dlaczego sprawa zaginięcia Iwony Wieczorek stała się taka głośna? powstały nawet portale dyskutujące na ten temat. Dlaczego ona? tyle osób zaginęło, co wyróżnia tą sprawę? to nagranie z ulicznej kamerki?
Puma, można, po zmianach na photobuckecie mnie samej było ciężko znaleźć i pytałam w tym właśnie wątku.
Mam zagwozdkę. Projektuję drapak dla kota i nie wiem, jak to zrobić. Siedzę i rysuję, a jako, że dawno nie rysowałam, a oczekuję po sobie jakiegoś poziomu, ciągle jestem niezadowolona. Z resztą domyślam się, że i tak, rysunek powinien wyglądać nieco inaczej, niż się za niego zabieram. Uczyłam się niby i w gimnazjum i na studiach, ale zgłupiałam. Jak zrobić projekt drapaka? Przydałyby się przynajmniej ze dwa rzuty. Może są programy które wykonują takie zadania. Może ktoś mógłby wyjaśnić jak krowie na rowie, jak takie grafiki robi się w programach graficznych?? Proszę bardzo.... 🙇
To będzie głupie pytanie, ale nigdzie nie znalazłam odpowiedzi. 😡 Jak się mają rozmiary siodeł do, że się tak wyrażę, rozmiarów tyłka? Czy w siodło 17,5" zmieści się osoba rozmiar 38-40? bo w około tyle moich ukochanych Daw-Magów 17,5", a ja nie wiem, czy nie będę wyglądać w takim siodle jak słoń w słoiku. W sumie powinnam to wiedzieć, ale większość klubowych siodeł ma to do siebie, że nie ma na nich nawet nazwy firmy. 🙄 W sumie to chyba w Hubercie 17,5" jeździłam i było ok, czy to znaczy, że w Grand Prixa albo Millenium też się zmieszczę? 🏇
Puma, można, po zmianach na photobuckecie mnie samej było ciężko znaleźć i pytałam w tym właśnie wątku.
Mam zagwozdkę. Projektuję drapak dla kota i nie wiem, jak to zrobić. Siedzę i rysuję, a jako, że dawno nie rysowałam, a oczekuję po sobie jakiegoś poziomu, ciągle jestem niezadowolona. Z resztą domyślam się, że i tak, rysunek powinien wyglądać nieco inaczej, niż się za niego zabieram. Uczyłam się niby i w gimnazjum i na studiach, ale zgłupiałam. Jak zrobić projekt drapaka? Przydałyby się przynajmniej ze dwa rzuty. Może są programy które wykonują takie zadania. Może ktoś mógłby wyjaśnić jak krowie na rowie, jak takie grafiki robi się w programach graficznych?? Proszę bardzo.... 🙇
Czekaj, niedawno kupowalam taki podstawowy, wrzuce fotke i wymiary 😉
edit wrzucam linka bo nie da sie zdjecia skopiowac 🤔
A ja mam pytanie anatomiczne. Jak jest sobie brzuch i te wszystkie organy, żyły, naczynia limfatyczne i inne takie w środku, to w czym to jest zawieszone? W sensie jak to jest wszystko przymocowane i czy jest sobie jakaś maź, która radośnie bulgoce między wszystkimi elementami w brzuchu? Chyba nie uważałam na biologii w liceum 🙁
A., fotek to ja mam, sporo 🙂 będę robiła własny, ale że mam kilka pomysłów, chciałabym je tak przedstawić na papierze/ w pliku by poradzić się innych ;]
A., ja wiem jak wyglądają poszczególne układy, tylko właśnie one wszystkie zawsze są rozpisane osobno. A mnie chodzi o całokształt, jakby je tak do kupy zebrać. Co jest między nimi i jak są przytwierdzone.
Altiria, spokojnie się zmieścisz w GP 17,5 i nie będziesz źle wyglądać 🙂 Ja mam rozmiar spodni 34/36 i rozmiar siodła 17 jest na mnie o cały rozmiar za duży, więc luz 🙂
Averis - schemat wnętrza jamy brzusznej znajdziesz sama... tutaj masz opis otrzewnej - jakto wygląda i co jest do czego przyczepione. Jeśli chodzi o wypełniacz, to jedyną możliwością jest płyn surowiczy. http://www.anatomia24.pl/otrzewna.htm
edit: jeśli bulgocze, to tylko w jelitach 😉 wnętrze jamy brzusznej jest hermetyczne - chroni otrzewna.
A., ja wiem jak wyglądają poszczególne układy, tylko właśnie one wszystkie zawsze są rozpisane osobno. A mnie chodzi o całokształt, jakby je tak do kupy zebrać. Co jest między nimi i jak są przytwierdzone.
kup sobie kurczaka nie wypatroszonego i sama sprawdz ;-) w człowieku jest podobnie
jak już pytania o anatomię... chodzi o PĘPEK... - jest sobie dziura... i teraz np. biorę człowieka - rozkrawam - i co jest po drugiej stronie pępka?? znaczy pod skórą?? w bebechach??
Dzionka, no to mnie przekonałaś. 😀 W dodatku od hanoverki dostałam link do strony, która opisuje wszystko po ludzku i 18" jest wg niej dla ludzi od 80 kg w górę, a do 80 na szczęście mi jeszcze sporo brakuje. 😁