysunek powinien wyglądać nieco inaczej, niż się za niego zabieram. Uczyłam się niby i w gimnazjum i na studiach, ale zgłupiałam. Jak zrobić projekt drapaka? Przydałyby się przynajmniej ze dwa rzuty.
Może są programy które wykonują takie zadania. Może ktoś mógłby wyjaśnić jak krowie na rowie, jak takie grafiki robi się w programach graficznych??
Proszę bardzo.... 🙇

nie wiem, co później będzie robione na podstawie tych rysunków i na jaką skalę, ale produkty produkowane na skalę masową zazwyczaj rysuje się w AutoCADzie (ew. innych, bardziej specjalistycznych CADach), każdą część osobno, później wszystko się składa. Wygląda trochę jak rysunki techniczne. Później się wszystko wymiaruje i dobiera materiały.

Możesz też użyć 3Dsudio albo SketchUp chyba. Natomiast każdy z nich wymaga umiejętności, więc nie poradzisz, jak ich nie znasz  🙁
Wzięłabym zwykłą kartkę i tak wszystko porysowała - najpierw ogólną koncepcję a później każdy element + wymiarowanie. Tak, żeby później osoba, która to dostanie do wykonania, wiedziała co z czym i do czego.
No jasne, bo to nie od wagi zależy tylko od rozmiaru tyłka 🙂
I długości uda.
cieciorka, najłatwiej będzie Ci chyba w rzutach, izometrii lub dimetrii ukośnej
Prościej się chyba nie da 🙂
Czy Dicortineff jest na receptę? (krople)
JARA, na recepte bo zawiera antybiotyk
Czy da się ściągnąć odciski palców z takiej składanej kartki pocztowej z życzeniami?? czy w ogóle z papieru da sie takie rzeczy zrobić??
akzzi, na filmach się da 😀

edit:
Jak się pisze: dokumentów pochodzących z archiwów sądowych czy archiw sądowych ?
archiwów
Na filmach to wszystko się da, niestety w życiu nie... 🙁
cieciorka jeszcze możesz popełnić zestaw rysunków pt. rzut z góry + widoki boczny lewy (tzw. odłożenia)
opcjonalnie zamiast widoków przekroje
wtedy jest dokładnie z wszystkich niezbędnych stron, i można w skali i z wymiarami itd

tylko to trzeba wyobrazic sobie przedmiot przestrzennie, nie wiem czy to akurat łatwe dla Ciebie
jak coś to skrobnij pw 😉
archiwów

Dziekuję 🙂
Kto pamięta w którym wątku był filmik z yt, na którym pan skakał przez przeszkody na oklep nago? Albo może pamiętać jak się ten filmik nazywał??
mam to w linkach na fejsie ale przez nowy profil nie mam pojecia jak tam wejsc  👿
Czy można normalnie w kopercie/małej paczce wysłać do Irlandii telefon komorkowy? Nikt sie o nic nie przyczepi?
Nie ma o co sie przyczepic. Tylko zapakuj w folie babelkowa  😉
Sprzedaję samochód i dlatego mam pytanie:
- kupującemu przekazuję wszystkie dokumenty, książkę wozu itp. Dowód rejestracyjny też? I ubezpieczenie? Umowa kupna- sprzedaży i tyle?

Dziękuję, już znalazłam.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się