Forum towarzyskie »

Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Być jak sól na rany czy sypać sól na rany to związek frazeologiczny, który oznacza mniej więcej pogarszanie kiepskiej sytuacji.
Np coś nam sprawia wielki ból, ktoś nas zranił i robimy coś co dodatkowo sprawia nam jeszcze więcej bólu. Np zostawił nas facet i chodzimy pod jego dom, bo być może go spotkamy mimo iż wiemy, że ma np nową kobietę itd 😉
sypac sol na rany - inaczej mowiac: rozdrapywac rany
dzięki ogromne  :kwiatek:
Co pomaga na wymioty? Co bym nie wypiła wszystko zwracam  🙁
Najpierw nic wiecej nie pic. Przeczekac, az zoladek bedzie pusty. Jesli dolegliwosci nie przejda -> idz do lekarza!! Z zoladkiem nie ma zartow. Zwlaszcza, jesli zwracasz wszystko bez wyjatku.
Presja - niesłodzony napar z mięty - łagodzi. Kupiłabym też w aptece Orsalit - elektrolity. Rozpuszczasz saszetkę z wodą i pijesz. Zapobiega odwodnieniu i uzupełnia potas i sód. Jak polecą mocno elektrolity, to można mieć problemy z sercem...
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:. Już nic nie mam w środku chyba bo jak wymiotuje to pusto  🙁
Co pomaga na wymioty? Co bym nie wypiła wszystko zwracam  🙁

Pij lekko osoloną wodę lub elektrolity i zwracaj . Widocznie organizm chce się pozbyć czegoś złego.
Odstępstwem od tej zasady są nudności na tle neurologicznym .
czy jeśli mój brat mający konto juniora na allegro kupił coś bez pozwolenia stanu wyższego( mamy) za dość poważne pieniądze, można to anulować?
Jaka jest poprawna forma: znikło czy zniknęło?
xxflygirlxx - obie formy są poprawne  😀
Dzięki.  :kwiatek:
Mięta podrażnia żołądek.
Jest na forum wątek, w którym wypisane są słówka z branży jeździeckiej w różnych językach(tam chyba głównie angielski). Za nic nie mogę znaleźć tego wątku...Pomoże ktoś?

Edit - Już znalazłem, jakby komuś miało się przydać - http://re-volta.pl/forum/index.php?topic=16770.0
jak zablokować wiadomości o konkursach w Plusie! Matka dostaje tego po 20 dziennie, a czasem i w nocy. Świra można dostać.
Trzeba zadzwonić na biuro obsługi klienta i powiedzieć, że sobie nie życzy smsów z tego i tego numeru (tutaj podać numer np. 7120). Osobiście tak zrobiłam i poskutkowało.
Jak nazywał się ten z Trzech Króli, który był czarnoskóry ?( Afroafrykanin?  Przyszły Afromerykanin? czy jak się to powinno poprawnie politycznie nazwać)
Afrykanin z Afryki południowej :P
jeśli poprawnie politycznie, to Afrykanin, bo kolor skór nie ma przecież znaczenia 😉
No ale to był Kacper, Melchior czy Wańkowicz? O to mi chodzi.
Kacper, Melchior i Baltazar, ale który był który to nie wiem. Ja za to jestem królową- urodziłam się 6 sty. 😉

Wikipedia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Trzej_Królowie
wygląda na to, że K, M i B to zbiorcza nazwa na trzech króli, a nie trzy indywidualne imiona  🤣
Melepeta - Baltazar - to ten "najbardziej opalony"  😉
na TLC ( Discovery Travel & Living ) leciało kiedyś "Rodzina 2 + 8 ", dzisiaj włączam i widzę że program nazywa się "Rodzina 1 + 8" i nie ma Johna - rozwiedli się ? 😉
Tak, zdradził Kate ze swoją...sekretarką chyba.
straszna afera była z tego względu 😉
czy od czyjegoś charakteru może zależeć to, jakie smaki lubi jeść? ( np towarzyski-> ostry itp🙂😉
ovca, serio? Ja oglądałam tylko 2+8 😀 dużo mnie ominęło widzę...
[quote author=wiedźma link=topic=20.msg827184#msg827184 date=1293564408]
czy od czyjegoś charakteru może zależeć to, jakie smaki lubi jeść? ( np towarzyski-> ostry itp🙂😉
[/quote]

Raczej nie 😉 Samków uczymy się od  najmłodszych lat, dlatego np mleko dla dzieci ma dla nas obrzydliwy smak, a dziecko pije (na początku nie ma smaku). Dlatego mówi się "moja mama gotuje najlepiej" 😉 albo wszystko w domu najlepiej smakuje 🙂
czy byki sa normalnie agresywne? czy na potrzebę widowiska jakoś je podk.rwiają? nie widzę, żeby coś im ściskało jajka i powodowało agresję. Czy to może koniom ściskali?  🤔wirek:
bykom się ściska z tego co wiem. Chodzi Ci o rodeo czy corridę?
przypadkiem widziałam tylko pokaz samego byka. Ale skubaniec jak wyrwał na arenie, to azymut miał określony- na ludzi z rogami. Dlatego się zdziwiłam, myślałam że coś im tam spinają a nie widziałam żadnego sznurka-no nic
Koniom na rodeo wystarczy obergurt pod brzuchem: z tego biora sie wsciekle serie "baranow".
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się