Być jak sól na rany czy sypać sól na rany to związek frazeologiczny, który oznacza mniej więcej pogarszanie kiepskiej sytuacji. Np coś nam sprawia wielki ból, ktoś nas zranił i robimy coś co dodatkowo sprawia nam jeszcze więcej bólu. Np zostawił nas facet i chodzimy pod jego dom, bo być może go spotkamy mimo iż wiemy, że ma np nową kobietę itd 😉
Najpierw nic wiecej nie pic. Przeczekac, az zoladek bedzie pusty. Jesli dolegliwosci nie przejda -> idz do lekarza!! Z zoladkiem nie ma zartow. Zwlaszcza, jesli zwracasz wszystko bez wyjatku.
Presja - niesłodzony napar z mięty - łagodzi. Kupiłabym też w aptece Orsalit - elektrolity. Rozpuszczasz saszetkę z wodą i pijesz. Zapobiega odwodnieniu i uzupełnia potas i sód. Jak polecą mocno elektrolity, to można mieć problemy z sercem...
Co pomaga na wymioty? Co bym nie wypiła wszystko zwracam 🙁
Pij lekko osoloną wodę lub elektrolity i zwracaj . Widocznie organizm chce się pozbyć czegoś złego. Odstępstwem od tej zasady są nudności na tle neurologicznym .
Jest na forum wątek, w którym wypisane są słówka z branży jeździeckiej w różnych językach(tam chyba głównie angielski). Za nic nie mogę znaleźć tego wątku...Pomoże ktoś?
Trzeba zadzwonić na biuro obsługi klienta i powiedzieć, że sobie nie życzy smsów z tego i tego numeru (tutaj podać numer np. 7120). Osobiście tak zrobiłam i poskutkowało.
Jak nazywał się ten z Trzech Króli, który był czarnoskóry ?( Afroafrykanin? Przyszły Afromerykanin? czy jak się to powinno poprawnie politycznie nazwać)
na TLC ( Discovery Travel & Living ) leciało kiedyś "Rodzina 2 + 8 ", dzisiaj włączam i widzę że program nazywa się "Rodzina 1 + 8" i nie ma Johna - rozwiedli się ? 😉
[quote author=wiedźma link=topic=20.msg827184#msg827184 date=1293564408] czy od czyjegoś charakteru może zależeć to, jakie smaki lubi jeść? ( np towarzyski-> ostry itp🙂😉 [/quote]
Raczej nie 😉 Samków uczymy się od najmłodszych lat, dlatego np mleko dla dzieci ma dla nas obrzydliwy smak, a dziecko pije (na początku nie ma smaku). Dlatego mówi się "moja mama gotuje najlepiej" 😉 albo wszystko w domu najlepiej smakuje 🙂
czy byki sa normalnie agresywne? czy na potrzebę widowiska jakoś je podk.rwiają? nie widzę, żeby coś im ściskało jajka i powodowało agresję. Czy to może koniom ściskali? 🤔wirek:
przypadkiem widziałam tylko pokaz samego byka. Ale skubaniec jak wyrwał na arenie, to azymut miał określony- na ludzi z rogami. Dlatego się zdziwiłam, myślałam że coś im tam spinają a nie widziałam żadnego sznurka-no nic