Czy jeśli kupujący na allegro składa prośbę o odwołanie jego oferty to mam obowiązek to zrobić, czy to zależy tylko i wyłącznie od moich własnych chęci?
cos mi sie obilo o uszy, ze od szwedzkiego slowa slag czyli o ile sie nie myle cos w rodzaju - uderzenie, cios, albo niemieckiego schlag ... oczywiscie pewnosci nie mam ale gdzies mi ktos juz tak tlumaczyl...
cos mi sie obilo o uszy, ze od szwedzkiego slowa slag czyli o ile sie nie myle cos w rodzaju - uderzenie, cios, albo niemieckiego schlag ... oczywiscie pewnosci nie mam ale gdzies mi ktos juz tak tlumaczyl...
Z tym zdaje sie masz racje, moja sp Babcia polonistka/germanistka cos mi na ten temat mowila lata temu, ale ulecialo 🤔 Zreszta zaraz sprawdze...
edit no jasne cholera, ze Schlag po szwabsku to "cios"
można go zapewne jako metafory użyć, ale czymś chyba jest? nie wiem... złość, gniew, piorun, zejście?
ja sobie zawsze wyobrażałam jako piorun - błyskawicę spływającą na człowieka z nieba 😁
Pomóżcie... pralka mi cieknie, w miejscu ze zdjęcia. Tylko podczas wirowania. To jest naprawialne, czy mam kupić nową pralkę? Był pan od pralek, ale nie zauważył wycieku i pojechał.
Pan pralkowy -idiota 🤦 Ja mysle ze jakas uszczelka Ci poszla, ale nie jestem specjalista od pralek, tylko kobieta z wiertarka 😉
tak, wiem, i od ślicznych kopytek 😉 Pan idiota zabrał kasę i pojechał, dopiero później sama obczaiłam, ze jednak cieknie i gdzie. Chciałabym się dowiedzieć, co to za uszczelka (jeśli uszczelka), między czym a czym, żeby mnie już żaden inny pan nie zrobił w balona - że np. to jest niewymianialne i proszę kupić nowy bęben...
Czy jeśli kupujący na allegro składa prośbę o odwołanie jego oferty to mam obowiązek to zrobić, czy to zależy tylko i wyłącznie od moich własnych chęci?
Nie masz obowiązku odwoływać oferty. Jak sama definicja wskazuje to jest to PROŚBA, więc tylko od twojej dobrej woli zależy czy ją spełnisz czy nie. Ja bym poprosiła o powód odwołania ewentualnie.
[quote author=olek link=topic=20.msg830304#msg830304 date=1293725055] Czy jeśli kupujący na allegro składa prośbę o odwołanie jego oferty to mam obowiązek to zrobić, czy to zależy tylko i wyłącznie od moich własnych chęci?
Nie masz obowiązku odwoływać oferty. Jak sama definicja wskazuje to jest to PROŚBA, więc tylko od twojej dobrej woli zależy czy ją spełnisz czy nie. Ja bym poprosiła o powód odwołania ewentualnie.
[/quote]
A jak jest z kontami 'junior'? No powód akurat wybitnie bzdurny.
[quote author=A. link=topic=20.msg830092#msg830092 date=1293718260] Czy na xbox sa gry z Mario brothers? Waham sie pomiedzy wii a xboxem, ale nie znalazlam mario na xboxa 🤔
kto mi powie... 🙇[/quote]
czy mi ktos powie, generalnie co lepsze, a moze ps 3 jeszcze lepsze... 🙇 juz nie musi nawet mario byc 🙇