emade spoko, przyznam się, ze dość sporo tego wzięłam i dużo kawy wypiłam, to był mój pierwszy tak ważny egzamin w życiu i chciałam pokazac co potrafię....... no i pokazałam 😵 Ale finał tego taki, ze go zdałam, ale juz bez żadnych ''dopalaczy'' 😀
Sesji nie brałam, ale słyszałam za to, że ma za zadanie ona uspokoić, wyciszyć, tak żeby nie czuć stresu. Dzięki temu łatwiej się skupić na nauce. Żadnej magii w tym nie ma, że weźmiesz tabletkę i nagle ot tak zapamiętujesz wszystko co jest w książce.
Anka, eee... raczej chyba potrzebujesz jakiejś bazy danych akcessa np., coś prostszego było w works for windows, w każdym razie wyszukiwania po rekordach. Coś z MySQL może?
kolorwiatru - dzięki wielkie :kwiatek: Faktycznie może tam być zbyt wilgotno, bo w pokoju w którym stoi suszę pranie. A wiesz może jak się go pozbyć, oprócz przestawienia do mniej wilgotnego środowiska?
Dzięki wielki dziewczyny. W takim razie muszę wlecieć do jakiegoś ogrodniczego. Nalle - a dlaczego "niestety"? Możesz polecić jakiś sprawdzony środek?
Niestety, ponieważ chemia, stosowana nawet punktowo, zawsze w jakiś sposób osłabia roślinę i naraża na ataki innych drobnoustrojów, niż aktualnie zwalczane. Ja hoduję storczyki, z sukulentami mam niewiele wspólnego, więc najlepiej poradź się fachowców w tej dziedzinie - w dobrym ogrodniczym też powinni wiedzieć. 😉
Mam problem kupiłam siodło i po paru jazdach zauważyłam coś takiego
czy możliwe jest to czapsy mi to robią? Mam to samo w innym siodle ale myślałam że to od puślisk ale teraz mam wszystko firmowe, ale nie przypuszczałabym że skórzane czapsy wyrządza takie szkody 😵
Poczytaj na opakowaniu czy nie ma wzmianki albo na jakiejś stronce www bo naprawdę nie mam pojęcia czy promocja nadal obowiązuje i nie pamiętam ile trzeba było uzbierać tych znaczków. Jednak znając Tchibo to warto zbierać tak czy inaczej bo te promocje często wracają.
Wrrr jeżeli przy praniu ze spodni nie schodzi wielka plama, która jest śladem otarcia się w remontowanej piwnicy o gips, czy inne mazidło, to spodnie te już nie są do uratowania?
Z tym, że po pierwsze, to obydwie nogawki (w sumie ok, będzie symetrycznie), po drugie, to czarne dość eleganckie gatki... ale co najważniejsze - ulubione ;>
Poczytaj na tej stronie, są podane tytuły i autorzy książek o ewolucji... a także pod jakim kątem autor podchodził do tematu. Może to troszkę Ci pomoże.
Dobra książka dla studentów biologii i pokrewnych to "Ewolucja" Douglasa J. Futuymy.